fbpx

ФИЛИПИНИ – ПРОГРАМА ЗА ПРИКЛЮЧЕНЦИ

0
Цена
ОтBGN 6,347
Име и фамилия*
Email адрес*
Телефон*
Вашето запитване*
* Съгласен съм с Общи условия and политиката за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

140

Имате въпрос?

Имате въпрос или не откривате своята мечтана екскурзия? Свържете се с нас и споделете какво търсите – ние ще Ви предложим най-добрата оферта според интересите и бюджета Ви.

+359 (2) 981 50 91;
+359 (2) 981 40 26;

office@chrissair.com

14.04 - 27.04.2023
Продължителност: 14 дни/11 нощувки
София, България
Себу, Филипини

Най-доброто от Филипините – о. Себу – о. Панглао – о. Палауан

Програма

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ФИЛИПИНИ
ПРОГРАМА ЗА ПРИКЛЮЧЕНЦИ

11 Нощувки
(14 Април – 27 Април 2023)

Наситена с екскурзии и емоции програма за приклюнченци във Филипините, където плажовете са с бели пясъци, а тропическата гора и залезите са магични!

Ден 114.04.2023 - СОФИЯ – ДОХА – СЕБУ

Среща на летище София. Полет за Себу през Доха в  17.10ч. с Qatar Airways.
Кацане на летище Доха в 21.45ч. Полет за Себу в 01.45ч.

Ден 215.04.2023 - СЕБУ

Кацане в Себу в 16.35 часа. Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела.
Настаняване в Cebu Parklane International Hotel – Deluxe Queen room (или подобен). Свободно време за почивка.

Ден 3 16.04.2023 - СЕБУ – БОХОЛ - ПАНГЛАО

Закуска и трансфер до ферипорта на град Себу (около 30 мин). Отпътуване с ферибот до Таглиларан, с продължителност около 2 часа и целодневен тур на остров Бохол. Първа спирка ще е историческия олтар Blood Compact, мястото на което за пръв път се побратимяват европейци с филипинско племе. След това ще посетим защитен резерват на един от най-малките бозайници в света – Тарсиерите (на български Дългопет). Филипинският дългопет е ендемичен вид.  Среща се основно на остров Минданао и още няколко по-малки острова като Бохол. Дължината на тялото при възрастните индивиди е около 10 cm, опашката е гола без косми.  Притежава най-големите очи в сравнение с размера на тялото при приматите, като обема само на едното око е по-голям от мозъка му. Затова не може да ги движи, а може да си върти главата почти на 360 градуса. Продължаваме към река Лобок, където ще се насладим на обяд на плаващ ресторант с шведска маса и жива музика. Ще се пуснем нагоре по реката докато обядваме, а на брега момичета и жени от местното село ще пеят и танцуват облечени в традиционни местни носии. След това ще продължим към община Кармен и Шоколадовите хълмове. На път за там ще преминем през гора от махагонови дървета, които образуват впечатляващ тунел над пътя. Гората е сравнително голяма, а най-интересното е, че е засадена преди близо 40 години. Ще спрем за снимки, разбира се, на платформа за наблюдение на тези чудновати варовикови хълмове. Не е съвсем ясно как са се появили тези впечатляващи образувания. През по-голямата част от годината са покрити с трева, която в края на сухия период става кафява. Затова и името Шоколадови хълмове (от формата на известния американски шоколад Hershey’s Kisses). В края на деня се отправяме към остров Панглао (свързас мост с Бохол), към областа на плажа Алона. Настаняване в хотел и почивка.
Malinawon Resort – Queen Suite (или подобен)

Ден 417.04.2023 - ПАНГЛАО

Закуска и отпътуване за остров Баликасаг и неговите защитени коралови рифове за невероятни подводни гледки – големи костенурки, гигантски миди и хиляди тропически риби.

Остров Баликасаг е кръгъл, сравнително малък остров с 360 градусов плаж.Има голяма защитена територия, където

се отглеждат корали и миди. Едно от местата за шнорхелинг е точно до нея и там можем, освен хиляди риби и пъстроцветни корали, да видим и няколко гигантски миди от вида Tridacna gigas.

От другата страна на острова се намира зоната на големите костенурки. При късмет ще можем да видим доста от тях, докато се хранят с водорасли от морското дъно. Ще обядваме на острова под сянката на палмовите дървета. Оттам ще отплаваме за пясъчния риф Върджин Айланд. Чакат ни релакс и снимки в сюреалистичната обстановка на едва показващата се от водата пясъчна ивица. Там обикновено имаме възможност да си купим и опитаме сготвени от местните абалони – морски охлюви, които са много вкусни, но и много трудни за събиране – показват се само по тъмно и ги събират с фенери през нощта.

Връщане обратно в хотела. Нощувка.

Ден 518.04.2023 - ПАНГЛАО

Закуска. Този ден НЯМА да ставаме рано. Той е отреден за плажуване и релакс на най-красивия плаж в Панглао.

