fbpx

ЮЖНА АФРИКА С ВОДОПАДА „ВИКТОРИЯ“

0
Цена
ОтBGN 6,990
Име и фамилия*
Email адрес*
Вашето запитване*
* Съгласен съм с Общи условия and политиката за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

183

Имате въпрос?

Имате въпрос или не откривате своята мечтана екскурзия? Свържете се с нас и споделете какво търсите – ние ще Ви предложим най-добрата оферта според интересите и бюджета Ви.

+359 (2) 981 50 91;
+359 (2) 981 40 26;

[email protected]

19.09-20.11.2022
Продължителност: 14 дни/11 нощувки
София, България
Виктория Фолс, Зимбабве

Една екскурзия, разкриваща зашеметяващата природа на Южна Африка

Снимки
Програма

Водопад Виктория, Йоханесбург, Претория, Сън Сити, Национален парк „Крюгер”, Кейп Таун, нос Добра Надежда, Стеленбош, Тейбъл маунтин.

14 дни/11 нощувки

 

ЕСЕН 2022

19.09-02.10.2022
18.10-01.11.2022
07.11-20.11.2022

Ден 1

Среща в 10.00 ч. на летище София, Терминал 2. Полет София-Доха в 12.25ч. с „Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15ч.

Ден 2

В 02.05ч. – полет Доха – Йоханесбург с „Qatar Airways”. Пристигане в Йоханесбург в 10.00ч. В 11.25ч. полет Йоханесбург-Виктория Фолс, Зимбабве. Пристигане във Виктория Фолс в 13.05 ч.Трансфер и настаняване в хотела в близост до водопадите. След обяд  – разходка с корабче по течението на река Замбези – четвъртата по големина речна система на африканския континент. Преди челото на водопада се тръгва по горното течение на реката, преминава се покрай множество големи и малки островчета . Край бреговете могат да се наблюдават щъркели, семейства слонове, горди жирафи или стада излежаващи се хипопотами. Тук дори и любопитните носорози не са изключение. При късмет могат да се видят и  крокодили. В края на деня, може да се насладите на  красивия африкански залез.
Нощувка във Виктория Фолс. 

Ден 3

След закуска – посещение на Националния парк при водопадите Виктория и разходка край най-големите и красиви водопади на Африка.

*По желание – полет с хеликоптер над водопадите (13 мин.), разходка със слонове (около 2 часа) или разходка с лъвове /около 2 часа/.
Водопадът Виктория e едно от седемте природни чудеса на света, наричан „бучащия пушек” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек). Водопадите се  изливат от мощните води на река Замбези , разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заемат и забележителната височина от 107 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, ги правят едни от най-големите водопади с света. Свободно време за обяд. Следва 1-часово посещение на туземско семейство, където имате възможността  да видите бита на коренните африканци. Връщане в хотела. Свободно време за отдих сред невероятната природа.
*Вечерта, по желание – шоу програма с типични за Зимбабве танци, музика и „Бома-вечеря” с местни специалитети.
Нощувка във Виктория Фолс.

Ден 4

Закуска. Трансфер до летището. В 10.35ч. – полет Виктория Фолс-Йоханесбург. Пристигане в Йоханесбург в 12.10ч. Този ден с автобуса ще минете през богатите квартали на Йоханесбург, ще спрете на наблюдателна площадка с изглед към града, ще минете през новия финансов център с модерните сгради, най-високата сграда в Африка „Карлтън център“. Настаняване в хотел. Свободно време и вечеря.
Нощувка в Йоханесбург.

Ден 5

Закуска. В 8.30ч. започва автобусната обиколка на Йоханесбург със спирки за снимки : разглеждане на старата централна част на града със сгради, построени в стил Нео Барок, късен Викториански стил и в стил „Бо Арт“: старата поща, старото кметство, Националната банка и др. В 11.30ч.  продължаваме към град Претория, който е на разстояние 66 км от град Йоханесбург. Около 12.30ч. спирка за обяд. От 14.00ч. следва обиколка на град Претория, който е главната от 3-те столици в страната – седалище на правителството, известен още като „Градът Джакаранда”, поради многото дървета джакаранда, засадени тук. Ще посетим – Паметника на „Великия Път”, на Пол Крюгер, ще се мине покрай старите сгради на Парламента и Двореца на правосъдието, Двореца на Обединението – считан за шедьовър на южноафриканската архитектура. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града.
Вечеря и нощувка в хотел в/близо до Претория.

