fbpx

ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ

0
Цена
ОтBGN 3,800
Име и фамилия*
Email адрес*
Телефон*
Вашето запитване*
* Съгласен съм с Общи условия and политиката за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

32

Имате въпрос?

Имате въпрос или не откривате своята мечтана екскурзия? Свържете се с нас и споделете какво търсите – ние ще Ви предложим най-добрата оферта според интересите и бюджета Ви.

+359 (2) 981 50 91;
+359 (2) 981 40 26;

[email protected]

09.02 - 18.02.2023
Продължителност: 10 дни/ 8 нощувки
София, България
Делхи, Индия

Емблематичният Златен триъгълник и златното бижу на Пенджаб – Амритсар

Програма

Екскурзия до Индия – емблематичният Златен триъгълник и златното бижу на Пенджаб – Амритсар

Маршрут: София – Доха – Делхи – Агра – Абханери – Джайпур – Амритсар – Доха – София

Период на пътуване: : 09 – 18 февруари 2022
10 дни/ 8 нощувки

Никой не си тръгва от Индия завинаги, защото веднъж стъпил на земята й, опитал от ароматната й храна, носил пъстроцветните й копринени тъкани по тялото си, слушал музиката й, става неминуемо част от нея. Индия е рецепта за любов!

Ден 1 09.02.2023

Среща на Летище София, Терминал 2  в 14:00 ч. за полет на Катарските Авиолинии в 16:35ч. по маршрут София – Доха – Делхи. Пристигаме в Доха в 22:15 часа.

Ден 210.02.2023

Отпътуваме за Делхи в 02:20 ч. Пристигаме на международното летище в Делхи сутринта в 08:15 ч. След като минем граничен контрол и получим виза, ще бъдем посрещнати от представител на партньорската индийска агенция на летището за трансфер до хотелa, в който ще закусим и освежим.
След закуска ще посетим Комплексът Кутуб – включващ постройки от XIII в., които са вписани в Списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство. Най-известната тук сграда е минарето Кутуб Минар, което е високо 72.5 м. По-време на своето построяване то е най-високата сграда в света. В наши дни минарето е много добре запазено, могат да се видят деликатно издяланите по неговите стени фигури.
Check in в хотел The Visaya или подобен. Кратка почивка.
Обяд – по желание, заплаща се допълнително.
Ще продължим с панорамна обиколка на Ню Делхи. Ще преминем покрай Радж Гхат–мемориал, издигнат в чест на “бащата на индийската нация” Махатма Ганди; Вратата на Индия –впечатляваща 42-метрова арка, издигната в памет на повече от 90 000 индийски войници, загинали във войните, водени от Британската империя; Президентският дом „Ращрапати Бхаван“–понастоящем е най-голямата президентска резиденция в света. Строежът на сградата е бил плануван да продължи 4 години, но поради Първата световна война продължава 19 години.
Ще посетим Храмът Бирла Мандир, посветен на богинята Лакшми (Богинята на Просперитета) и Нараяна ( Върховната Божествена Личност). Храмът е открит от Махатма Ганди при условие, че хората от всички касти ще могат да влизат в него.
За да бъде още по-мистично ще стигнем и до гробницата на могулския император Хумаюн, намираща се в разкошен парк – построена през 1562 г. по поръчка на неговата съпруга и по план на персийски архитект. Тя е първата гробница-градина на Индийския субконтинент, както и първата постройка, която използва червен пясъчник в такъв мащаб. Освен това е и първата голяма постройка на Могулите в града, като някои я определят за предшественик или прототип на Тадж Махал.
Връщаме се в хотела за вечеря и нощувка.

