fbpx

На море в Албания

0
Price
FromBGN 752
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

593

Имате въпрос?

Имате въпрос или не откривате своята мечтана екскурзия? Свържете се с нас и споделете какво търсите – ние ще Ви предложим най-добрата оферта според интересите и бюджета Ви.

+359 (2) 981 50 91;
+359 (2) 981 40 26;

[email protected]

8 дни/7 нощувки
Availability : 23.08 - 04.10.2021
София
Тирана

Директен чартърен полет от София

Програма

На море в АДРИАТИЧЕСКА АЛБАНИЯ

Директен чартърен полет от София

8 дни/7 нощувки

Албания е малка страна на брега на Средиземно море, с древна история, надарена с великолепна девствена природа, високи планини, кристални реки и обширни и  слънчеви морски брегове. В нея живее любезен, амбициозен и трудолюбив народ.
Наричана е „Страна на орлите“, „Страна на бункерите и мерцедесите“, „Страната на толерантността“.
Слави се с интересни исторически и природни места на територията си като: най-големият амфитеатър на Балканите, най-древното и дълбокото езеро в Европа и най-бързо развиващите се крайбрежни курорти сред балканските страни, с тюркоазени морски води, добра кухня, отлични условия за почивка и туризъм.

Ден 1СОФИЯ – ТИРАНА – ДУРЪС

Среща на летище София. Полет за Албания с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter в 13.00ч. Кацане на летището в Тирана. Посрещане от представители на агенцията. Трансфер с автобус до курортната част на Дуръс. Настаняване в избран хотел. Информационна среща с представителя на агенцията.Нощувка.

Ден 2ДУРЪС – ТИРАНА – ДУРЪС

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка

 • „Тирана – столицата на Албания“.

Ден 3 курортна зона ГОЛЕМ – ДУРЪС център

Закуска. Свободно време за плаж или по обяд допълнителни екскурзии по желание. Нощувка

 • Полудневна панорамна обиколка на централната част на Дуръс

Ден 4ДУРЪС – курорта ВЛЬОРА- АПОЛОНИЯ- ДУРЪС

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка

 • Целодневна екскурзия Аантична Аполония и курорта Вльора.

Ден 5ДУРЪС – БЕРАТ- ДУРЪС

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка

Целодневна екскурзия Берат и манастира Арденица.

Ден 6ДУРЪС – КРУЯ

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка

Екскурзия Светът на Скендербег в Круя

Ден 7курортна зона ДУРЪС

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка

Ден 8ДУРЪС-ТИРАНА-СОФИЯ

Закуска. Трансфер до летището в Тирана за директен полет за България в 14,00ч. Кацане в София в *16,00ч

Екскурзия

Цена за възрастен в лева

Цена дете

2 – 11,99 г.

в лева

ОБИКОЛКА  на ДУРЪС, полудневна

вход за Амфитеатъра по желание -300 ALL

45

35

ТИРАНА-столицата на Албания , целодневна

Включва изкачване с лифт до панорамната площадка

Входовете на индивидуално посещаваните музеи се доплащат отделно ,Национално-Исторически музей – 200,00 ALL

Къщата на листата – 700,00 ALL

85

65

ВЛЬОРА и АПОЛОНИЯ, целодневна

Включва входна такса за археологическия комплекс Аполония

110

90

БЕРАТ и манастира Арденица, целодневна

Включва входна такса на крепостта Кале и музея на Онуфри в Берат и входна такса за манастира Арденица

Не включва входна такса за Етнографския музей в Берат-300,00 ALL

110

90

КРУЯ- светът на Скендербек ,полудневна

Включва входна такса за Музея на Скендербег

80

60

ПРОМО ПАКЕТИ: При записване на 3 екскурзии ТИРАНА + КРУЯ + ВЛЬОРА или БЕРАТ

245

185

ПРОМО ПАКЕТИ: При записване на 4 екскурзии, ТИРАНА + КРУЯ + ВЛЬОРА +БЕРАТ

335

255

ПРОМО ПАКЕТИ: При записване на 5-те екскурзии, ТИРАНА + ДУРЪС+ КРУЯ + ВЛЬОРА +БЕРАТ

370

270

ОБИКОЛКА  на ДУРЪС
Отпътуване от хотела в 10,30ч. Преход с автобус 40 км/около 1 час

Полудневна панорамна обиколка на централната част на Дуръс, най-голямото пристанище на Албания на Адриатическо море, втория по големина град в страната и курортен център на северна Албания. Със своите 15 км плажни ивици около града, Дуръс привлича всяка година хиляди туристи. Кратка разходка в централната част на града: с разглеждане отвън на „Свeти Павел” и „Свети Асти“, Венецианската кула от 16 век (наричана Ротонда) , руините на крепостните стени, най-големия на Балканите амфитеатър от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре – заплаща се вход 300 леки) Свободно време.
Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване
Цената не включва: входна такса за амфитеатъра-300 леки, разходи от личен характер