Ден 6

Закуска. В 8.30ч. отпътуване към Сън Сити – луксозният курорт на ЮАР, разположен на 140 км от Претория в края на бушменската долина в Северозападната провинция. Свободно време с възможност за разглеждане на града, известен като Лас Вегас на Южна Африка. Ще разгледаме някои от най-известните хотели като „The Palace of the Lost City“, „The Cabanas“,  „The Cascades“.  В „Долината на вълните“ ще имате възможност да наблюдавате изкуствени вълни на изкуствено създаден плаж (с възможност за къпане с допълнително заплащане). Свободно време за обяд и пазаруване. В 16.00 ч. отпътуване към Претория.
Вечеря и нощувка в Претория.

Ден 7

Закуска. Този ден ще пътувате през живописната провинция Мпумаланга (на езика на Зулу племената означава „мястото, където слънцето изгрява“), намираща се в източната част на ЮАР и граничеща с Мозамбик и Свазиленд. Обхваща южната част на Национален парк „Крюгер“. Пътувайки по „Панорамния път” ще можете да се насладите на 25-километровият Каньон на река Блайд, наричан още „Зеленият каньон“ заради изобилстващата растителност. Ще се насладите на спиращата дъха гледка на 65-метровите водопади Мак Мак. Имате възможността да надникнете през „Небесният прозорец“, издигнат на 1000 м. надморска височина,  откъдето се открива чудесна гледка към долината Лоу Велд, Националния парк „Крюгер” и границата с Мозамбик. След това ще посетите „Щастливите понори на Брук” – каменни образувания, изваяни от водите на Трер и дължащи своята интересна форма на дълги години ерозия, кръстени на своя откривател – златотърсачът Том Бру. Ще се възхитите на „Трите Рундавели“ – цилиндрични скали, често сравнявани с лунен пейзаж. Продължавате своето пътуване към Pilgrim`s Rest – очарователен град-музей, запазил духа на „златните дни” на Южна Африка от края на 19 век.
Продължаваме към Националния парк „Крюгер” в провинция Мпумаланга, една от топ дестинациите на ЮАР – природен резерват и последно убежище на дивеча, известен от легендите на древните африкански племена и с историите за златната треска. Малко места на Земята вече могат да се мерят по красота с този свят от недокоснати от човешка ръка планини, долини, реки и водопади.
Вечеря и нощувка в хотел в  близост до Националния парк „Крюгер”.

Ден 8

Закуска сух пакет. В 6.00ч. трансфер към Националния парк „Крюгер” за целодневно фото-сафари. Този най-известен дивечов резерват в Африка съхранява всички животински видове, характерни за Южна Африка, някои от които не се срещат вече в други региони. Имате възможност за близка среща с лъвове, слонове, леопарди, носорози, африкански биволи….. и много други представители на африканската фауна. Спирки за закуска и обяд.
*По желание – участие в сафари с открити джипове. Връщане в хотела между 16-17.00ч. 
Вечеря и нощувка в хотел близо до Крюгер.

Ден 9

След закуска – пътуване с автобус към Йоханесбург до международното летище на Йоханесбург. В 17.00ч. вътрешен полет Йоханесбург-Кейп Таун. Пристигане в Кейп Tаун в 19.15ч. Трансфер до хотела и настаняване.
Нощувка в Кейп Таун.

Ден 10

Закуска. В 8.30ч. започва туристическата обиколка на Кейп Таун: посещение на замъка „Добра Надежда“. След това с автобус и пеша ще бъдат разгледани сградите на Парламента, Пазарния площад, градините „Company’s Garden“, където ще можете да се разходите из центъра на града. Обиколката продължава с квартала Малай – по-известен като Бо-Каап. Този ден обиколката ще завърши с посещение на часовниковата кула на крайбрежния булевард, изпълнен с много магазини, кафенета и ресторанти. Свободно време за обяд.
*По желание – посещение на Аквариума
или разходка с корабче до остров Робин с посещение на Музея – затвор, където Нелсън Мандела е лежал. Връщане в хотела.
Нощувка в Кейп Таун.

