fbpx

НОВА ГОДИНА В ОМАН

0
Цена
ОтBGN 5,652
Име и фамилия*
Email адрес*
Вашето запитване*
* Съгласен съм с Общи условия and политиката за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

26

Имате въпрос?

Имате въпрос или не откривате своята мечтана екскурзия? Свържете се с нас и споделете какво търсите – ние ще Ви предложим най-добрата оферта според интересите и бюджета Ви.

+359 (2) 981 50 91;
+359 (2) 981 40 26;

[email protected]

26.12.2022 – 02.01.2023
Продължителност: 8 дни / 6 нощувки
София, България
Маскат, Оман

 „Арабска приказка от 1001 нощ“

Програма

НОВА ГОДИНА В ОМАН

8 дни / 6 нощувки
 26.12 – 02.01.2023

Трябва да си посетил повече арабски държави, за да усетиш колко е различен Оман. Родината на Синбад Мореплавателя е една модерна и развиваща се страна, която се намира до нефтените гиганти, но успява да запази своята самобитност и достойнство. И това е така не само защото е най-старата независима държава на Арабския полуостров и с хилядолетна история, а защото хората, които живеят в нея вярват, че за да оцелее едно общество, моралът трябва да бъде определяща част от неговото съществуване.

Ден 126.12.2022

Полет от София с Турски авиолинии в 16.00ч. Пристигане в Истанбул в 18.25ч., кратък престой и полет в 19:35ч за Маскат.

Ден 227.12.2022

Пристигане в Маскат в 01.25ч. местно време. Посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел Crowne Plaza Muscat – City View Room. Нощувка.  Закуска
В 13.30 часа се отправяме на полудневна обиколка на Мускат. Ще започнем с Основната гордост на съвременен Оман – Кралската опера. Тя се превърна в символ на управлението на султан Кабус бин Саид. Днес операта символизира богатото културно наследство на страната. Султан Кабус е известен с голямата си любов към класическата музика. Затова и операта се  е превърнала в основен център на музикалното изкуство и култура в Оман. Неслучайно я смятат за едно от чудесата на Близкия Изток. Грандиозното й откриване е на 11 октомври 2011 г. По това време тя e единствената опера на Арабския полуостров, а първата звезда, която се качва на сцената й е Пласидо Доминго. Следват Рене Флеминг, Андреа Бочели и други световни изпълнители. Ще продължим разходката ни с фото пауза на Султанският дворец Ал Алам.Настоящият султан на Оман има няколко двореца в района на Маскат, но само един е изложен пред очите на обикновените хора – цветният Ал Алам. Влизането в него не е разрешено, но можете да го разгледате отвън. Самият дворец е сравнително нов – построен е през 1972 г., а в околностите му се виждат няколко португалски укрепления от 16-и век. Няма как, а и не бива да пропускаме арабските пазари. Това е непрекъснато тупкащото сърце в този свят. Отправяме се към сука  Мутрах – най-големият закрит пазар в Оман, който ще ви посрещне с феерия от цветове и аромати. Тук се предлагат разнообразни стоки и особено типични за Оман сувенири като тамян, Омански ханджари и красиви сребърни занаятчийски изделия, шалове от пашмина и др. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 3 28.12.2022

Закуска
Първото ни посещение днес ще бъде Голямата Джамия на Маскат – храмът издигнал се величествено със своята сложна, но изчистена архитектура.  Тази грандиозна джамия е един от символите на Маскат. Посветена е на предишния султан на Оман – Кабус. Има пет минарета, които символизират петте стълба на исляма, а куполът й впечатлява с изящната си изработка с арабски орнаменти. Вътре могат да се съберат до 15 000 поклонници едновременно.
След посещението ще се отправим към Марината, където ни очаква двучасова разходка с лодка за наблюдение на делфини и китове. Ще се полюбуваме на играещите делфини, а при късмет може да срещнем и китове, които често се срещат край бреговете на Маскат. Следобеда е за почивка, разходки или шопинг. Вечеря в хотела и нощувка.