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ до ТИРАНА – столицата на Албания
Отпътуване от хотела в 08,30ч. Преход с автобус 50 км/около 1 час

Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа градът бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блок– мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Запознаването ни с албанската столица ще започне от птичи поглед и изкачване с кабинков лифт на планината „Дайти“ (с най-дългата кабинкова линия на Балканите от близо 5 км). Само за 15 минути, на 1000 метра надморска височина достигаме до втората станция, от която се открива прекрасна панорамна гледка „Балкона на Дайти“. Продължаваме към централната част на Тирана за комбинирана автобусна и пешеходна обиколка: разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, бившия мавзолей и резиденцията на Енвер Ходжа, Бункера-музей, Sky center Свободно време за самостоятелна разходка и разглеждане на музеи. Връщане в хотела в Дуръс за вечеря.
Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване, входна такса за изкачване с лифт до панорамна тераса
Цената не включва: входните такси на посещаваните по желание музеи в Тирана, разходи от личен характер

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ до ВЛЬОРА и АПОЛОНИЯ
Отпътуване от хотела в 08,30ч. Преход с автобус 130 км /около 2 часа

Пътувайки на юг от Дуръс ще посетим преди обяд комплекса Аполония  Илирийска –останки от античен древногръцки град. Градът е основан през 588 г. пр.н.е. на десния бряг на река Вьоса на 10 km от устието й в Адриатическо море. Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южния ръкав на римския търговски път Виа Егнация. По време на Първата световна война австро-унгарците започват археологически разкопки в района, продължени от френски археолози след създаването на Албания. Разкопките разкриват храм и театър от 6 век пр.н.е., както и антични улици, мозайки и други. Действащият музей в Аполония е отворен с помощта на Съвместна програма на ЮНЕСКО – „Култура и наследство за социално и икономическо развитие“.Следва посещение на модерният и гостоприемен курорт Вльора-популярна туристическа дестинация, предлагаща прекрасни условия за морски отдих и пълноценна почивка. Вльора е второто по големина пристанище и третият по големина град в Албания. Разположен е на брега на Адриатическо море, живописно кацнал на залив със същото име. Силните позиции на Вльора като курорт се допълват и от факта, че съществува фериботен маршрут между нея и италианските морски и пристанищни градове Бриндизи и Отранто в Апулия. Вльора е основан като древногръцка колония през VI век пр. Хр. под името Аулон. Името на града на български и италиански е Валона. Така се е наричал градът и през средновековието. Посещаваме  централната част, с площада на Независимостта, на който се намира сградата на Първото независимо албанско правителство – днес Музей на независимостта. Свободно време за самостоятелна разходка. Връщане в хотела около 19:00 часа.
Цената включва: транспорт ,екскурзоводско обслужване и входна такса за археологическия комплекс Аполония
Цената не включва:  разходи от личен характер

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ до БЕРАТ и манастира Арденица
Отпътуване от хотела в 08,30ч. Преход с автобус 130 км /около 2 часа

Берат (Белиград) –наричан градът на хилядите прозорци или културно-историческото сърце на Албания, град-музей с древна история, включен в списъка за световно, културно и природно наследство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум, в близост до планината Томор.  Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековната българска крепост. Туристическата ни обиколка в Стария град включва посещение на крепостта „Кале“ с Музея на Онуфри и панорамната площадка с великолепна гледка. Свободно време в съвременната пешеходна зона. Отпътуване за манастира Арденица, който носи името „Рождество Богородично“ и в миналото е бил истински духовен център на Православната църква. Манастирът е издигнат от византийския император  Андроник II Палеолог  през 1282 год. в чест на победата на възстановената Палеологова Византия  над Кралство Сицилия в битката при Берат. През X век, на мястото на езическия храм е построен храм на Света Троица. На 21 юли 1451г., Скендербег се венчава в манастира за Доника Кастриоти. На това паметно събитие присъстват всички участници в т.нар. лежка лига, както и представители на Неаполитанското кралство, Венецианската република и република Рагуза. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 год. След падането на комунистическия режим в Албания целият манастир е реставриран с личното съдействие на архиепископ Анастасиос през 1999 год. Връщане в хотела около 19,00ч.
Цената включва: транспорт , екскурзоводско обслужване и входна такса за крепостта Кале и музея на Онуфри в Берат и манастира Арденица
Цената не включва:  входна такса за Етнографския музей в Берат, разходи от личен характер

ЕКСКУРЗИЯ КРУЯ- светът на Скендербек
Отпътуване от хотела в 08,30ч / преход 50 км в посока, 1 час/