Ден 11

Закуска. Пътуване през Сий Пойнт, Клифтън и покрай Атлантическия океан до залива Кемпс Бей и до изключително красивия залив Хаут Бей. Спирка за снимки.
*По желание – обяд.
Продължаваме към Нос Добра Надежда, чийто резерват дава последно убежище на безценни представители на флората и фауната. На връщане пътуваме към градчето Симонтаун, където ще има кратка спирка на плажа Болдърс, където ще видите колонии от „африкански“ пингвини.
*По желание – посещение на Националния парк „Болдърс“, където ще могат да се наблюдават пингвините отблизо (входът за парка се плаща допълнително). Връщане в Кейп Таун.
Нощувка в Кейп Таун.

Ден 12

Закуска. В 8.30ч – туристическа обиколка на града, като този ден с лифт ще се изкачиме до върха на планината Тейбъл Маунтин, откъдето ще можете да се насладите на най-красивата гледка към Кейп Таун. След това ви очаква полудневна екскурзия до красивото градче Стеленбош, разположено на 50 км източно от Кейп Таун и наречено „Градът на дъбовите дървета“. По време на обиколката ще посетите историческите улици „Church“, „Dorp“ и  „Ryneveld“, където ще може да разгледате красиви сгради от 17 век, 18 век и 19 век. Ще видите и първата християнска църква, построена в Южна Африка и днес превърната в хотел. Ще разгледате историческите сгради в квартала „The Break“ – „Зеленият квартал“, сградата на университета на Стеленбош. Свободно време за обяд. Връщане в Кейп Таун. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града или по крайбрежния булевард с възможност за пазаруване или вечеря .
Нощувка в Кейп Таун.

Ден 13

Закуска. Трансфер до летището. В 12.35ч. полет Кейп Таун–Доха с „Qatar Airways”.  Пристигане в Доха в 23.50 ч.

Ден 14

В 06.55ч. – полет Доха  – София с „Qatar Airways”.

Пристигане на летище София в 11.25ч.

Допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително

Цена

Ден

Обяд или вечеря (по желание)

около 10€

 

Полет с хеликоптер над водопадите „Виктория” (13 мин.)
* за това мероприятие има държавна такса около 15$, която се заплаща на място

150€

3-ти ден

Шоу програма и „Бома-вечеря” („Воmа”) с местни специалитети
*(алкохолни и безалкохолни напитки не са включени, те са по желание и се заплащат допълнително на място)

65€

3-ти ден

Сафари с открити джипове в Националния парк „Крюгер”

115€

8-ми ден

 

 

 

Допълнителни мероприятия, които се плащат на място:

 

 

 

такса в Национален парк при водопадите „Виктория”

15$

3-ти ден

разходка със слонове в Национален парк при водопадите „Виктория” (около 2 часа)

150$

3-ти ден

разходка с лъвове в Нац. парк при водопадите „Виктория” (около 2часа)

150$

3-ти ден

разходка с корабче до остров Робин

 

10-ти ден

вход за Национален парк „Болдърс”

150 ранда (около 12€)

11-ти ден

Цената включва

 • Самолетни билети за международните полети София–Доха –Йоханесбург–Виктория Фолс, Зимбабве; Виктория Фолс, Зимбабве–Йоханесбург; Кейп Таун–Доха–София;
 • Самолетни билети за вътрешните полети: Йоханесбург–Кейп Таун
 • Летищни такси за всички международни и вътрешни полети;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки със закуски и 4 вечери в хотели 3* и 4* в ЮАР и Зимбабве (2 нощувки във Виктория Фолс, Зимбабве, 1 нощувка в Йоханесбург, 2 нощувки в Претория, 2 нощувки в близост до Национален парк Крюгер, 4 нощувки в Кейптаун);
 • Разходка с корабче по река Замбези – 2-ри ден;
 • Посещение на Националния парк при водопадите Виктория –3-ти ден;
 • Посещение на туземско село и семейство – 3-ти ден;
 • Обиколка на Йоханесбург – 4-ти и 5-ти ден;
 • Разглеждане на Сън Сити – 6-ти ден;
 • Целодневно фото сафари в Национален парк „Крюгер“ – 8-ми ден;
 • Туристическа обиколка на на Кейп Таун – 10-ти ден;
 • Разглеждане на плаж Болдърс – 11-ти ден;
 • Изкачване с лифт до върха на планината Тейбъл Маунтин – 12-ти ден;
 • Транспорт с автобус от Крюгер до международното летище на Йоханесбург – 9-ти ден;
 • Наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в ЮАР и Зимбабве;
 • Входните такси за всички археологически паркове и музеи;
 • Екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език) от водачът, който придружава групата, при всички обиколки, посочени в програмата и такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките.