Първо ще посетим наблизо красивата случайно открита подземната пещера Хинагданан, с възможност да плуваме в нея. След това се отправяме към комплекса South Palms Resort. Той притежава най-хубавата част от плажа Думалуан, с широка плажна ивица, с множество красиви и поддържани палми и люлки между тях. Ние ще се възползваме от предлагания дневен достъп, като освен прекрасния плаж, ще можем да ползваме басейна, ще имаме включен обяд и 30 мин stand up paddle board или каяк. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 619.04.2023 - ПАНГЛАО – ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН

Ранна закуска и отпътуване до ферипорт, където за около 2 часа ще пристигнем до Тагбиларан. Трансфер до летището на Себу. Следва полет до малкото летище на Ел Нидо, с продължителност 1 час. Пристигане в Ел Нидо, трансфер до хотела в градчето и настаняване. Свободна програма. Посещение на близкия плаж Лас Кабанас и наблюдаване на залеза там.

Lagun Hotel El Nido – Deluxe Room (или подобен)

Ден 720.04.2023 - ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН

Закуска и трансфер до плажа на градчето (който играе ролята на порт), където с традиционна местна лодка (bangka),  ще посетим няколко острова, плажове и лагуни от най-известният архипелаг в Палауан – Бакуит. Десетки острови и островчета, лагуни с тюркоазени води, всички заобиколени от огромни карстови върхове. Историята гласи, че през 1979 г. екип от водолази са били принудени да закотвят лодката си в средата на нощта. Без да знаят къде са, се събуждат на другата сутрин заобиколени от високи варовикови скали. Природата наоколо е страхотна: буйни гори, бели пясъчни плажове, тюркоазена вода и изоставени острови. Четири години по-късно стартира първата станция за гмуркане на красивия остров Минилок, която проправя пътя за туризъм в Ел Нидо – най-близкия вътрешен град до архипелага Бакуит. Завладяващите острови и островчета са се превърнали в детска площадка за изследователи и авантюристи, които минават от един остров на друг в търсене на най-красивия плаж. Нашата програма включва: Helicopter Island, Hidden Beach, Secret beach, Matinloc Shrine (или Cadlao Lagoon), Talisay beach. Почти навсякъде има възможност за шнорхелинг – наблюдаване на твърди и меки корали, тропически риби и при късмет, огромни костенурки. Обяда е включен, връщане на пристанището около 16.00ч. Нощувка.

Ден 821.04.2023 - ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН

Закусваме и пак към градския плаж, за да се качим на лодка за втори тур на архипелага Бакуит, с включен обяд.

Програмата ни включва посещение на: Big Lagoon (Miniloc Island), Shimizu Island beach, Secret Lagoon and beach, 7 Commandos Beach, Miniloc Coral Garden (snorkeling area). Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Голямата лагуна (по желание). Прибираме след около 16:00 към Ел Нидо и програмата е свободна. Нощувка.

Ден 922.04.2023 - ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН

Закусваме и пак към градския плаж, за да се качим на лодка за трети тур на архипелага Бакуит, с включен обяд.

Програмата ни включва посещение на: Cadlao lagoon, Small lagoon, Pasandigan beach, Paradise beach, Bukal island.
Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Малката лагуна (по желание).
Прибираме след около 16:00 към Ел Нидо и програмата е свободна. Нощувка.

Ден 1023.04.2023 - ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН

Закусваме, взимат ни ванове и тръгваме в северна посока от Ел Нидо. След около 40 минути достигаме до плажовете Накпан и двойния Калитанг. Свободно време за плаж и развлечения. Плажът Накпан е един от най-големите във Филипините, а според някои – и най-хубавия. Релакс на плажа, плуване, коктейли и хапване на прясна морска храна.
По желание – кратка разходка до скрития в джунглата водопад Nagkalit-kalit и къпане във прохладните му води.

Късният следобед си тръгваме наобратно след залеза. Залезите са впечатляващи!

Ден 1124.04.2023 - ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН - СЕБУ

Закуска и трансфер до летището. Полет за Себу (около 1 час и 40 мин) и пристигаме в ранния следобяд. Трансфер и разглеждане на красивия Даоистки храм над града, както и  стария град с Кръста на Магелан и най-старата базилика във Филипините – Санто Нино, както и катедралата Cebu Metropolitan. Настаняване в хотел. По желание – вечеря в местен ресторант, предлагащ специалитета на о.Себу –  версия на лечон (хрупкаво бавно печено прасенце).
Cebu Parklane International Hotel – Deluxe Queen room (или подобен)

