fbpx

Мексико – джунгли, пирамиди и безкраен празник

0
Price
FromBGN 5,190
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1414

Имате въпрос?

Имате въпрос или не откривате своята мечтана екскурзия? Свържете се с нас и споделете какво търсите – ние ще Ви предложим най-добрата оферта според интересите и бюджета Ви.

+359 (2) 981 50 91;
+359 (2) 981 40 26;

[email protected]

17 дни / 15 нощувки
Availability : 31.10-16.11.2021г.

Маршрут:

София-Франкфурт-Мексико Сити-Теотиуакан-Гуаделупе-Туксла Гутиерес-Каньона Сумидеро-Сан Кристобал де лас Касас-Чамула- Вияермоса-Ла Вента-Паленке-Мисол Ха-Кампече-Ушмал-Мерида-Чичен Ица- Рио Лагартос- Валядолид-Коба-Плая дел Кармен-Канкун-Франкфурт-София

Снимки
Програма

Ден 1СОФИЯ → ФРАНКФУРТ → МЕКСИКО СИТИ

Полет до Мексико сити през Франкфурт с Lufthansa. София – Франкфурт : 06.50 – 08.25 (местно време) Франкфурт – Мексико Сити : 13.35 – 19.00 (местно време) Пристигане в Мексико. Трансфер до хотела. Нощувка. Нощувките са в централната градска част с възможност за излизане наоколо и вечеря. Нощувка.

Ден 2МЕКСИКО - СИТИ ТУР, НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЙ ПО АНТРОПОЛОГИЯ

Закуска. Пешеходен тур на старата част на Мексико с посещение на Президентския дворец, в който са стенописите на Диего Ривера, Катедралата и останките от някогашния Централен храм на Теночтитлан. Свободно време за обяд. Следобед – посещение на Националния музей по антропология и история, където са събрани най-ценните артефакти от доколумбова Мезоамерика. В този ден Мексико празнува най-колоритния си празник – Деня на мъртвите. Навсякъде се изграждат пищни олтари, организират се шествия и празненства. Това не е ден за скръб, а повод за радост, защото близките от онзи свят слизат на земята, за да се срещнат с обичаните хора. Местните вярват, че е важно да бъдат посрещнати с веселие, храна и музика. Свободно време, в което ще може да се влеете в пъстрите тълпи от празнуващи хора. Нощувка. Нощувка.

Ден 3 ДЕН 3 | ТЕОТИУАКАН И БАЗИЛИКАТА „ДЕВАТА ОТ ГУАДЕЛУПЕ“

Закуска. Посещение на базиликата „Девата от Гуаделупе“ – едно от най-почитаните места в католическия свят и единственото, което съперничи по посещаемост на Ватикана в Рим по брой поклонници за година. На това място Богородица се появява на местния Хуан Диего и го изпраща със заръка при епископа да построи храм. След истинско чудо което се случва на това място е построен храм, който може да се посети до днес и се смята, че мястото е чудодейно и сбъдва желания.
Продължаваме с посещение на Теотиуакан. /50 км от столицата/ Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната са едини от символите на Мексико, известни дори на най-незапознатите с тази страна. Заедно с храма на пернатата змия, Кецалкоатл, където се извършват множество човешки жертвоприношения, това е един от най-значимите археологически комплекси на Мексико. Завръщане в столицата и свободно време. Нощувка

Ден 4МЕКСИКО СИТИ – ТУКСЛА ГУТИЕРЕС – САН КРИСТОБАЛ ДЕ ЛАС КАСАС

Закуска. Трансфер до летището и полет до Туксла Гутиерес, столицата на щата Чиапас.
Мексико Сити – Туксла Гутиерес :
Посрещане на летището от местен водач с лицензиран и климатизиран автобус / микробус, с който продължаваме пътуването към Чиапа де Корсо, който се намира само на 12 км от столицата. Градчето е разположено по брега на р. Грихалва и не впечатлява с размери или особена значимост, но това е първия град, основан от испанците по тези земи. Местното население дало сериозен отпор на завоевателите, но виждайки, че силите са неравни достойно намира смъртта си малко по-надолу в каньона на реката, където скалите се издигат отвесно на височина от 800 м над нивото на водата.
От Кахуаре ще се качим на лодки, за да прекосим впечатляващия каньон Сумидеро, след което ще се отправим към Сан Кристобал де Лас Касас, следвайки маршрута на Диего де Масариегос, който предвожда конкистадорите по тези земи.
Сан Кристобал де Лас Касас е малко градче, макар и някога столица на щата, запазил колониалното си очарование с пъстроцветни къщи и своеобразен стил, характерен с особен уют и автентичност. Настаняване в хотел в Сан Кристобал де Лас Касас. Нощувка.