Ден 3 11.02.2023

Закуска в хотела. 
Продължаваме опознаването на индийската столица с посещението ни на Храма на Лотоса  – Бахайски молитвен дом, дело на архитекта Фариборс, чието вдъхновение е бил най-древния индийски символ – лотоса – символ на чистота и красотата, олицетворяващ божественото начало.  Построяването на уникалната сграда отнема на архитекта почти 10г. и в изграждането са участвали над 800 работници, инженери и техници, от ръцете на които е реализирана една от най-сложните сгради в целия свят. Сградата представлява огромен лотосов цвят, който се състои от общо 27 свободно стоящи мраморни „венчелистчета“, подредени и групирани гроздовидно по 3 листа за да се оформят 9-те страни на храма. 9 страни, 9 са и вратите водещи към централната зала с капацитет 2500 човека. Огромният, с височина над 40 метра мраморен лотос e обграден от 9 басейна и изглежда така, сякаш плува свободно в своите 2500 кв. м. земя.
Ще посетим още Джама Масджид – най-голямата джамия в Индия с две 40-метрови минарета, която може да побере 25 000 човека.
И като контрапункт се отправяме към Пазара Чандни Чоук е един от най-старите и оживени пазари в Стария Делхи. Разхождайки се из старите улички, можете да видите големи дървени резбовани антични врати, тесни улички и натоварен оживен живот. На него се предлагат разнообразни подправки, сушени плодове, сребърни бижута и ярко оцветени сарита. Тесните улички встрани от пазара са изпълнени с малки магазинчета за етерични масла, канцеларски материали и традиционни индийски сладкиши. 
Обяд – заплаща се допълнително.
След като се наобядваме ще посетим изключителният Храм Акшардам  – осмото чудо на света. Храмът на изкуството, ценностите и вярата, построен само за 5 години.
Удивляващи са желанието и силата на 11 000-те  доброволци участвали в построяването на величествената сграда. Художници, занаятчии, работници, всички те посветили общо 300 милиона часа, отдадени на работата си, вярата си и най важното – общата цел – построяването на храма. За построяването били използвани 12 000 тона бял мрамор ( в хинду религията символ на чистота и вечния мир) и розов камък (символ на разцвета), донесен от Раджастан. Любопитно е, че за строежа на основната сграда на храма не е използвано никакво желязо. Големите плочи били носени за ръчна изработка в градове, които са на около 500-600 километра от Делхи. След като били издялани по пределен начин те били връщани в Делхи и сглобявани като пъзел. Храмът е висок 40 метра, дълъг е 96м, а е широк 84м. Впечатляващи размери, които са вкарали Акшардам в Книгата на Гинес като най-големият Хиндуистки храм на Земята. След посещението на Храма Акшардам, отпътуваме за Агра.
При пристигане настаняване в Hotel Royale Regent

Вечеря и нощувка.