 

Ден 429.12.2022

Ал Джебел Ал Ахдар или Зелената планина е една от най-известните планини в Северен Оман и се намира на около 150 километра разстояние от Мускат. Планината е покрита с храсти и дървета, които украсяват терасите й и така се получава името на планината. По пътят ни ще посетим минералните извори “Nakhl Springs”. Тук можете да видите добре запазената стара напоителна система Falaj, която е включена като световно наследство на ЮНЕСКО.
Ще продължим пътуването си към грандиозния каньон „Wadi Bani Auf“. Този участък е много приключенски и включва стръмни завои и неравни пътища, които ще прекосим с джипове 4х4 . Ще спрем в планинското селце Билад Сайт, заобиколено от грандиозни планински пейзажи за кратка фото-пауза. Маршрутът минава през селището Ал Хамра, характерно със своите кални къщи и плантации от фурми, след което ще продължим пътуването си нататък към Джабал Ахдар, който е част от планинската верига Ал Хаджар в Оман.Настаняване в Dusit Naseem Resort . Вечеря и нощувка.

Ден 530.12.2022

Oчарователният град Низва се намира в средата на спиращ дъха планински район и е отлична отправна точка за пътувания в пустините на Оман, намиращи се в северната част на страната. През 6-7 век, Низва е била столица и през вековете е успяла да запази облика и богатството на типичните сгради в омански стил. Ще се разходим из града, който е оживен център на занаяти, а пазарът за сребро е най-добрият в Оман. Низва е известен със своите сребърни бижута.

Днес ще посетим крепостта Низва. Основата й датира от 9 – 12 век. Разширена значително и укрепена през 1650-те години  по време на управлението на султан ибн Саиф I, когато град Низва е столица на държавата при династията Яруба. Крепостта е била административно място за имамите и валията на региона.

Стените и сградите са построени в рамките на дванадесет години над подземна река. Големите им размери представят значимостта на крепостта за защита на града в бурната история на Оман.

Високите стени служат като защита срещу набези, които са привлечени от богатството на града намиращ се на кръстопътя на многобройни търговски пътища. Дебелите основи на крепостта достигат 30 метра дълбочина в земята. Подсилените врати и стени са заоблени и здрави, за да издържат на огън дори при продължителни сблъсъци. Над крепостта и целият град се извисява главната кула, която е диаметър 45 м и е висока 24 м. До височина 14 м тя е запълнена с камъни и пръст, и бетонирана с хоросан. В нея има 24 отвора, в които са разположени оръдия, които могат да обстрелват противника при атака от всяка посока. От първоначалните 24 оръдия само четири остават на главната кула. Едното от тях носи името на султан бин Саиф. Следва традиционният пазар в Низва. Той се провежда всеки петък сутрин  между 7 и 10ч. Пазарът събира много хора от околните села и планински местности, които идват да продават най-вече кози. Това се е превърнало в зрелищно седмично събитие, където стотици хора продават и купуват кози, говеда и други животни и си заслужава да бъде видяно. По многобройните алеи и отделения на сука може да се видят множество стоки местно производство като ножове, бакър, текстил, животни, риба, зеленчуци и различни занаятчийски изделия. 

Пазарът се намира под сянката на високи палмови дървета близо до главния сук. Това е място, където можете да се потопите в някои от най-оригиналните стари традиции в Оман.

Следобяд ще посетим Вади Бани Хабиб, който в контраст с пустинния пейзаж ще ви смае с   естествените си басейни, обгърнати от тучна зеленина. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 631.12.2022

След закуска ще посетим Биркат ал Мауз (Birkat Al Mouz), разположен в оазис в подножието на планината Джебел Ахдар. Това е едно от най-известните селища в Оман, със своите руини на традиционни стари къщи, разположени сред голяма бананова плантация. След това ще отпътуваме към вълнуващите „Златни пясъци“ на пустинята Уахиба. Трансферът до и от лагера ще бъде с джипове 4WD.

Пясъците на Уахиба се простират върху площ с дължина от около 200 км и широчина близо 100 км, преминават от юг от източните Хаджари и стигат до Арабско море. Това е традиционният дом на бедуините, хора със здрав дух, които знаят как да оцелеят в условията на суровата пустиня.

По пътя ще спрем в автентично бедуинско селище, където ще видим техния живот и битие. Пътуването до лагера е вълнуващо и изпълнено с адреналин пътешествие. Пресичайки много пясъчни дюни достигаме до лагера Arabian nights Resort и след формалностите по настаняването ще иматм възможност да наблюдаваме невероятния залез. Новогодишна вечеря под открито небе.

Ден 701.01.2023

Закуска
След закуска отново с джипове се отправяме към Вади Бани Халид. Ако смятате, че райските оазиси с  вода, палми и друга растителност в пустините са само мит или мираж, то ние ще ви покажем, че всъщност съществуват такива! Оазисът Вади Бани Халид е истински рай на земята – има голямо езерце и бананови плантации, растителност, живописни скалисти пътеки.