Ден 1225.04.2023 - СЕБУ - ОСЛОБ

Ранна закуска и отпътуване в 5:00 на юг, към областа Ослоб (около 3 часа). Пристигане в Туристическия център на Ослоб и по желание плуване на сантиметри от величествените, но кротки и немесоядни КИТОВИ АКУЛИ! След 30 минутната ни среща – душ и към някой местен ресторант за закуска/кафе. Продължаваме към водопадите Агуинид, където светло синьо-зелена вода, джунгла, 6 нива ниски водопади и интересни варовикови форми се преплитат в страхотно преживяване. Тура изисква леко физическо натоварване –  ще се мокрим, ще се катерим по водопадите, ще се снимаме и ще се забавляваме. Свободно време за обяд. Продължаваме и достигаме друга област с още по-сини (като напитката Gatorade) води, невероятна природа и просечени от времето, обвити от лиани речни каньони. Слагаме каски, жилетки и с помощта на мотори се качваме нагоре в планината, за речен каньонинг на река Матутинао. Оттам тръгваме по реката – ще минаваме под водопадите Кауасан, ще скачаме от скалите (при желание) и ще се спускаме по естествени пързалки, охлаждайки се в синьо-зелената вода. Чакат ни чудни вирчета за охлаждане от жегата, ще скачаме в тях, ще плуваме под спиращи дъха водопади и речни каньони, обвити в пищна растителност.

Много красиви гледки и приятни емоции ни очакват. Този ден ще е незабравимо приключение!
След ден пълен с приключения настаняване в малкото село Моалбоал, където ще се настаним за заслужена почивка.  Нощувка.  Adams View Hotel MOALBOAL – Deluxe Double Room (или подобен)

Ден 1326.04.2023 - ОСЛОБ – СЕБУ - ДОХА

Събуждаме се и към плажа. Той е каменист, с вода до глезена, а ние отиваме на около 20 метра от брега.  Там рязко става дълбоко, а ние влизаме с шнорхели и маски, да плуваме измежду милиони сардини! Рибните пасажи се вият в най-различни причудливи вортексни форми, в перфектен синхрон.  Като приключим, се връщаме, за да се преоблечем и закусим. След това се отправяме към най-хубавия плаж на Моалбоал, за последно плажуване и релакс. Свободно време за обяд. Отпътуване към Себу, пътят ще отнеме 3 часа. Пристигаме и трансфер до летище. Полет за България с невероятни приживявания от Филипини в 18.05ч. Кацане в Доха в 23.30ч.

Ден 1427.04.2023 - ДОХА - СОФИЯ

Излитане от Доха в 09.50ч. Кацане на летище София в 14.40ч

Цената включва

 • Самолетен билет София – Доха – Себу – Доха - София
 • Самолетен билет Себу – Ел Нидо - Себу
 • 11 нощувки със закуска
 • 5 обяда по време на туровете с лодки и круиза по река Лобок
 • 2 ферибота до и от Тагбиларан
 • Всички трансфери по програмата
 • Всички описани в програмата турове и атракции
 • Цялостна организация на описаното пътуване от/до Себу
 • всички разрешителни (свързани с COVID) за посещение на различните региони и общини
 • Водач на български през цялото време, с голям опит, живеещ във Филипините
 • Медицинска застраховка

Цената не включва

 • Бакшиши за местни гидове и пренос на багаж
 • Храна и напитки (освен включените 5 обяда и 11 закуски)
 • Опционални активности и отбелязани като „по желание“ посещения
 • Местен транспорт из населените места (триколки, мотори, Grab Car – таксита, ванове под наем)

Пакетна цена:

3245 eвро на човек в двойна стая

690 евро доплащане за единична стая

Условия

Необходими документи и условия на записване:

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването;
 • 1000 лева депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;
 • Копие от международен паспорт;
 • Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 1 месец до датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 Допълнителна информация:

 • Минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 20 човека.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимум: 21 дни преди датата на пътуване.

Забележки:

 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,91 лв. за щатски долар към 20. 2022 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.
Други условия по програмата

КАКВО ДА ВЗЕМЕТЕ С ВАС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО:

 • Международен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на пристигането в Манила.
 • Сертификат за COVID ваксинация WHO International Certificate of Vaccination and Prophylaxis (жълта книжка).
 • Негативен RT-PCR тест, направен в рамките на 48 часа от датата и часа на заминаването за Филипините.
 • Медицинска застраховка за целия престой, с покритие за лечение на COVID, за минимум $35,000.
 • Добри водни обувки, блуза/тениска за плуване с UV защита, маска и шнорхел, малки плавници по желание, водонепромокаема чанта, водоустойчив калъф за телефон, универсален адаптор за контакт, водоустойчива камера/фотоапарат (препоръчително), смартфон (за апликации, свързани с разрешителните на общините).
Хотели

Cebu Parklane International Hotel ⭐⭐⭐

Себу Сити, Филипини

Malinawon Resort ⭐⭐⭐⭐

Панглао, Филипини
We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

 • Този сайт използва бисквитки

Този сайт използва бисквитки

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки“ и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.