Ден 412.02.2023

Рано сутринта, при изгрев, когато слънцето има магичен ефект върху мрамора, ще посетим световноизвестния паметник на любовта Тадж Махал   храм-мавзолей, който се намира на брега на река Ямуна.
Той е построен приблизително между 1630-1652 г. по поръчка от императора Шах Джахан („Повелителят на света“), в памет на неговата съпруга Мумтаз Махал, която умира по време на раждане. Съкрушеният от мъка император обявява двугодишен траур в страната и скоро решава да построи в тогавашната столица Агра на мястото на гроба на Мумтаз мавзолей, който да символизира приказната красота на любимата съпруга. По-късно там е погребан и самият Шах Джахан. Вътре в мавзолея са разположени две гробници – на шаха и на неговата съпруга.
Тадж Махал е съоръжение върху платформа с пет купола, издигащи се на височина 74 метра и с 4 минарета в ъглите (те са леко наклонени навън от гробницата, за да не я повредят в случай на разрушение). Пред храма е изградена градина с фонтани и басейн. Стените са от полиран полупрозрачен мрамор с инкрустации от скъпоценни камъни. Мраморът има интересна особеност – при ярка дневна светлина той изглежда бял, рано сутрин той става розов, а в лунна нощ – сребрист.
Мавзолеят има многобройни символи, скрити в неговата архитектура и планиране. Така например на портата, през която посетителите влизат в парковия комплекс пред мавзолея, е изсечен цитат от Корана, който завършва с думите „влез в моя рай“. На местния език от онова време думите „рай“ и „градина“ са се изписвали по един и същ начин и затова може да се смята, че замисълът на Шах Джахан е да пресъздаде рая на земята и да положи тялото на своята възлюбена в него.
Връщаме се в хотела за закуска.
Какво още ще ни разкрие Агра – мястото, където е увековечено безсмъртието на един велик император? Сикандра, която е известна с гробниците на могулския император Акбар и жена му – Мариам. Гробницата на Акбар от 17-и век е богато украсена сграда с инкрустиран бял мрамор, разположена в центъра на обширна градина. Гробницата на Мариам, използвана в началото на 15-и век като място за развлечения, все още съдържа следи от оригиналните си стенописи.
След обяда (заплаща се допълнително), ще разгледаме Агра Форт.
Историята на Агра връща хората далеч назад, преди повече от 2500 години, когато по времето на Могулите, тя става нещо повече от крепостен град – столица на цяла Индия. През 1522 основателят на династията Бабур прави Агра своя столица. На неговия син Хумаюн били предложени дарове от бижута и скъпоценни камъни от семейството на краля (раджа) на Гвалияр (град на 122км. от Агра), сред които и прочутия Koh-i-Noor. Разцветът на Агра започнал с изкачването на трона на сина на Хумаюн – Акбар Велики. По време на неговото управление била изградена основната част от Агра Форт. Строежът й започнал през 1156г. и продължил до 1605г.
Величествените кули, бастиони, крепостни стени и порти на Агра Форт символизирали могъществото на император Акбар. Шах Джахан, който построил Тадж Махал, построил и много от основните сгради вътре в пределите на крепостта. Тя била издигната по протежението на река Ямуна и се простирала на площ с дължина от 2,5 км. Включвала крепостна стена от червен пясъчник и няколко постройки вътре. Стената имала два входа – Портата от Делхи и от Амар Сингх. Днес в крепостта може да се влезе само през втория вход. Една част от Агра Форт се използва и до днес от индийската армия и не е достъпна за публични посещения. Останалата е отворена за туристи и дава възможност на гостите на Агра да се потопят в живота на Могулите от 16 век.
Връщаме се в Hotel Royale Regent за вечеря и ношувка.

Ден 513.02.2023

След закуска, пътувайки по пътя за Джайпур ще посетим селцето Абханери, където се намира един от най-дълбоките, но и най-красиви стъпаловидни кладенци в света – Чанд Баори, построен през 8-ми и 9-ти век, с 3500 тесни стъпала, подредени в перфектна симетрия, които се спускат на на 30 метра под земята ( почти колкото 13 етажна сграда). Кладенецът е бил построен пред храма на местната богиня на удоволствия и щастие Харшат Мата, и е смятан за свещено място. Преди да се влезе в храма, е трябвало да се слезе в кладенеца, за да се измият краката и ръцете. Историците и до ден днешен не могат да стигат до точен извод кога е построено съоръжението. Смята се, че това е станало може би между IX и XI век.
Преди векове стъпаловидни кладенци са строени в сухите зони на Раджастан, за да осигурят вода през цялата година. Днес конструкцията вече не се използва като кладенец, но нейната изящна геометрия привлича местни и международни посетители.
Продължаваме към Джайпур, като по пътя спираме за обяд ( по желание, допълнително заплащане).
Джайпур е основан през 1727 година и веднага се превръща в столица на най-големия индийски щат – Раджастан. Наричан „Розовия град“,  заради необичайния розов цвят на камъка, използван в строителството му. Според една легенда, през 1876 г., преди пристигането на принца на Уелс, било наредено да се нарисуват всички сгради в розов цвят и по този начин да се покаже дружелюбността и гостоприемството на местното население. 
Настаняване, вечеря и нощувка в Khandela Haveli Boutique Heritage Hotel.

