fbpx

ПОЧИВКА В АДРИАТИЧЕСКА АЛБАНИЯ

0
Цена
ОтBGN 876
Име и фамилия*
Email адрес*
Вашето запитване*
* Съгласен съм с Общи условия and политиката за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

527

Имате въпрос?

Имате въпрос или не откривате своята мечтана екскурзия? Свържете се с нас и споделете какво търсите – ние ще Ви предложим най-добрата оферта според интересите и бюджета Ви.

+359 (2) 981 50 91;
+359 (2) 981 40 26;

[email protected]

30.08 -11.10.2022
Продължителност: 8 дни/7 нощувки
София, България
Тирана, Албания

Директен чартърен полет от София само на час път

Програма

ПОЧИВКА в АЛБАНИЯ 2022

Директен чартърен полет от София

8 дни/7 нощувки

Албания е малка страна на брега на Средиземно море, с древна история, с великолепна природа, високи планини, кристални реки и обширни и  слънчеви морски брегове. Наричана е „Страна на орлите“. Слави се с интересни исторически и природни места на територията си като: най-големият амфитеатър на Балканите, най-древното и дълбокото езеро в Европа и най-бързо развиващите се крайбрежни курорти сред балканските страни,  с тюркоазени морски води. добра кухня, отлични условия за почивка и туризъм.

 

Ден 1СОФИЯ – ТИРАНА – ДУРЪС

Среща на летище София. Полет за Албания с директен чартърен полет в 10.00ч. Кацане на летището в Тирана. Посрещане от представители на агенцията. Трансфер с автобус до курортната част на Дуръс. Настаняване в избран хотел. Информационна среща с представителя на агенцията. Нощувка.

Ден 2ДУРЪС – ТИРАНА – ДУРЪС

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:
„Тирана – столицата на Албания“
Цена : за възрастен 85 лв/ 65 лв за дете до 11,99 г.
Отпътуване от хотела в 08,30ч. Преход с автобус 50 км/около 1 час
Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа градът бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блок– мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Запознаването ни с албанската столица ще започне от птичи поглед и изкачване с кабинков лифт на планината „Дайти“ с най-дългата кабинкова линия на Балканите от близо 5 км. Само за 15 минути, на 1000 метра надморска височина достигаме до втората станция, от която се открива прекрасна панорамна гледка „Балкона на Дайти“. Продължаваме към централната част на Тирана за комбинирана автобусна и пешеходна обиколка: разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, бившия мавзолей и резиденцията на Енвер Ходжа, Бункера-музей, Sky center Свободно време за самостоятелна разходка и разглеждане на музеи. Връщане в хотела в Дуръс за вечеря.
Нощувка.

 

Ден 3 курортна зона ГОЛЕМ – ДУРЪС център

Закуска. Свободно време за плаж или по обяд допълнителни екскурзии по желание – Полудневна панорамна обиколка на централната част на Дуръс
Цена : за възрастен 45 лв/ 35 лв за дете до 11,99 г.
Отпътуване от хотела в 10,30ч. Преход с автобус 40 км/около 1 час
Полудневна панорамна обиколка на централната част на Дуръс, най-голямото пристанище на Албания на Адриатическо море, втория по големина град в страната и курортен център на северна Албания. Със своите 15 км плажни ивици около града, Дуръс привлича всяка година хиляди туристи. Кратка разходка в централната част на града: с разглеждане отвън на „Свeти Павел” и „Свети Асти“, Венецианската кула от 16 век наричана Ротонда, руините на крепостните стени, най-големия на Балканите амфитеатър от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре – заплаща се вход 300 леки). Свободно време.
Нощувка.

