fbpx

Пясъците на Chale Island 4*

0
Price
FromBGN 2,607
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

128

Имате въпрос?

Имате въпрос или не откривате своята мечтана екскурзия? Свържете се с нас и споделете какво търсите – ние ще Ви предложим най-добрата оферта според интересите и бюджета Ви.

+359 (2) 981 50 91;
+359 (2) 981 40 26;

[email protected]

8 дни, 6 нощувки
Availability : 21-28.03.2021г.

КЕНИЯ СЪС САМОЛЕТ ОТ СОФИЯ

Снимки
Програма

Ден 1

Отпътуване с чартърен полет София-Момбаса-София.

Ден 2

Кацане на летище Момбаса и посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 3 -7

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.

Ден 8

Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Момбаса в обявения час. Полет за София.

1. Еднодневна екскурзия до остров Васини. Цена – 110 евро на човек.

Цената включва: транспорт, обяд. Цената не включва: разходи от личен характер.

Остров Васини се намира в югоизточна Кения, на 75 км южно от Момбаса и на около 3 км от пристанището на малкото рибарско селище Шимони. Дължината му е 7 км, а ширината 3 км. Населението на острова се състои от 3,000 души. Екскурзията започва с отпътуване за о-в Васини около 7.00 часа сутринта след закуска по магистралата Момбаса – Лунга Лунга. Пристигане на пристанище Шимони  около 8.30 часа, където ще се качите на традиционна арабска лодка и ще отплавате  за едночасова разходка в търсене на делфини. Следва плаване до националния морски парк „Кисите“ за плуване и шнорхелинг. Това е вторият най-известен морски парк в света след този в Австралия. Територията му е 30 кв.км. Тук ще имате възможност да наблюдавате морски костенурки, красиви коралови рифове и различни видове екзотични риби. Следва обяд в ресторант на о-в Васини с традиционна местна суахили и морска храна. Екскурзията продължава с плаване покрай интересните мангрови блата и посещение на о-в Васини, където ще научите повече за историята на това място и уникалната смесица между арабска и местна африканска култура, което то олицетворява. През 10-ти век арабите били търговци на роби и сключвали бракове с коренното население Банту, което живеело на брега. Това дало началото на народът суахили. След края на търговията с роби през 17-ти век, много африканци се установили тук. Не пропускайте възможността да научите повече за културата на народа Суахили. Езикът суахили е един от най-разпространените в Африка, говорен е от близо 90 милиона души. Лексиката му е силно повлияна от арабския език. Името му идва от арабската дума „sahil”, която означава крайбрежен. Екскурзията завършва с отплаване за пристанище Шимони. Пристигане на брега около 4 часа следобяд. Обратен трансфер до хотела.   

2. Еднодневен тур на остров Фунзи. Цена – 110 евро на човек.

Цената включва: транспорт, обяд. Цената не включва: разходи от личен характер. Минимален брой за осъществяване на екскурзията – 6 човека.

Фунзи е островна група в югоизточната част на Кения, която се състои от четири острова, покрити с мангрова гора и се намира на 35 км от световноизвестния плаж в Кения – Diani Beach. Единственият обитаем от тези острови е о-в Фунзи. На острова има селище с 1500 жители. Остров Фунзи е популярен със своите девствени плажове. Също така е известен като най-доброто място за снасяне на яйца от костенурки в цяла Кения. На острова може да наблюдавате някои застрашени видове костенурки, както и крокодили и различни видове екзотични птици. Може да се разходите из селището на острова или да се отдадете на плуване и шнорхелинг.

3. Еднодневна екскурзия до националния резерват „Shimba Hills“. Цена – 105 евро на човек.

Цената включва: транспорт, професионален гид, входни такси за парка, обяд. Цената не включва: разходи от личен характер. Минимален брой за осъществяване на екскурзията – 6 човека.