Ден 614.02.2023

Закуска в хотела. По пътя за Амбер Форт, ще спрем за фото сесия при Двореца на ветровете – Хава Махал – изграден изцяло то червени и розови пясъчникови скали и е най-впечатляващ, ако се види рано сутрин при изгрев слънце, когато лъчите подчертават специфичната красота на фасадата. Конструкцията на женския палат предстъвлява пететажна пирамидовидна форма, която достига в най-високата си част до 15 метра.
Дворецът е построен за махараджа Савай Пратап Сингх през 1799 г първоначално като храм, а впоследствие и като негов дворец. Това е било времето, когато жените в царското семейство са били принудени да живеят в строго уединение. Дворецът на ветровете всъщност е разширение на главния дворец и е замислен и построен по начин, който да осигурява на дамите възможността да наблюдават как тече животът на улицата, като същевременно останат скрити от външните погледи. Савай Пратап Сингх бил всеотдаен последовател на индуисткия бог Кришна и на него всъщност той посвещава двореца. Затова се твърди, че формата на Хава Махал е подобие на короната, носена от Кришна. Някои оприличават двореца на резбована кутия за бижута, други на мравуняк, а трети – на пчелна пита. Но всички единодушно признават, че това е уникална постройка, архитектурен „бисер” на града и без съмнение един от символите на Розовия град Джайпур и на щата Раджастан.
Името си Дворецът на вятъра дължи на факта, че прозорците не са просто декоративен елемент, а част от сложна вентилационна система. Зедно с вътрешните тръби и други отвори в сградата, те създават постоянно леко налягане на въздуха в помещенията. Благодарение на това и в най-горещите дни в стаите се усеща прохладен полъх на вятъра.
На 11км от Джайпур се намира Амбер Форт. Ще изкачим хълма към крепостта на гърба на слон. Връщането се осъществява с джипове. Основите на удивителната крепост са положени през 1592 г., но в сегашния си вид тя датира от началото на 18 век. В комплекса може да се види хармонията между хиндуисткия и мюсюлманския стил в архитектурата. В крепостта се намират храма на Кали, Залата на победата, Диван-и-Ам – залата на публичните изслушвания, Дворецът на огледалата Шиш Махал и залата на славата на Джаг Мандир. Един от основните акценти в Амбър Форт са сложните дърворезби по стените и таваните.
Обяд – срещу допълнително заплащане.
Следобед ще посетим: Градският дворец – основната атракция на града, архитектурно чудо, което съчетава уникална конструкция с мраморни резби и елегантни стаи, озеленени градини, напомнящи на английските паркове, дворове с необичаен розов камък. В обширните зали на двореца са се провеждали военни паради и приеми, сега в него се помещава музей.
Обсерваторията Джантар Мантар – е колекция от архитектурно астрономически инструменти, построен от махараджа Джай Сингх II в Джайпур, Индия между 1727 и 1734 г. Името произлиза от „янтра“ („инструмент“), и „мантра“ („формула“, или в този контекст „изчисления“). Затова Джантар Мантар буквално означава „инструмент, с който може да се правят изчисления“. В местните раджастански диалекти често „Я“ се произнася като „Джа“. Така например „янтра“ (пътуване) е изразен „Джатра“.
Вечерта ще посетим колоритен местен пазар, където ще се докоснем до занаятите, бижутата и обувките на Раджастан. А може и да се насладим на рисуване с къна с традиционен индийски дизайн. 
Вечеря и нощувка в хотела: Khandela Haveli Boutique Heritage Hotel

Ден 715.02.2023

След закуска ще отпътуваме на около 16 километра от Джайпур, до малкото градче Санганер. Известен с производството на най-добрите и най-изящни ръчно отпечатани платове – традиция, която се поддържа повече от 150 години, както и с ръчно изработване на хартия.
Флоралните и блокови щампи също са специалитет на печатниците и занаятчиите на градчето. Идеята зад индустрията за ръчно изработена хартия е инициирана от Махараджа Савай Джай Сингх II през 1728 г. Освен с процъфтяващите индустрии,  Санганер е известен и със своите средновековни руини и първични храмове, които са дълбоко вкоренени в културата и наследството на селището. При пристигането си в този малък град, ще видите хората, които изработват красиви тъкани, използвайки естествени цветове.
Ще ви запознаем със „синята керамика“ – широко призната като традиционен занаят на Джайпур с произход от Централна Азия. Името „синя керамика“ идва от хващащото окото кобалтово синьо багрило, използвано за оцветяване на керамиката. Това е един от многото евразийски видове синя и бяла керамика и е свързана във формите и украсата с ислямската керамика и, по-далеч във времето, с китайската керамика.
Синята керамика на Джайпур, направена от материал, подобен на фаянса, е глазирана и слабо изпечена. Не се използва глина: „тестото“ за керамиката се приготвя чрез смесване на прах от кварцов камък, прахообразно стъкло, Multani Mitti (Земята на Фулър), боракс, гума и вода.
След като обядваме в Hotel Royal Orchid, близо до летището ( цена на обяда – на шведска маса – 1000 рупии – заплащат се на място), ще бъдем трансферирани до летището в Джайпур за полет в 17:05 ч. до Амритсар.
При пристигане – посрещане от екскурзовод на партниращата ни агенция и трансфер до Hotel Golden Sarovar Portico 4*
Вечеря и нощувка.