Ден 5САН КРИСТОБАЛ ДЕ ЛАС КАСАС – ИНДИАНСКО СЕЛИЩЕ – ВИЯЕРМОСА

Закуска. Кратка разходка в Сан Кристобал де Лас Касас, по чиито улици ще срещнете представители на маите Цоцил, стигнали до града със своята селскостопанска продукция, произвеждана в планините и докарана до тук с магарета и собственоръчно изплетени кошници.
Денят е истинско потапяне в света на маите, защото пътуването ни продължава с посещение на селище на маите Чамула, известни с характерните си костюми, които с особена гордост носят и днес в ежедневния си живот. Ще посетим и работилница, където жените тъкат пъстроцветни платна за колоритните дрехи.
Следобеда се отправяме към столицата на щата Табаско – Вияермоса. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 6ВИЯЕРМОСА – ЛА ВЕНТА – ПАЛЕНКЕ

Закуска. Започваме деня с посещение на невероятния археологически парк Ла Вента, в който са събрани експонати, открити във влажните тропически гори и принадлежащи на епохата на олмеките. Втората част на парка е обособен зоокът, в който можете да се срещнете очи в очи в представители на местната фауна и да се удивлявате на огромните каменни глави и мистични олтари, скрити в зеленината на джунглата в съпровод на смразяващия рев на ягуар или под закачливите погледи на маймуните-паяк. Следобед – отпътуване за Паленке.
Паленке е една от най-удивителните находки от епохата на маите. След упадъка на цивилизацията им джунглата е погълнала всичко построено и едва в края на  XVIII в. случайно излиза отново на бял свят. Посещението е вълнуващо приключение в стил “Индиана Джоунс“, което ще ви предложи срещи с огромни игуани, разходка сред екзотични растения и лиани, между които изникват каменни постройки. За разлика от други внушителни пирамиди, основната на Паленке не впечатлява с размери, но се оказва гробница на един от великите владетели – Пакал. Във вътрешността на пирамидата е открит саркофаг с тялото на владетеля, покрит с ритуална посмъртна маска от нефрит. По-малката пирамида до него също е гробница, в която е открито тяло на жена, чиито кости, както и стените на погребалната камера са оцветени в ярко червено. Въпреки че все още няма яснота коя е тя, археолозите я наричат “Червената царица“.
Ще изпратим деня сред красотата на някой от водопадите в района, преди да се настаним в хотела. Настаняване. Нощувка. Нощувките в Чиапас са едно от най-вълнуващите емоции, защото нощната тишина е раздирана от страховити ревове и звуци от джунглата. Готови ли сте?

Ден 7ПАЛЕНКЕ – КАМПЕЧЕ

Закуска. Отпътуване към Кампече през зелените гори на Чиапас и Табаско, където ще се влеем в пасторалния живот на местното население, свързан предимно със земеделие и животновъдство. Ще минем през живописни селища и обширни пасища със стада местни говеда преди да се озовем на брега на Мексиканския залив. Попътно ще спрем за почивка с възможност за обяд и плаж край някое от рибарските селища.
Пристигане в Кампече в късния следобед. Кампече е крайбрежен град, някога често нападан от пирати, поради което е опасан със здрава крепостна стена, която да го защитава от набезите им. Стената има две порти – откъм морето и откъм сушата, а между тях се простира пешеходна улица с множество заведения. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 8КАМПЕЧЕ – УШМАЛ – МЕРИДА