Името на Круя значи „пролет“ и е известен като роден град за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Посещение на емблематичният за Круя  замък-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Разходка по старата османска чаршия до крепостта с Музея на Скендербег, представящ историята на албанския народ. Свободно време. Връщане в хотела около 16,30ч.
Цената включва: транспорт , екскурзоводско обслужване и входна такса за Музея на Скендербег
Цената не включва:  разходи от личен характер

Цената включва

 • Самолетен билет София – Тирана – София с директен чартърен полет с European Air Charter;
 • Летищни такси;
 • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
 • 7 нощувки на избран хотел 3,4 или 5* в съответна база настаняване в курортната част на Дуръс/Албания;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Представител на туроператора с български език за целия престой;
 • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
 • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19

Цената не включва

 • Доплащане за стая гледка море - при възможност за всеки отделен хотел при запитване и потвърждение
 • PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 60 лв. за възрастни и деца над 5,99 г. или Антигенен тест – 25 лв възрастни и деца
 • Допълнителни екскурзии
 • Лични разходи

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Посочените цени са на човек, настанен в двойна стая. При запитване  можем да предоставим цена за единично настаняване, както за доплащане за деца.

7 нощувки

GRAND BLUE FAFA RESORT 5* all inclusive

FAFA PREMIUM 4* all inclusive

ALBANIAN STAR 4*

Закуска и вечеря

GRINT hotel 4*

all inclusive

SANDY BEACH RESORT 4*

all inclusive

MALVINA 3*

Закуска и вечеря

LEONARDO 3+*

all inclusive

BLEART 4*

Закуска и вечеря

23.08.-30.08.

1235 лева

1157 лева

966 лева

1125 лева

1141 лева

902 лева

1125 лева

1046 лева

30.08.-06.09.

1220 лева

1157 лева

966 лева

1125 лева

1141 лева

752 лева

1125 лева

1046 лева

06.09.-13.09.

1220 лева

1157 лева

902 лева

1057 лева

1141 лева

752 лева

1046 лева

950 лева

13.09.-20.09.

1125 лева

1078 лева

902 лева

1057 лева

1141 лева

752 лева

1046 лева

950 лева

20.09.-27.09.

1125 лева

1078 лева

855 лева

1057 лева

1141 лева

752 лева

1046 лева

950 лева

27.09.-04.10.

1125 лева

1078 лева

855 лева

1057 лева

1141 лева

752 лева

1046 лева

950 лева

Условия

Резервации:
Първоначална вноска: 10 % от общата сума при подписване на договор.
Краен срок за плащане: 22 дни преди датата на пътуване.

Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ на стойност до 200 лв.:

 1. ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация – депозит при резервация 10%  и доплащане 22 дни преди тръгване, при гарантирана програма.
 2. ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни.
 3. ОТСТЪПКА от PCR тестове на лаборатория Рамус при завръщане в България
 4. ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19.
 5. БОНУС без аналог – при установяване на COVID-19 по време на пътуванеБЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България (това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка).
 6. БОНУС без аналог – Застраховка „Отмяна на пътуване“ (включена във всеки пакет).

Условия за прекратяване на договор

 20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката
При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване

Полетно разписание:
Превозвач: European Air Charter
София – Тирана– 13:00 – 13:00  / местно време/
Тирана – София – 14:00 – 16:00 / местно време/

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 60 минути в посока с 3*/4* автобус

Хотели

GRAND BLUE FAFA RESORT ⭐⭐⭐⭐⭐

Голем, Албания

Разположение:
Хотелът се намира 40 км от Летището, на 10 км от центъра на Дуръс, на брега на морето, в района на Голем.

В стаите:
Всички стаи разполагат с климатик, плоскоекранен телевизор и балкон. Банята е с вана или душ. Предоставени са безплатни тоалетни принадлежности, чехли и сешоар.

На територията на хотела:
Хотелът предлага открит басейн и фитнес център.
Предлагат се безплатен WiFi и безплатен частен паркинг.
Плаж: собствен пясъчен. Чадъри и шезлонги на плажа и басейна – безплатно.

FAFA PREMIUM RESORT ⭐⭐⭐⭐

Голем, Албания

Разположение:
Хотелът се намира на 30 км. от летището, на 12 км. от центъра на Дурас, на брега на морето. Построен на обща площ от 20000 кв.м.
В стаите:
Разполага с общо 159 стаи, от които 98 стандартни стаи, 12 фамилни стаи. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, баня с душ или вана, сешоар, мини бар, сейф.
На територията на хотела: 
3 ресторанта, 3 бара, 2 открити басейна, плажен волейбол ,конферента зала, паркинг, Wi-Fi интернет.
Безплатни услуги: паркинг, Wi-Fi интернет на лоби, рецепция, бар и ресторант.
За децата: детски басейни, детска площадка
Платени услуги: фитнес.
Плаж: собствен пясъчен. Чадъри и шезлонги на плажа и басейна – безплатно.