Екскурзията започва рано сутринта в 6 часа с отпътуване за резервата „Shimba Hills“. Първата спирка от обиколката на резервата са водопадите Шелдрик.  По време на посещението на резервата ще бъдете придружавани от рейнджър. „Shimba Hills“ представлява тропическа дъждовна гора, която покрива територия от 202 кв.км. Част от атракциите, които ще видите в този резерват включват: гори от екзотичните дървета Казуарина, езерото Марере и водопадите Шелдрик. Тук ще имате възможност да наблюдавате слонове, биволи, жирафи, леопарди, черни и бели маймуни, и различни видове антилопи, сред които импала.  Също така, територията на „Shimba Hills“ е обитавана от различни екзотични видове птици. Крайбрежната екосистема на резервата се състои от разнороден хабитат, включващ гори, екзотични плантации, треви и храсти. Една от най-големите крайбрежни гори в източна Африка, втората по големина след гората Арабуко-Сококе, е част от тази екосистема. Резерватът е богат на флора и фауна и на територията му живеят най-голям брой слонове на квадратен километър в цяла Кения. Освен слонове, тук ще наблюдавате различни малки бозайници като мангуста, например, както и много видове птици, характерни за тази част на Африка.

4. Еднодневна екскурзия до Момбаса. Цена – 80 евро на човек, за туристи отседнали в северната част на острова – 100 евро.

Цената включва: транспорт, професионален гид, обяд. Цената не включва: разходи от личен характер. Минимален брой за осъществяване на екскурзията – 6 човека.

Отпътуване от хотела за Момбаса – втория по големина град в Кения след столицата Найроби – около 8 часа сутринта след закуска. Разстояние от Диани Бийч до Момбаса – 30 км. Пристигане в Момбаса около 8.30 часа. Посещение на един от най-големите базари за местни ръчно изработени изделия от дърво Акамба – едно уникално място, което със сигурност си заслужава да видите, за да се запознаете отблизо с това изкуство. Следва посещение на индийски храм, където ще научите повече за индуизма. Също така ще имате възможност да видите  на живо забележителните слонски бивни на булевард „Мои“, които са поставени там през 1952 година в чест на кралица Елизабет, която по това време е на посещение в Кения. 

Обиколката на Момбаса продължава с посщение на крепостта Исус, която е построена от португалски архитект от Гоа през 16-ти век. По-късно през 1947 г мястото се превръща в затвор по време на британския колониален период. Крепостта носи името Исус, защото португалците са християни и са плавали с флаг, на който е изобразен Исус Христос. Построена е с цел защита и упражняване на контрол върху пристанището на Момбаса.  На това място започва войната между араби и португалци в периода 1593 – 1729 г, когато много от тях са загинали от глад или от жълта треска. Следва обиколка на Стария град на Момбаса, в чиито малки и тесни улички ще се изгубите. Ще посетите и старото пристанище, където ще видите старите арабски лодки и една от най-старите джамии – джамията Махиндри. Следва спирка в Имани, място откъдето може да закупите интересни плетени сувенири, направени по артистимен начин, като по този начин ще подкрепите местното население. Продължаваме към пазара за подправки, зеленчуци и плодове. Следва обяд в центъра на Момбаса или по желание в ресторант Тамаринд, построен на бреговете на Индийския океан, на северното крайбрежие, с разкошна гледка.

След обяда, денят продължава с посещение на парка „Haller“, където ще имате уникалната възможност да нахраните жирафи, както и да видите крокодили и хипопотами. Екзотичните евкалиптови дървета, казуарина и бамбук допълват пейзажа наоколо. Животните тук се чувстват като в рая, защото са добре обгрижвани от собственика на мястото – д-р Халер. Паркът е дом на биволи, антилопи, жирафи, змии, крокодили, хипопотами, костенурки и различни видове птици.  

Момбаса е остров, покриващ площ от 20 кв.км и е втория по-големина град в страната след Найроби. Името на града на суахили означава „островът на войната“. Градът е разделен на две части – северна и южна – свързани помежду си с мост към северната част и ферибот към южната. Пристанището в Момбаса е най-голямото и най-натовареното пристанище в централна Африка. Тръгване обратно към хотела около 5 часа следобяд.

5. Еднодневна екскурзия до град Малинди и руините Геди. Цена – 60 евро на човек, за туристи отседнали в южната част на острова – 120 евро.

Цената включва: транспорт, професионален гид, обяд, входни такси за обектите по маршрута. Цената не включва: разходи от личен характер. Минимален брой за осъществяване на екскурзията – 6 човека.