Закуска. Отпътуване към Ушмал – древен град на маите, който в превод означава „Строен три пъти“. Легендата разказва, че внушителната пирамида е построена от джудже, родено от яйце. Целият комплекс е прекрасен пример на късната архитектура на маите. Има възможност за изкачване до един от храмовете в комплекса, както и в Двореца, откъдето се открива впечатляваща гледка към влажните гори наоколо.
Отпътуване за Мерида – Белият град /85 км/.  По пътя има възможност за обяд в крайпътен ресторант, където сервират местния специалитет – кучинита пибил /месо, печено в каменни пещи, зарити в земята и завито в бананови листа / и тестват издръжливостта на гостите на „Кукарача“.
Пристигане привечер в Белия град, наречен така заради внушителните богаташки къщи в европейски стил, строени през XVIII – XIX в., когато местните производители на сезал и тъговци се замогват чрез контакти с Европа. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 9МЕРИДА – ИСАМАЛ – ЧИЧЕН ИЦА

Закуска. Кратка разходка в центъра на Мерида с посещение на кметството, по чиито коридори е разказана в съвременен стил цялата история на Мексико. Една забележителна галерия на изкуството на толкова необичайно място! Панорамна обиколка по бул. „Монтехо“, където са разположени богаташките резиденции, голяма част от които днес пустеят.
Отпътуване за Исамал – Градът на три култури. / 70 км/ Нарича се така, защото в самия център на днешния град се намират останки от мащабно строителство от времето на маите, върху които е построен бенидиктински манастир, около който е разположен съвременния град. При посещение на папа Йоан Павел II в негова чест градът е оцветен в жълто – всички сгради, къщи, манастир и черкви са в искрящо жълт цвят, което му придава особена приветливост и настроение. Възможност за обяд в града.
В късния следобед отпътуване към Чичен Ица. Настаняване в околностите на археологическата зона и посещение на вечерен спектакъл на пирамидата „Звук и светлина“ /при подходящи атмосферни условия/. Нощувка.

Ден 10ДЕН 10 | ЧИЧЕН ИЦА – РИО ЛАГАРТОС – ВАЛЯДОЛИД

Ранна закуска и посещение на пирамидата на Кукулкан. Пирамидата на Кукулкан е едно от новите 7 чудеса на света. Построена е в късния период на цивилизацията на маите и всъщност това, което виждаме, е трета пирамида една върху друга. Във вътрешността съществуват още две постройки. Пирамидата е храм на слънчевия бог Кукулкан /пернатата змия/. На 21 март и 22 септември, при пролетно и есенно равноденствие се образува зрителна измама, която наподобява движението на змия, която се спуска по ръбовете на пирамидата.
Разглеждат се астрономическа обсерватория, Храмът на воините, игрището за игра на топка и платформите, на които са извършвани човешки жертвоприношения. Посещението трае около 3 часа. На цялата територия на комплекса има амбулантни търговци, от които могат да се вземат сувенири. Свободно време на територията на комплекса.
Отпътуване към Рио Лагартос – биосферен резерват, където гнезди розово карибско фламинго. Целият северен бряг на Юкатан е характерен с пусти плажове с фин бял пясък, където излизат да снасят яйца огромни костенурки. Посещение на розовото езеро, чиито води са наистина в розов цвят, дължащ се на специфична бактерия, която се размножава във водите, от които се извлича сол.
Отпътуване към Валядолид. Пристигане във Валядолид в късния следобед. Свободно време в центъра на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 11ВАЛЯДОЛИД – КОБА - ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН

Закуска. Отпътуване за Коба – археологическа зона, в която се намира най-високата пирамида на полуостров Юкатан и трета по височина в Мексико.  Най-амбициозните могат да се изкачат до върха и погледнат безкрайното зелено море на джунглата в краката си.  Пирамидата се намира сред джунглата и до нея се стига пеш, с велосипед или с рикша, които могат да се наемат на входа.
Посещение на сенот. Сенотите са естествени езера в карстовата структура на полуостров Юкатан. Тъй като маите били изключително зависими от реколтата царевица, която била основния им поминък, водата е високо ценена и сенотите са смятани за свещени. Също така местните смятали, че това е вратата към друг свят. На дъното на някои сеноти са открити ритуални предмети, както и следи от жертвоприношения. Сенотите са три вида – открити, полуоткрити и закрити, някои от които се намират на сериозна дълбочина. 
Отпътуване към Плая дел Кармен. Настаняване в хотел на база ол инклузив. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 12ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН

Свободен ден за плаж. По желание – екскурзия

Ден 13ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН

Свободен ден за плаж. По желание – екскурзия

Ден 14ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН

Свободен ден за плаж. По желание – екскурзия

Ден 15ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН

Свободен ден за плаж. По желание – екскурзия

Ден 16КАНКУН – ФРАНКФУРТ

Закуска. Напускане на хотела и трансфер на летището в Канкун. Полет до Франкфурт.
Канкун – Франкфурт 18:40 ч.– 10:35 ч. +1 ден /местно време/

Ден 17ФРАНКФУРТ – СОФИЯ

Полет от Франкфурт до София /19:15 ч. – 22:25 ч./
Край.

Допълнителни екскурзии:

БИОСФЕРЕН РЕЗЕРВАТ СИАН КААН И ПУНТА АЛИЕН – 95$
Резерватът Сиан Каан, което на езика на маите означава  „Врата към небесата“ е един от най-големите в Мексико и с огромно биоразнообразие. Под егидата на ЮНЕСКО е от 1987 г. Защитените ценности са както на земята, така и във водата, защото обхваща огромни площи мангрови гори – специфичен вид дърво, срещащо се само тук, във Флорида и Куба, както и вторият по големина коралов риф, след Големия бариерен риф в Австралия.
Пътят до селището Пунта Алиен минава по тесен път, заобиколен от двете страни с гъсти гори и море. Това е тънка ивица земя с дължина 50 км, която води до напълно изолираното селище, където ток има неколкократно на ден и вода се доставя с цистерни. Ще направим няколко спирки на самотни плажове сред диви гори, а от селото ще се качим на лодки, за да стигнем рифа, където ще има време за гмуркане, ще плуваме с делфини и костенурки и ще завършим около тричасовото пътешествие с къпане в огромен залив зад рифа с топла вода и огромно разнообразие на морска фауна.
В селището ще имаме време за разходка и обяд в някой от местните ресторанти, където сервират прясно уловени лангусти, омари и риби. Липсата на ток не позволява съхранението на продуктите във фризери и всичко, което достигне до масата е съвсем прясно. Завръщане в Ривиера Мая вечерта.
 
ТУЛУМ /полудневна/ – 35$
Тулум е единственият град на маите, разположен на брега на морето. Добре запазени са храмове и обществени сгради, а от почти цялата му територия се открива зашеметяваща гледка към морето. От руините директно се излиза на плажа, където ще продължи преживяването на един от най-емблематичните плажове на мексиканския бряг – Плая Параисо.
 
ЛАГУНАТА КААН ЛУУМ /полудневна/ – 45$
Една различна възможност за плаж из дебрите на Биосферния резерват Сиан Каан. Лагуната Каан Луум се намира на около десетина километра от Тулум и предлага спокойствието на изумрудени води, хума по дъното на самата лагуна и екзотиката на окръжаващата я джунгла.
 

*Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 10 записани

Цената включва

 • Самолетни билети София – Франкфурт – Мексико Сити с включени 23 кг. чекиран багаж и 8 кг. ръчен багаж и летищни такси
 • Самолетни билети Канкун – Франкфурт – София с включени 23 кг. чекиран багаж и 8 кг. ръчен багаж и летищни такси
 • Самолетен билет Мексико Сити – Туксла Гутиерес с включени 25 кг. чекиран багаж и 5 кг. ръчен багаж и летищни такси
 • Трансфери летище – хотел в Мексико Сити и Туксла Гутиерес
 • Трансфери хотел – летище в Мексико Сити и Канкун
 • Транспорт с лицензиран автобус/микробус по програмата
 • 3 нощувки със закуски в 4* хотел в Мексико Сити
 • 1 нощувка със закуска в 4* в хотел в Сан Кристобал де Лас Касас
 • 1 нощувка със закуска в 4* в хотел във Вияермоса
 • 1 нощувка със закуска в 4* в хотел в Паленке
 • 1 нощувка със закуска в 4* в хотел в Кампече
 • 1 нощувка със закуска в 4* в хотел в Мерида
 • 1 нощувка със закуска в 3* в хотел в околностите на Чичен Ица
 • 1 нощувка със закуска в 4* в хотел във Валядолид
 • 5 нощувки на олинклузив в 4* хотел в Плая дел Кармен
 • Всички входове в туристически обекти по маршрута
 • Най-опитния водач и познавач на Мезоамерика на българския туристически пазар
 • Местни екскурзоводи на всички обекти
 • Медицинска застраховка, включваща Covid19 с асистънс и покритие 50000€