Ден 4ДУРЪС – курорта ВЛЬОРА- АПОЛОНИЯ- ДУРЪС

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание –
Целодневна екскурзия Антична Аполония и курорта Вльора
Цена : за възрастен 110 лв/ 90 лв за дете до 11,99 г.
Отпътуване от хотела в 08,30ч. Преход с автобус 130 км /около 2 часа
Пътувайки на юг от Дуръс ще посетим преди обяд комплекса Аполония  Илирийска –останки от античен древногръцки град. Градът е основан през 588 г. пр.н.е. на десния бряг на река Вьоса на 10 km от устието й в Адриатическо море. Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южния ръкав на римския търговски път Виа Егнация. По време на Първата световна война австро-унгарците започват археологически разкопки в района, продължени от френски археолози след създаването на Албания. Разкопките разкриват храм и театър от 6 век пр.н.е., както и антични улици, мозайки и други. Действащият музей в Аполония е отворен с помощта на Съвместна програма на ЮНЕСКО – „Култура и наследство за социално и икономическо развитие“. Следва посещение на модерният и гостоприемен курорт Вльора-популярна туристическа дестинация, предлагаща прекрасни условия за морски отдих и пълноценна почивка. Вльора е второто по големина пристанище и третият по големина град в Албания. Разположен е на брега на Адриатическо море, живописно кацнал на залив със същото име. Силните позиции на Вльора като курорт се допълват и от факта, че съществува фериботен маршрут между нея и италианските морски и пристанищни градове Бриндизи и Отранто в Апулия. Вльора е основан като древногръцка колония през VI век пр. Хр. под името Аулон. Името на града на български и италиански е Валона. Така се е наричал градът и през средновековието. Посещаваме  централната част, с площада на Независимостта, на който се намира сградата на Първото независимо албанско правителство – днес Музей на независимостта. Свободно време за самостоятелна разходка. Връщане в хотела около 19:00 часа.
Нощувка.

Ден 5ДУРЪС – БЕРАТ- ДУРЪС

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание –
Целодневна екскурзия Берат и манастира Арденица
Цена : за възрастен 110 лв/ 90 лв за дете до 11,99 г.
Отпътуване от хотела в 08,30ч. Преход с автобус 130 км /около 2 часа
Берат, Белиград – наричан градът на хилядите прозорци или културно-историческото сърце на Албания, град-музей с древна история, включен в списъка за световно, културно и природно наследство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум, в близост до планината Томор.  Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековната българска крепост. Туристическата ни обиколка в Стария град включва посещение на крепостта „Кале“ с Музея на Онуфри и панорамната площадка с великолепна гледка. Свободно време в съвременната пешеходна зона.Отпътуване за манастира Арденица, който носи името „Рождество Богородично“ и в миналото е бил истински духовен център на Православната църква.  Манастирът е издигнат от византийския император Андроник II Палеолог  през 1282 год. в чест на победата на възстановената  Палеологова  Византия  над Кралство Сицилия в битката при Берат. През X век, на мястото на езическия храм е построен храм на Света Троица. На 21 юли 1451г., Скендербег се венчава в манастира за Доника Кастриоти. На това паметно събитие присъстват всички участници в т.нар. лежка лига, както и представители на Неаполитанското кралство, Венецианската република и република Рагуза. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 год. След падането на комунистическия режим в Албания целият манастир е реставриран с личното съдействие на архиепископ Анастасиос през 1999 год. Връщане в хотела около 19,00ч.
Нощувка.

Ден 6ДУРЪС – КРУЯ

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание –
Екскурзия Светът на Скендербег в Круя
Цена : за възрастен 80 лв/ 60 лв за дете до 11,99 г.
Отпътуване от хотела в 08,30ч / преход 50 км в посока, 1 час/
Името на Круя значи „пролет“ и е известен като роден град за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Посещение на емблематичният за Круя  замък-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Разходка по старата османска чаршия до крепостта с Музея на Скендербег, представящ историята на албанския народ. Свободно време. Връщане в хотела около 16,30ч.
Нощувка.

Ден 7курортна зона ДУРЪС

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка

Ден 8ДУРЪС-ТИРАНА-СОФИЯ

Закуска. Трансфер до летището в Тирана за директен полет за България в 16,00ч. Кацане в София в *18,00ч

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Екскурзия

Цена за възрастен в лева

Цена дете

2 – 11,99 г.