Ден 816.02.2023

След закуска посещение на Златния храм в Амритсар – Езерото на свещения нектар или на безсмъртието, е център на сикхската история и култура. Златният храм се издига на правоъгълна платформа, заобиколен от басейн с вода.
Строежът му е провокиран от идеята да се построи място за поклонение, където мъжете и жените от всички класи и религии могат да са пред Бога наравно. За да затвърди чистотата на своята цел и докаже искреността си, Гуру Арян специално поканил мюсюлманският суфистки светец Хазрат Миан Мир да постави основния камък на Златния храм. Четирите входа (които представляват четирите посоки на света), през които се влиза в храма, също символизират отвореността на сикхите към всички хора и религии. Над 100 000 души посещават ежедневно светилището за поклонение и също така участват съвместно в приготвянето на безплатна храна за всички, независимо от класови и религиозни различия.
В сегашния си вид триетажният мраморен храм датира от XVIII в. Причината за новия му облик е тежко разрушение от страна на афганите. Затова днешната архитектура на Златния храм е подчинена на късната Могулска архитектура. Колонади, островърхи кули, ниши, балкони и парапети са изключително характерни за джамиите и дворците от онова време.
Горният етаж на Златния храм е позлатен и завършва с 100 килограмов златен купол с формата на обърнат лотос, с който се символизира загрижеността на сикхите към проблемите на този свят. Първите лъчи на зората обливат храма и създават ефирна атмосфера на комплекса. Залезът на слънцето къпе Златния храм и предлага безброй великолепни и завладяващи гледки.
Външността на Златния храм е с позлата на горните две нива, а интериорът е украсен с инкрустиран мрамор, дърворезба, мозайка от слонова кост, релефно злато, стенописи и релефно злато и сребро.
Поклонението с опряно чело в земята в Златния храм е израз на дълбока почит. Пеенето на песни е един от най-важните и значителни елементи в религията на сикхите. В Златния храм се съхранява оригиналът на Гуру Грант Сахиб – книгата гуру. Книгата е огромна. Съдържа 1430 страници, в които са поместени 3384 химна. В тях ясно е обяснено какъв трябва да бъде всеки последовател на тази религия. Вярва се, че водата около Храма е чудодейна.
Обяд – заплаща се допълнително.
Посещение на местните пазари, за да се потопим в колорита на Амритсар.
Вечерта посещаваме церемонията на Палки Сахиб, когато свещената книга „Гуру Грант Сахиб“ се носи в стая за през нощта. Това е много символичен жест, с който сикхите показват, че се отнасят към Свещената книга като към човешки религиозен учител. Точно както хората си лягат вечер, така и Свещената книга се слага вечер в леглото. Светото песнопение спира, определени химни се четат от свещеник, след което книгата се затваря.
Връщаме се в  хотела за вечеря и нощувка.

Ден 917.02.2023

Закуска в хотела.
Ще ви заведем до селището – музей на пенджабската култура – Sadda Pind, разположен на 12 акра земя, само на 8 км от Златния храм. Тук имате шанс да се потопите в автентичната култура, в цветовете и вкусовете на Пенджаб: https://www.saddapind.co.in/