латно.

ALBANIAN STAR ⭐⭐⭐⭐

Голем, Албания

Разположение
Хотелът е част от хотелска верига Хармония. Намира се на 35 км от летище Тирана и на 5 км от Дуръс, в местността Голем. Отличава се с частен плаж и ресторант с добра кухня

В стаите
124 хотелски стаи са налични,18 от тях са с изглед море,19 с изглед към градината,66 са с отделни легла,20 тройни стаи. Оборудвани са с климатик, телевизор, минибар, телефон, балкон, баня с хидромасажен душ и тоалетни принадлежности

На територията на хотела
Разполага с ресторант с голяма тераса, бар, външен басейн, фитнес зала, зала за игра, детски клуб.
Плаж: собствен пясъчен. Чадъри и шезлонги на плажа и басейна – безплатно.

GRINT hotel ⭐⭐⭐⭐

Голем, Албания

Разположение
Хотел Гринт се намира на 27 км от Тирана и на 10 км от Дуръс, в местността Голем. Отличава се с широк частен плаж и ресторант с добра кухня

В стаите
Стаите са климатизирани с телевизор с плосък екран и балкон. Допълнителните удобства включват малък хладилник и кът за хранене. Самостоятелната баня разполага с вана или душ.

На територията на хотела
В хотел Гринт ще намерите 24-часова рецепция, градина, открит басейн и тераса. Други съоръжения, включват общ салон и съхранение на багаж. Хотелът предлага безплатен паркинг и чадъри и шезлонги на плажа. Налични са удобни фамилни стаи за по-големи семейства, както и детска площадка

Хранене
ALL-всичко включено

SANDY BEACH RESORT ⭐⭐⭐⭐

Голем, Албания

Разположение
Хотелът се намира на 44 км. от летището на Тирана, на 40 км от столицата Тирана, на 17 км. от центъра на Дуръс, на  брега на морето

В стаите
Всяка стая в този хотелски комплекс е климатизирана и разполага с плоскоекранен телевизор с кабелни канали и баня с душ, чехли и тоалетни принадлежности. В някои от стаи има удобен кът за сядане. Предлагат се на запитване стаи с гледка море и басейн

На територията на хотела
Sandy Beach Resort разполага с 2 открити басейна с шезлонги и се намира само на няколко крачки от плажа в Голем. Ресторантът му предлага традиционни местни и вкусни  балкански ястия.
Осигурени са безплатен WiFi навсякъде и безплатен собствен паркинг.открит бар, детска площадка

MALVINA ⭐⭐⭐

Голем, Албания

Разположение
Хотелът се намира на 23 км. от летището на Тирана, на 25 км от столицата Тирана, на 9 км. от центъра на Дуръс, страничен изглед море. Добър семеен хотел

В стаите
Стаите са със страничен изглед море и към градината. Разполагат с балкон, телевизор,климатик. *Всички стаи са предназначени за непушачи

На територията на хотела
ресторант, бар, открит басейн . шезлонги и чадъри безплатно.

Безплатни услуги: паркинг, Wi-Fi интернет в общите части

Хранене
HB – Закуска и вечеря.

LEONARDO ⭐⭐⭐

Албания

Разположение:
Хотелът се намира 35 км. от летището, на 7 км. от центъра на Дуръс, на 50 м. от брега на морето. Последно реновиран през 2012 г.
В стаите:
Разполага със 107 стаи. Всички стаи са оборудвнаи с климатик, телевизор, телефон, баня с вана или душ, сешоар, минибар, сейф, балкон.
На територията на хотела:
Oсновен ресторант, лоби бар, фитнес център, конферентна зала, безплатен Wi-Fi, паркинг.
Плаж: собствен, пясъчен на 50 м. от хотела. Чадъри и шезлонги-безплатно.

BLEART ⭐⭐⭐⭐

Албания

Разположение
Хотелът се намира на 20 км. от летището, на 35 км. от Тирана, на 10 км. от центъра на Дуръс, на брега на морето. Построен през 2006 г.
Предлага на своите гости висококачествено обслужване, комфорт, типичен за един луксозен хотел и ресторант с вкусна средиземноморска кухня.

В стаите
Хотелът разполага с 70 стаи, разпределени в 2 сгради. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, баня с душ, сешоар, минибар, сет за чай/кафе /чая е безплатен/, сейф /безплатен/, Wi-Fi интернет.

На територията на хотела
На разположение на гостите са основен ресторант, 3 бара, нощен бар, открит басейн с детска секцция, СПА център /платен/, конферентни зали, паркинг. частен плаж

Хранене
HB – Закуска и вечеря.

We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

 • Този сайт използва бисквитки

Този сайт използва бисквитки

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки“ и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.