Цената не включва

 • Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 799 лв.
 • Такса обслужване на летището в Канкун
 • Входове в сеноти в хода на програмата
 • Обяди и други хранения, непредвидени в програмата
 • Бакшиш за носене на куфарите в хотелите
 • Бакшиш за шофьор и местен водач (мин. 5 USD на ден на човек)
 • Допълнителни екскурзии от Плая дел Кармен
 • Туристическа такса в Плая дел Кармен (плаща се лично директно на рецепция)
 • Застраховка "Отмяна на пътуването"

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

цена на човек в двойна стая цена на човек в единична стая
5190 лв 5990 лв
Условия

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Данни по лична карта, копие на паспорта, сключване на договор и заплащане на депозит.
 
СРОКОВЕ И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:

 • Депозит при записване в размер на 500 лв.
 • До 30.06.2021 – 1000 лв
 • До 30.08.2021 – 1000 лв
 • До 15.09.2021 – Пълната сума
**При записване след 30.06.2021 депозита за записване включва дължимите към съответния период суми
Други условия по програмата

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването и  2 свободни страници;
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
 • За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители. 

ВИЗОВ РЕЖИМ:

 • Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико като туристи без визи за срок до 180 дни.

ВИД ТРАНСПОРТ:

 • самолет
 • автобус / микробус

 

ИНФОРМАЦИЯ:

 • Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
 • В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
 • Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
 • Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
 • Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
 • Цените са при курс  1 щ.д. = 1,65 лв. и 1 евро = 1,96 лв. 1 щ.д. = 19.85 MXN При промяна с повече от 6% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в Мексико.
Хотели

Hotel Royal Reforma⭐⭐⭐⭐

Мексико, Мексико сити

Хотел Royal Reforma е удобно разположен, заобиколен от търговски центрове, бизнес зони и развлечения. Хотелът е на една пресечка от авеню Чапултепек, на две пресечки от Avenida Insurgentes и на пешеходно разстояние от Paseo de la Reforma. Всички стаи са оборудвани с удобства като будилник, кабелна телевизия с филмови канали, сешоар, работно бюро, безплатен WiFi. Всички стаи са без дим. Имотът разполага и с място за срещи до 130 души и предлага преференциална такса за паркиране на гостите. Хотелът разполага с един ресторант: Spring, който предлага мексикански и международни ястия. Освен това хотелът разполага с два бара, един във фоайето и един на терасата, където можете да се насладите на гледка към града.

The Reef Playacar Resort⭐⭐⭐⭐

Плая дел Кармен, Мексико

Хотелски комплекс The Reef Playacar Resort & Spa-Optional All Inclusive се намира в Плая дел Кармен, на 1,4 км от плажа на Плая дел Кармен и предлага помещения за настаняване с ресторант, безплатен собствен паркинг, открит плувен басейн и фитнес център. На разположение на гостите има съоръжения за водни спортове, бар и градина. Организират се вечерни развлечения и е осигурена денонощна рецепция.

Всяка стая в комплекса разполага с климатик и собствена баня.

The Reef Playacar Resort & Spa-Optional All Inclusive предлага континентална закуска или закуска на шведска маса.

На разположение на гостите има тераса. На място в The Reef Playacar Resort & Spa-Optional All Inclusive може да играете билярд, тенис на маса и тенис на корт, а в района има условия за гмуркане с шнорхел и колоездене.

В близост до комплекса се намират морският терминал на Плая дел Кармен, международната автогара ADO и плаж, подходящ за хора с увреждания. Най-близкото летище е международно летище Козумел, на 20 км от The Reef Playacar Resort & Spa-Optional All Inclusive. 

We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

 • Този сайт използва бисквитки

Този сайт използва бисквитки

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки“ и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.