В Sadda Pind можете да изпитате очарованието на стария свят на Пенджаб чрез културни представления, народни танци, местни занаяти, песни, истории и, разбира се, кухня. А можете да научите традиционно изкуство или да създадете свой собствен шедьовър. Ще се запознаете с традиционната бродерия на цветя и геометрични фигури – Phulkari. Основните характеристики на бродерията са използването на шев от обратната страна на груб памучен плат с цветна копринена нишка. Жените от Пенджаб създават безброй примамливи и интересни дизайни и шарки чрез умелата си манипулация на шевовете. Ще бъдете запленени от пенджабските jutti – разноцветни, изпъстрени с пайети дамски обувки, тип пантофка. И още – тук ще намерите традиционни глинени играчки и прибори, железни изделия, земеделски инструменти.
Sadda Pind е фантастично място за свързване с пенджабските корени и изживяване на пенджабската култура на живо. Като гост можете да видите, участвате и общувате с хора от селото и тяхната култура. Пенджаб никога не може да бъде завършен без своята музика и танци. В Sadda Pind поглезете сетивата си с вибрацията и ритмите на традиционни пенджабски народни танци като bhangra, gidha, jhumar и kikli.
Обяд / заплаща се по желание.
Отправяме се към границата между Индия и Пакистан, разположена на 32 км. от Амритсар. Wagah Border маркира границите между индийските и пакистанските граници, минавайки по Големия магистрален път.
Граничната церемония на Уагах-Атари се провежда на граничната порта при спускане на знамената на двете страни., 2 часа преди залез слънце всеки ден. Церемонията по флага се провежда от пакистанските рейнджъри и индийските гранични сили за сигурност. Церемонията, известна още от стара Англия като „Биене на отбой“ (Beating the Retreat) започва с изразителен парад на войници от двете страни. Участниците, облечени в цветни униформи, извършват бързи и отривисти движения, наподобяващи танц. Докато трае залеза, железните порти на границата се отварят и двата флага се спускат едновременно. Знамената се свиват и войниците от двете страни разменят бързи ръкостискания, след което вратата се затваря.
Всяка вечер заедно с церемонията по връчването на знамето се провежда маршируваща церемония, известна като „церемонията на глупавата разходка“.
По време на подготовката за церемонията, хората скандират Индийския национален химн в знак на национална гордост, аплодират и танцуват в Боливудски стил.
Връщаме се в хотела за освежаване, кратка почивка и вечеря.
Трансфер около 24:00 ч. за летището в Амритсар за полет в 03:50 към Доха.

Ден 1018.02.2023

Кацане в Доха в 05:35 ч. Излитане за София в 08:30 ч. Пристигане в София в 12:35 ч.   

Цената включва

 • Самолетен билет за международния полет: София – Доха – Делхи/ Амритсар – Доха – София, с включени летищни такси, чекиран багаж до 25 кг. и ръчен багаж до 7 кг.;
 • Самолетен билет по вътрешен полет: Джайпур - Амритсар, с включен чекиран багаж 15 кг. и ръчен багаж 7 кг.;
 • Целият транспорт, т.е. летищни трансфери, разглеждане на забележителности и междущатски пътувания, ще се извършва с помощта на климатизиран 18-местен Mini Coac;
 • 8 нощувки в посочените по програмата хотели. Настаняване в двойна стандартна стая;
 • 8 закуски и 8 вечери (Всички хранения ще бъдат на шведска маса в съответния хотел);
 • Входни такси за посещаваните обекти за еднократно влизане;
 • Всички държавни такси, пътни такси, гориво, паркинги. Всички приложими в момента, в Индия данъци (5% данък върху стоките и услугите)
 • Придружаващ англоговорящ водач от Делхи до Джайпур според маршрута;
 • Придружаващ англоговорящ водач, който ще ни посрещне на летището в Амритсар;

Цената не включва

 • Виза (Документи необходими за подаване на виза: паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване, 1 цветна снимка с размери 5.08 см/5.08 см, лични данни за онлайн формуляра за виза.) 95 USD;
 • Всяка допълнителна храна, която не е посочена в програма. (Обяди – ориентировъчна цена около 10 - 15 $ на човек.);
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”;
 • Бакшиши шофьора и водача – общо 40 USD за целия тур/ на човек.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Цена на човек настанен в двойна стандартна стая: 3800 лв.
Цена на човек настанен в единична стая: 4300 лв.
Условия

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:
•Депозит при записване в размер на 1500 лева;
•Втори депозит в размер на 1000 лева до 60 дни преди заминаване;
•Доплащане до 30 дни преди заминаване;
•Краен срок за записване по програмата: 17.12.2022;

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
При направен отказ след това се заплащат следните неустойки за анулация:
•неустойка не се удържа, освен ако не са издадени самолетни билети или направени други спешни плащания необходими по пътуването – при наличие на повече от 100 дни преди датата на отпътуване;
•10 % от стойността на ТП и издадените до момента самолетни билети – от 99 до 80 дни преди датата на отпътуване;
•размерът на депозита и издадените до момента самолетни билети – до 79 дни до 45 дни преди отпътуване;
•100 % от стойността на ТП – от 44 до 0 дни.