в лева

ОБИКОЛКА  на ДУРЪС, полудневна

вход за Амфитеатъра по желание -300 ALL

45

35

ТИРАНА-столицата на Албания , целодневна

Включва изкачване с лифт до панорамната площадка

Входовете на индивидуално посещаваните музеи се доплащат отделно ,Национално-Исторически музей – 200,00 ALL

Къщата на листата – 700,00 ALL

85

65

ВЛЬОРА и АПОЛОНИЯ, целодневна

Включва входна такса за археологическия комплекс Аполония

110

90

БЕРАТ и манастира Арденица, целодневна

Включва входна такса на крепостта Кале и музея на Онуфри в Берат и входна такса за манастира Арденица

Не включва входна такса за Етнографския музей в Берат-300,00 ALL

110

90

КРУЯ- светът на Скендербек ,полудневна

Включва входна такса за Музея на Скендербег

80

60

ПРОМО ПАКЕТИ При записване на 3 екскурзии ТИРАНА + КРУЯ + ВЛЬОРА или БЕРАТ

245

185

ПРОМО ПАКЕТИ При записване на 4 екскурзии, ТИРАНА + КРУЯ + ВЛЬОРА +БЕРАТ

335

255

ПРОМО ПАКЕТИ При записване на 5-те екскурзии, ТИРАНА + ДУРЪС+ КРУЯ + ВЛЬОРА +БЕРАТ

370

270

 

Цената включва

 • Самолетен билет София – Тирана – София с директен чартърен полет;
 • Летищни такси, регистриран багаж 15 кг и 7 кг ръчен багаж
 • 7 нощувки в избрания хотел на съответната база
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19
 • Представител на туроператора с български език за целия престой;
 • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19.

Цената не включва

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета
 • Курортна такса – 1,00 евро/вечер за някой от хотелите, заплаща се при настаняване

ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Посочените цени са на човек, настанен в двойна стая. При запитване  можем да предоставим цена за единично настаняване, както за доплащане за деца.

 

GRAND BLUE FAFA RESORT 5*

All inclusive

FLLAD RESORT& SPA 5*

закуска и вечеря

 

FAFA PREMIUM hotel 4*

All inclusive

ALBANIAN STAR 4*

закуска и вечеря

30.08.-06.09.

1236

1000

1173

1185

06.09.-13.09.

1236

1000

1173

1088

13.09.-20.09.

1126

1000

1063

952

20.09.-27.09.

1126

967

1028

952

27.09.-04.10.

1089

967

1028

876

04.10.-11.10.

1089

967

1028

876

 

Условия

Резервации:

 • Депозит 30% платен до 24 часа след резервиране
 • Доплащане 21 дни преди тръгване
 • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ:

 1. ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация – депозит при резервация 30% и доплащане 21 дни преди тръгване;
 2. ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни;
 3. PCR тестове само за 50 лв. или антигенен тест за 25 лв. (в зависимост от изискванията) в лаборатория Рамус за самолетните и автобусните програми (Когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването);
 4. ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19;
 5. БОНУС без аналог – при установяване на COVID-19 по време на пътуване – БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България. (Това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка);
 6. БОНУС без аналог – Застраховка Отмяна на пътуване (включена във всеки пакет)

Анулационни срокове:

 • До 24 часа след резервация без такса анулация
 • До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
 • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността на пакета, като такса анулация
 • Под 21 дни 100% от стойността на пакета като такса анулация
Хотели

FLLAD RESORT § SPA ⭐⭐⭐⭐⭐

Голем, Албания

Изцяло нов хотел, декориран в модерен и изискан стил, уютни, широки стаи с балкон, луксозни апартаменти и стаи за семейства с деца, разнообразие от барове в хотела, на басейна и на плажа, детски клуб.

Разположение
Хотелът се намира на 23 км. от летището на Тирана, на 9 км. от центъра на Дуръс, на  брега на морето, със собствен плаж.