Отпътуване за Малинди сутринта след закуска. Този град се намира на 120 км североизточно от Момбаса и привлича много туристи със своята интересна история, която датира от 5-ти век. Днес населението му е 120,000 души, като по-голямата част от тях са мюсюлмани. Обиколката на Малинди започва с разглеждане на исторически и архитектурни забележителности и емблематични за мястото сгради като джамията Jumaa и дворецът на плажа. Тук ще видите класически примери за архитектура в суахили стил. Следва посещение на залива Мида и неговите мангрови гори, обитавани от много различни видове птици. Преходът от кораловите рифове в океана към залива е забележителен и уникален по своята красота. Екскурзията продължава с посещение на руините от суахили селището Геди. Тук Вашият екскурзовод ще Ви разкаже подробности за историята на двореца и гробниците, които са съществували преди на това място, както и за невероятното разнообразие от екзотични дървета наоколо включително тамаринд, баобаб, див фикус, стеркулия и др. Следва обяд във Ватаму. Програмата продължава с посещение на ферма за змии Ватаму, където се намира най-голямата колекция от змии в източна Африка. Екскурзията завършва с посещение на монумента на великия португалски мореплавател и откривател Вашку да Гама, където ще разберете каква е връзката му с това място. Обратен трансфер до хотела вечерта. 

6. Полудневна екскурзия до Hell’s Kitchen Marafa – Гранд каньонът на Кения. Цена – 55 евро на човек.

Цената включва: транспорт, професионален гид. Цената не включва: разходи от личен характер. Минимален брой за осъществяване на екскурзията – 6 човека.

Най-доброто време за посещение на това място е по залез слънце, затова екскурзията започва с отпътуване към „Hell’s Kitchen“ в ранния следобяд. Мястото наподобява световноизвестния Гранд Каньон в щата Аризона, САЩ. Според класация на Lonely Planet, този географски феномен, образувал се в продължение на много години благодарение на ерозията, е едно от скритите съкровища на Кения. Намира се само на около 40 км от Малинди. Името на каньона идва от високите температури, които са характерни за мястото през деня и понякога достигат 50 градуса. Направете завършека на деня запомнящ се, докато отпивате любимия си коктейл и наблюдавате играта на светлините и върху скалите и менящите се цветове на каньона по залез слънце.   

7. Полудневна екскурзия до свещената гора „Кая Кинондо“. Цена – 55 евро на човек.

Цената включва: транспорт, професионален гид. Цената не включва: разходи от личен характер. Минимален брой за осъществяване на екскурзията – 6 човека.

Отпътуване за гората „Кая Кинондо“ след закуска. Кая Кинондо представлява гора от 30 хектара, разположена в близост до Диани бийч, изпълнена с множество интересни дървесни видове, която е била смятана за свещена от местното племе Диго в миналото, а днес е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Гората е дом на около 190 вида дървета, от които 140 рядко срещани. Много от тях са използвани в местната медицина, някои от които на повече от 600 години. По време на екскурзията ще имате възможност да се срещнете с представители на местната общност и с местния лечител. От фауната тук може да видите предимно маймуни и слонове. Връщане в хотела за обяд.

8. Полудневна екскурзия до резервата „Арабуко-Сококе“. Цена – 90 евро на човек.

Цената включва: транспорт, професионален гид, входни такси за парка. Цената не включва: разходи от личен характер. Минимален брой за осъществяване на екскурзията – 6 човека.

Отпътуване от хотела за резервата „Арабуко-Сококе“ в 8 часа сутринта след закуска. Този резерват се намира между градовете Килифи и Малинди, срещу Ватаму. Представлява най-значимата защитена територия от тропическа гора на източното крайбрежие на Африка, заедно с резервата Шимба Хилс. Тропическата гора Арабуко е дом на много застрашени от изчезване животни като малките бозайници мангуста и африканска цивета, и дивата котка каракал. Връщане в хотела за обяд.

9. Екскурзия с лодка по залез слънце покрай бреговете на Диани бийч. Цена – 55 евро на човек.

Цената включва: транспорт, професионален гид, питиета по време на плаването. Цената не включва: разходи от личен характер. Минимален брой за осъществяване на екскурзията – 15 човека.

Двучасово плаване с лодка по залез слънце покрай бреговете на най-популярния плаж в Кения и на цялото източно крайбрежие на Африка – Диани бийч. Плажът е с дължина 17 км и е известен със своите коралови рифове. Ще имате възможност да се наследите на любимия си коктейл докато наблюдавате красивия залез и невероятното морско дъно с неговите обитатели.

10. Екскурзия с лодка с прозрачно дъно покрай бреговете на Диани бийч. Цена – 30 евро на човек.

Цената включва: транспорт, професионален гид. Цената не включва: разходи от личен характер.

Двучасово плаване с лодка из кораловите рифове на Диани бийч. Ще имате възможност да видите невероятното разнообразие от екзотични цветни риби и корали през прозрачното дъно на лодката.