Цената не включва

 • Виза ЮАР – 65 лв;
 • Виза Зимбабве – 30$ (плаща се на място на летището);
 • Такса за обработка и подаване на документите за визa за ЮАР– 60 лв;
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Лични разходи
Условия

Необходими документи за визи

Виза за Зимбабве:

Визата за Зимбаве, се издава и заплаща на място на летището, необходимо е  да носите 1 снимка паспортен формат.
Такса :  30$

Виза за ЮАР:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месецa след датата на връщане от ЮАР, като в него да има най-малко 2 свободни страници за визи (едната е за визата, а другата – за входящите печати);
 • 2 снимки – цветни с размер 3 см/4 см;
 • Банкова сметка – извлечение за последните 3 месеца с пресен подпис и печат – преведено на английски език от оторизиран преводач или издадено на английски език;
 • Служебна бележка от местоработата за заеманата длъжност, за разрешена отпуска за периода на пътуване и размера на месечното трудово възнаграждение – преведена на английски език от оторизиран преводач или издадена на английски език;
 • За собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – копие от фирменото решение или копие от регистрацията на фирмата в Агенцията по вписванията – преведени на английски език от оторизиран преводач;
 • За пенсионери – документ от пенсионното, преведен на английски език от оторизиран преводач;
 • банкова сметка – извлечение за последните 3 месеца с пресен подпис и печат – преведено на английски език от оторизиран преводач или издадено на английски език;
 • За деца под 18 год.- нотариално заверено копие на акта за раждане, преведено на английски език от оторизиран преводач и легализирано с апостил;
 • За ученици – служебна бележка от училището, преведена на английски език от оторизиран преводач;
 • За деца под 18 год., ако пътуват само с единия от родителите си – нотариално заверена декларация от другия родител с разрешение за пътуване на детето в чужбина – преведена на английски език от оторизиран преводач и легализирана с апостил.

Важно: Задължително е всички документи да са на английски език, преведени от оторизиран преводач или издадени на английски език от съответното ведомство.

Необходими документи за пътуване Зимбабве:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба;
 • Виза за Зимбабве
 • Отрицателен PCR тест, взет не повече от 48 часа преди заминаване.
 • При пристигане в Зимбабве, е необходимо да направите допълнителен тест

Необходими документи за пътуване ЮАР:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба;
 • Виза за ЮАР
 • Отрицателен PCR тест, взет не повече от 72 часа преди заминаване.
 • Здравен въпросник за влизане в ЮАР – Traveller Health Questionnaire https://www.airports.co.za/Documents/ENTRY%20SCREENING%20THQ.pdf
Други условия по програмата

Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата. Това може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.

За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети, лимитът за багажа е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.

Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително.

Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  странАвиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.

При  записване кандидатът попълва всички необходими документи за виза.

Задължително всеки кандидат за виза подава лично документите си В посолството на ЮАР, гр. София. 

 

Цената 6 990 лв  е валидна при записване и капариране в срок по малък от 6 месеца от датата на отпътуване при условие, че има свободни места и при група от минимум 15човека.

При група от 10 до 14 човека – цената е  7 220 лв.

 

В  случаите  на  отказ  за  издаване  на  виза  не  се  възстановяват: 65 лв + 60 лв (такса  за   виза за Южна Африка + такса  за  обработка и подаване на документите за виза за Южна Африка)

Хотели

Victoria Falls Deluxe Suites ⭐⭐⭐⭐

Виктория Фолс, Зимбабве

Victoria Falls Deluxe Suites (или подобен) е 4-звезден хотел, разположен на почти 10 минути път с кола от моста Victoria Falls. Можете да се възползвате от безплатен самостоятелен паркинг и ресторант. 