ВАЖНО:

 • Към 10.06.2022 за влизане в Индия и Непал се изисква пълен курс на ваксинация ИЛИ отрицателен PCR, направен не повече от 72 часа преди отпътуване;
 • Задължително преди полета за Индия се попълва миграционен формуляр;
 • Внимавайте облеклото Ви да бъде подходящо за този регион – носете дрехи с покрити рамене и колене при влизане в храмове и на обществени места.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:
Необходими документи за издаване на индийска виза:
Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от туроператора.
• Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
• Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата. 
• От 01.06.2016 г. Посолството на Република Индия въведе онлайн издаване на виза.
• Повече информация на: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html
• Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане. За лица под 18 год., пътуващи без родители се изисква нотариално заверена декларация от родителите – оригинал. При пътуване на дете само с единия родител се изисква нотариално заверена декларация от липсващия, по време на пътуването родител – оригинал и 2 копия.

Хотели

The Visaya ⭐⭐⭐⭐

Ню Делхи, Индия

The Visaya предлага стилен и модерен интериор, бутикова обстановка и телевизор с плосък екран в стаите. Хотелът се намира до надлеза на Panchshila Park и разполага с денонощна рецепция и безплатен паркинг.

В климатизираните стаи Ви очакват дървен паркет, сейф и условия за приготвяне на чай / кафе. Самостоятелните бани разполагат с душ тип тропически дъжд. Стаите се обслужват от асансьор.

The Visaya се намира в района Panchshila Park в южната част на Делхи. Той е на 20 минути път с кола от летище Индира Ганди, което обслужва международни и вътрешни полети.

Royale Regent Hotel ⭐⭐⭐⭐

Агра, Индия

Хотел Royale Regent се намира в Агра, на 3,4 километра от Тадж Махал. Предлага помещения за настаняване с ресторант, безплатен частен паркинг, градина и тераса. Този 4-звезден хотел предлага безплатен WiFi и туристическо бюро. Хотелът предлага денонощна рецепция, рум-сървиз и обмяна на валута.

Стаите са оборудвани с климатик, телевизор с плосък екран със сателитни канали, хладилник, електрическа кана, душ, чехли и бюро. Някои стаи са оборудвани със сейф, а стаите имат собствена баня и гардероб. Всяка стая в хотел Royale Regent е снабдена със спално бельо и хавлии.

Khandela Haveli - a Boutique Heritage Hotel ⭐⭐⭐

Джайпур, Индия

Тризвездният хотел Khandela Haveli – бутиков хотел от веригата Heritage, е построен като традиционен хавели и елегантно обзаведен. Той разполага с ресторант на покрива и открит плувен басейн. В целия хотел има безплатен Wi-Fi достъп.

Близките атракции включват големите и екзотични дворци Hawa Mahal и City Palace, които са на 5 километра. Khandela Haveli – Boutique Heritage Hotel се намира на 1,5 километра от жп гара Джайпур и на 14 километра от летище Джайпур.

Стаите са елегантно обзаведени и охлаждащи се с климатик. Те са оборудвани с минибар, диван и сателитна телевизия. Осигурени са удобства за приготвяне на чай/кафе. Самостоятелните бани са с душ.

Хотелът разполага с денонощна рецепция и предлага помещение за съхранение на багаж, пералня и гладене. Туристическото бюро може да организира пътувания. За разглеждане на района се отдават автомобили под наем. Гостите могат да се разходят в градината.

Golden Sarovar Portico ⭐⭐⭐⭐

Амритсар, Индия
We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

 • Този сайт използва бисквитки

Този сайт използва бисквитки

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки“ и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.