11. Тур с кану по реката в района на Диани бийч. Цена – 50 евро на човек.

Цената включва: транспорт, професионален гид. Цената не включва: разходи от личен характер.

По време на екскурзията ще имате възможност да се насладите на уникално красивата природа в този район на Кения. Турът с кану започва от националния резерват „Шимба хилс“ и продължава до бреговете на Индийския океан към Congo River Beach, където завършва. Към този тур може да се добави посещение на традиционно местно селище на племето Гириама, където ще наблюдавате кратка музикална програма.

Цената включва

 • Самолетни билети с чартърен полет София-Момбаса-София с включени летищни такси и багаж до 15 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен
 • 6 нощувки на съответната база изхранване
 • Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 15 000 евро с COVID-19 покритие (за лица до 70 г.)
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" с COVID-19 покритие (за лица до 70 г.)
 • 2 PCR теста за COVID-19 (при условие, че има наложено такова изискване)
 • Представител на TО по време на пътуването и престоя
 • Такса гориво
 • Обслужване на място от представител на местната фирма партньор

Цената не включва

 • Мед. застраховка с покритие 15 000 евро за лица от 79 до 85 г. - доплащане 30 лв
 • Мед. застраховка с покритие 15 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв
 • Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
 • Разходи от личен характер
 • Бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзоводи и шофьори) - около 5 USD на човек на превоз
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (за лица над 70 г.) с COVID-19 покритие

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

    *Цените са за един възрастен, настанен в двойна стая

                Standard room – Цена 2607 лева –  Half board

                Banda room –  Цена 2971 лева –  Half board

                    Standard room –  Цена 3323 лева –  All inclusive

                Banda room – Цена 3687 лева –  All inclusive

Условия

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ:
1. Плащания:
1.1 Депозит в размер на 200 лева на човек.
1.2 Доплащане до 20 дни преди отпътуване
1.3 Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

УСЛОВИЯ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ
Анулационни срокове:
2.1 Потребителят има право да се откаже до 5 дни от датата на записване и заплащане на депозита без да дължи неустойка.
2.2 При отказ от пътуване след указания в т 2.1 срок, Потребителят губи заплатения депозит в размер на 200 лева на човек.
2.3 При анулация след доплащане на пълната сума до 20 дни преди отпътуването – неустойката е 100 %

Други условия по програмата

Необходими документи за пътуване:

 • Международен паспорт с минимална валидност 6 месеца след датата на връщане.
 • Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.

Визов режим: ДА

 • Виза за Кения – 40 USD. Краткосрочната виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. Издава се на място след пристигане.
 • Необходими документи: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета.

Ваксини и имунизация:

 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизация.
 • Ваксина срещу жълта треска е силно препоръчителна Кения.
 • Препоръчителни са таблетки срещу малария за континенталната част на Кения.

Такса гориво: Такса гориво – (цените са калкулирани с параметри 600 щатски долара/тон и 1 евро = 1.22 щатски долара. При увеличение на курса агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.). Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 /една/ отсечка – София – 600 долара на тон, Момбаса – 600 долара на тон. Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z – средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София – Момбаса, а X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Момбаса – София.

Застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се до 7 календарни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка „Отмяна на пътуване“ зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

Хотели

THE SANDS AT CHALE ISLAND BOUTIQUE HOTEL⭐⭐⭐⭐

Кения, остров Чале

Хотел The Sands at Chale Island е заобиколен от местна гора и предлага великолепна гледка към морето. Намира се на остров Chale по протежение на бял пясъчен плаж. Комплексът разполага с 3 открити басейна и СПА център.

Стаите и суитите са елегантно обзаведени и отразяват традиционната архитектура. Всяко помещение разполага с климатик, самостоятелна баня и легло в стил суахили. От всички стаи се открива морски изглед.

Основният ресторант на комплекса предлага традиционна кенийска кухня, смесена както с италиански, така и с ориенталски ястия. Ресторант Katika Ziwa е специализиран в морски дарове. Можете да се насладите на коктейли и напитки в 2 бара.

Гостите могат да релаксират в СПА центъра, който предлага 9 стаи за процедури на открито и фитнес зала.

Можете да практикувате дейности като акваланг, гмуркане с шнорхел и каране на кану.

We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

 • Този сайт използва бисквитки

Този сайт използва бисквитки

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки“ и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.