В стаите
В този нов хотелски комплекс 90% от стаите са с изглед към морето. Всяка от 132-те стаи има балкон, телевизор, климатик. На разположение на гостите са и няколко категории луксозни апартамента и стаи подходящи за семейства.

На територията на хотела
На площ от 1500 м2 гостите могат да се насладят на предимствата на много съоръжения като ресторант,3 бара-в хотела , на басейна и на плажа, външен басейн, нов СПА център и конферентна зала, подходящи за бизнес срещи, конгреси и културни събития.
Елегантният ресторант, може да се похвали с разнообразен асортимент от „а-ла-карт“ ястия, майсторски приготвени с най-пресните продукти.

ALBANIAN STAR ⭐⭐⭐⭐

Голем, Албания

Истинско албанско гостоприемство, част от веригата хотели Harmonia Hotels Group, лично отношение към всеки гост, безупречен сервиз, приятна и модерна база, спортни занимания, на първа линия на плажа.

Разположение
Хотелът е част от хотелска верига Хармония. Намира се на 35 км от летище Тирана и на 5 км от Дуръс, в местността Голем. Отличава се с частен плаж и ресторант с добра кухня

В стаите
124 хотелски стаи са налични,18 от тях са с изглед море,19 с изглед към градината,66 са с отделни легла,20 тройни стаи. Оборудвани са с климатик, телевизор, минибар, телефон, балкон, баня с хидромасажен душ и тоалетни принадлежности

На територията на хотела
Разполага с ресторант с голяма тераса, бар, външен басейн, фитнес зала, зала за игра, детски клуб
Плаж: собствен пясъчен. Чадъри и шезлонги на плажа и басейна – безплатно

FAFA PREMIUM ⭐⭐⭐⭐

Голем, Албания

Хотелът e част от верига хотели с изискано качество, реновирани през 2020 г. стаи, 3 ресторанта с традиционна кухня, специална анимация за деца и отлична семейна почивка.

Разположение:
Хотелът се намира на 30 км. от летището, на 12 км. от центъра на Дурас, на брега на морето. Построен на обща площ от 20000 кв.м. в туристическия квартал Мали Робит, на около 2 км от GOLEM, най-близките магазини и барове са на около 50 м от хотела;
В стаите:
Разполага с общо 159 стаи, от които 98 стандартни стаи, 12 фамилни стаи. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, баня с душ или вана, сешоар, мини бар, сейф.
На територията на хотела: 
3 ресторанта, 3 бара, 2 открити басейна, плажен волейбол, конферента зала, паркинг, Wi-Fi, градина
Безплатни услуги: паркинг, Wi-Fi интернет на лоби, рецепция, бар и ресторант.
За децата: детски басейни, детска площадка
Плаж: собствен пясъчен. Чадъри и шезлонги на плажа и басейна – безплатно

GRAND BLUE FAFA RESORT ⭐⭐⭐⭐⭐

Голем, Албания

ТОП хотел на брега на Адриатика – изискана обстановка, вкусна храна,, отличен СПА център, на първа линия, със собствен плаж, удобства за семейства с деца.

Разположение:
Хотелът се намира 40 км от Летището, на 10 км от центъра на Дуръс, на брега на морето, в района на Голем,на 100 м. от оживената плажна алея. Хотелът е открит през юни 2018г.в 3 сгради, 6 етажа, 5 асансьора.

В стаите:
Всички 360 стаи разполагат с климатик, хладилник, телевизор и балкон. Банята е с вана или душ, безплатни тоалетни принадлежности, чехли и сешоар.

На територията на хотела:
Хотелът предлага открит басейн и фитнес център, безплатен WiFi и безплатен частен паркинг.

Плаж: собствен пясъчен. Чадъри и шезлонги на плажа и басейна – безплатно.

Хранене:ALL-всичко включено и HB – Закуска и вечеря в основния ресторант,бар около басейна и бар на плажа.

We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

 • Този сайт използва бисквитки

Този сайт използва бисквитки

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки“ и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.