След това продължаваме пътуването си към Сур, старото африканско пристанище, където типичните за Оман лодки „доу” са се правели с голи ръце. Пътят до Сур е живописен и красив.

Продължавайки по крайбрежния път към Сур (предполагаемият дом на Синбад Мореплавателя) ще посетим малка корабостроителница за доу, където и днес се строят традиционни дървени кораби.

Ще спрем за снимки при Бимах – интересно природно образование и живописно чудо, където се събира сладка и солена вода в тюркоазен цвят.

Настаняване в Holiday Inn Muscat за освежаване и вечеря. Трансфер към летището в Мускат за полет до София през Истанбул.

Ден 802.01.2023

В 02.25ч. полет от Мускат за Истанбул. Кацане в Истанбул в 07:10ч. и полет за София в 08:45ч. Пристигане в София в 09:00ч.

Цената включва

 • Самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул – Мускат – Истанбул – София с летищни такси
 • 3 нощувки Маскат (Crowne Plaza Muscat – City View Room );
 • 2 нощувки в Джабал Ахдар ( Dusit Naseem Resort – Standard Room )
 • 1 нощувка в резорт в пустинята Уахиба ( Arabian nights Resort );
 • Стая за ползване в хотел Holiday Inn Muscat в деня преди полета;
 • Закуски и вечери по време на маршрута;
 • Новогодишна вечеря в резорт Arabian nights Resort;
 • Всички посещения описани в програмата;
 • Всички трансфери с климатизиран транспорт ( автобус и джипове 4х4);
 • Входни такси за обектите по програмата;
 • Водач от туроператора при минимум 16 пътуващи;
 • Медицинска застраховка асистанс с Ковид покритие от ЗАД“Уника“ с покритие 10 000 евро на човек;

Цената не включва

 • Бакшиши за екскурзоводите – 50 евро/98 лв, заплащат се предварително в България.
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

На човек в двойна стая

Единична стая

 2890 Евро /

5652 Лева

3760 Евро / 7354Лева

Условия

Условия за записване:

 • Депозит в размер на 500 евро на човек – до 3 дни след потвърждение на резервацията;
 • Доплащане до 40 дни преди отпътуването.

Анулационни условия:

 • до 90 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка – сумата се възстановява от ТУРОПЕРАТОРА
 • от 89 до 41 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 500 евро;
 • от 40 дни до датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 100% от общата стойност на пътуването;
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването
 • Смяна на име до 14 дни преди пътуване без неустойка.
 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

Полетно разписание:

 1 TK1032   26DEC  SOFIST   1600 1825
2 TK 774   26DEC  ISTMCT  1935 0125*
3 TK 775    02JAN  MCTIST   0225 0710
4 TK1027   02JAN  ISTSOF  0845 0900

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 16
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни преди отпътуване;
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.75 BGN.
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Оман.

Необходими документи:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

 

Хотели

Crowne Plaza Muscat ⭐⭐⭐⭐

Маскат, Оман

dusitD2 Naseem Resort ⭐⭐⭐⭐

Джабал Ахдар , Оман

D2 Naseem Resort, Jabal Akhdar, Oman разполага с ресторант, открит плувен басейн, фитнес център и бар в Al ‘Ayn. Сред удобствата в хотела са детски клуб, консиерж услуги и безплатен WiFi на цялата територия. Хотелът предлага денонощна рецепция, рум-сървиз и обмяна на валута.

Стаите за гости в хотела разполагат с климатик, кът за сядане, телевизор със сателитни канали, сейф и собствена баня с душ, сешоар и безплатни тоалетни принадлежности. Всички помещения за настаняване са оборудвани с бюро и кафемашина.

Arabian Nights Resort & Spa

Уахиба , Оман

Arabian Nights Resort & Spa се намира в Шахик и предлага безплатен Wi-Fi, тераса за слънчеви бани с плувен басейн, ресторант и бар. На разположение на гостите има рум-сървиз, консиерж услуги и организиране на екскурзии.

Помещенията за настаняване в комплекса разполагат с климатик, кът за сядане, телевизор с плосък екран със сателитни канали, сейф и собствена баня с душ, халати и сешоар. Всяка стая в Arabian Nights Resort & Spa разполага със спално бельо и кърпи.

We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

 • Този сайт използва бисквитки

Този сайт използва бисквитки

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки“ и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.