Това място за настаняване разполага с открит басейн, ресторант и 2 бара/фоайета. 

Всички 14 стаи предлагат удобства като хладилници и кафемашини, плюс безплатен WiFi и плазмени телевизори с кабелни канали. Другите удобства на разположение на гостите включват балкони, минибар и рум-сървиз. Victoria Falls Deluxe Suites предлага 14 климатизирани помещения за настаняване с минибар и сейф. Стаите са с отворени балкони.

Hilton Sandton ⭐⭐⭐⭐⭐

Йоханесбург, ЮАР

Хотел Hilton Sandton (или подобен) се намира в сърцето на бизнес района на Sandton, на 900 метра от изложбен и конгресен център Sandton и разполага с фитнес център, плувен басейн и пейзажни градини. В близост до хотела се намира Музеят на апартейда, резерватът Lion Park и историческият обект „Люлката на цивилизацията“.

Модерните стаи предлагат изглед към градината или града, както и безплатен вестник. В хотела има също тенис корт, СПА център и сауна. Гостите могат да ползват безплатен трансфер до площад „Нелсън Мандела“ и гара Sandton Gautrain.

Всеки ден в ресторант Tradewinds се сервира закуска. Гостите могат да се хранят също в бар Lotus Teppanyaki and Sushi или да се насладят на питие в бар Faces или в бара – беседка край басейна. Осигурен е и денонощен рум-сървиз.

Sierra Burgers Park Hotel ⭐⭐⭐

Претория, ЮАР

Sierra Burgers Park Hotel (или подобен) е разположен в централния бизнес район на Претория, хотелът е на 550 метра от Националния природонаучен музей и на 3 километра от Union Buildings. Разполага с открит плувен басейн, бар и 24-часова рецепция. С изглед към града и басейна, класическите стаи в хотел Burgers Park са оборудвани с минибар, плоскоекранен телевизор със сателитни канали и сейф.

Някои стаи разполагат с кът за сядане и всяко помещение има самостоятелна баня с вана или душ.

Ресторант Garden Grill предлага бюфет и а-ла-карт меню, включващо африкански и западни ястия. В бар Diplomat гостите могат да се насладят на питие и лека храна. Другите предлагани удобства включват бизнес център и консиерж услуги.

Rio Vista Lodge ⭐⭐⭐⭐

Национален парк Крюгер, Малелейн, ЮАР

Rio Vista Lodge (или подобен) разполага с елегантно декорирани стаи и панорамна гледка към Националния парк Крюгер и река Крокодил. Предлага ресторант, басейн и Wi-Fi точка за достъп.

Всяка климатизирана стая и суит в Rio Vista е елегантно обзаведена с модерни мебели и цветен декор. Всички типове стаи имат самостоятелна баня. Някои стаи разполагат с кухня, а в апартамента има хидромасажна вана. Всеки ден в лоджа се сервира безплатна закуска.

Ресторантът предлага местни деликатеси и е затворен в неделя. Барът разполага с голяма тераса с изглед към реката. Гостите могат да се насладят на различни дейности в контакт с природата, като наблюдение на птици или риболов. Плувният басейн, заобиколен от шезлонги, предлага място за релакс.

Fountains Hotel ⭐⭐⭐⭐

Кейптаун, ЮАР

Fountains Hotel (или подобен) е разположен в непосредствена близост до St George’s Mall, хотелът предлага 24-часово обслужване по стаите, открит басейн и климатизирани стаи в централния бизнес район на Кейптаун.

Стаите на Fountains включват изглед към планината Тейболт, площад Тибо, пристанището или града. Те разполагат с удобства за приготвяне на кафе и чай, сателитна телевизия и минибар.

Закуската в Fountains включва международни, както и готвени южноафрикански ястия. Ресторантът на шведска маса има прилежаща тераса и също така сервира разнообразие от местни вина. Хотел Fountains се намира на 5 минути пеша от катедралата Свети Георги. Международният конгресен център на Кейптаун (CTICC) е на 800 метра от хотел Fountains.

We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

 • Този сайт използва бисквитки

Този сайт използва бисквитки

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки“ и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.