fbpx

Приключение в Уганда, Руанда и Конго

0
Цена
ОтBGN 7,472
Име и фамилия*
Email адрес*
Вашето запитване*
* Съгласен съм с Общи условия and политиката за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

80

Имате въпрос?

Имате въпрос или не откривате своята мечтана екскурзия? Свържете се с нас и споделете какво търсите – ние ще Ви предложим най-добрата оферта според интересите и бюджета Ви.

+359 (2) 981 50 91;
+359 (2) 981 40 26;

[email protected]

16-26.09.2022
Продължителност: 11 дни/9 нощувки
София, България
Ентебе, Уганда

Горили и шимпанзета в Уганда, прекрасното езеро Киву в Руанда

Снимки
Програма

16 – 26.09.2022

11 дни/9 нощувки

Трудно може да се опише с думи това пътешествие и приключение в Уганда. Неслучайно още в миналия век Уинстън Чърчил описва Уганда като Перлата на Африка. Заради непокътнатата си природа тук могат да бъдат срещнати множество животински видове, насекоми, птици, зверове, както и невероятно красиви спиращи дъха гледки. Едно уникално пътешествие до малкото останали места в света, където живеят половината от осемстотинте планински горили в света, Големите пет – лъв, леопард, слон, бивол и носорог, среща с шимпанзета и множество птици. 

Пътува малка група от 7 човека, за да може всеки да има място до прозорец в джипа и да успее да види това, за което е тръгнал, а за тези които вече са се интересували от тази дестинация ще се уверите, че предложеното е най-доброто.

Ден 116.09.2022: София - Ентебе ( без изхранване)

Излитане от летище София рано сутринта. Пристигане на международното летище в Ентебе вечерта, посрещане от представител на фирмата – партньор и трансфер до хотел Lake Heights Hotel. Настаняване и свободно време.

Ден 217.09.2022: Ентебе – Национален парк Езеро Ембуро

Закуска.
Отправяне на пътешествие до Национален парк Lake Mburo National Park. Пътьом ще има спирка на Екватора и обяд в лоджа. Време за малко почивка и се време за вечерно сафари, където ще има възможност да се видят емпали, жирафи, зебри, антилопи, водни козели, бизони и много видове птици. По-късно вечеря в лоджата.
Нощувка в Mpogo Safari Lodge (или подобен).

Ден 3 18.09.2022: Национален парк Езеро Ембуро – Национален парк Куин Елизабет

Ранно събуждане и закуска, следва пътешествие към Национален парк Кралица Елизабет. Пътьом ще се спре за обяд в Мбарара. Релефът на северната част на Парк Елизабет съхранява десетки древно издълбани кратери. А в центъра на парка се намира каналът Казинга, на чиито брегове живеят различни бозайници като хипопотам, слон, бизон и над повече от 600 вида птици – повече, от който и да е друг национален парк в Уганда.
Нощувка в Buffalo safari lodge (или подобен).

Ден 419.09.2022: Национален парк Куин Елизабет

Ранна закуска.
Сутрешно сафари в 6:00ч. Известен сафари маршрут е районът на Касени, добре познат със своите лъвове, чиято плячка са най-голямата популация на Uganda Kob (антилопи). При късмет може да бъдат видени Giant Forest Hog (най-едрото прасе в Африка) и неуловимия леопард.
След сафарито, няколко часа почивка в лоджата и обяд. Следобед – водно сафари по канала Казига в Mweya, който свързва двете езера Edward и George. Това ще бъде и страхотен завършек на пътешествието за деня. Местният ви гид е експерт по дивата природа на Уганда и ще определи много от стоте вида птици, намиращи се по канала. Вероятно ще бъдат видени африкански водорез, розов пеликан, лопатарка и доста от пчелоядовите птици. Хипопотами се търкалят във водата, огромни нилски крокодили  се препичат на слънце, слонове слизат да пият вода. Разходката с лодка по канала Казинга е идеална възможност да бъдат уловени някои близки моменти от дивия живот.
Нощувка в Buffalo safari lodge (или подобен).

Ден 520.09.2022: Трекинг за шимпанзета - Национален парк Бвинди

Закуска.
Следва катерене сред шимпанзета в горския център Kalinzo. Ще има възможност да прекарате около час с най-близките до човека „роднини“. Рейнджирите ще тръгнат доста рано към гората, за да ги търсят, а по-късно ще ги следваме и наблюдаваме в ежедневната им дейност. Преходите не са от най-натоварващите, но ако имате затруднения с ходенето не ви препоръчваме да се включвате в това приключение. След това невероятно преживяване, връщане обратно в лоджата за обяд и почивка.
Нощувка в Lake Mulehe safari Lodge (или подобен).

Ден 621.09.2022: Трекинг за горили в Национален парк Бвинди

Закуска. 
Среща с един от кротките гиганти на Bwindi: рядката планинска горила. За повечето хора това е кулминационна точка по време на обиколката им в Уганда. Трекингът е едно завладяващо и незабравимо преживяване, което в голяма степен може да компенсира усилията, необходими за достигане на човек до Бвинди и преминаването му през гората. Трекингът за горили може да бъде предизвикателство и е необходимо този, който се захване с тази дейност, да има предварителна подготовка. Проследяването на горилите започва в 8:30ч. сутринта и продължава от няколко часа до цял ден, в зависимост от това къде се намират горилите. Това означава, че ще трябва обядът да е на пакети и да имате на разположение достатъчно вода. Въпреки, че трекингът за горили е основната забележителност на това място, в гората има 120 вида бозайници, 364 вида птици, 202 вида пеперуди, 163 вида дървета, 100 вида папрати и много други застрашени видове. Мястото е определено от ЮНЕСКО за обект на световно и културно наследство, поради популярността си с планинските горили и шимпанзета – двете големи африкански маймуни, фигуриращи като застрашени в Червената книга на Международен съюз за защита на природата (IUCN).
След това незабравимо и уникално преживяване, връщане в лоджата за почивка.
Вечеря и нощувка в Lake Mulehe safari Lodge (или подобен).

Ден 722.09.2022: Бвинди – Гешиен – Езерото Киву

Ранна закуска, след което отправяне на път към Руанда. Пътьом ще се видят езерата близнаци Burela и Mulondo и обяд в околността. По-късно преминаване и през формалностите на границата Уганда – Руанда. Настаняване в хотела следобяд, почивка и  подготвка за каякинга на следващия ден.
Нощувка в Paradise Maldhide  (или подобен).

Ден 823.09.2022: Езерото Киву (Опция за кратера Нирагонго)

Закуска.
Подготовка за още един приключенски ден с каякинг. Тук не само ще се насладите на фантастичните гледки по езерото Киву, но и на много други очарователни забележителности наоколо, които спират дъха и погледа. Гребейки могат да бъдат открити живописни брегове, където традиционни рибарски лодки се отклоняват по лазурните води и буйните зелени хълмове достигат до вас. Можете да се движите по-бързо или да се насладите на забавено темпо, за да откриете тишината на водата и да наблюдавате много птици, които кацат в храстите по брега и излитат от тях. Връщане се в лоджата за почивка следобяд и свободно време.
Нощувка в Paradise Maldhide  (или подобен).

*Опция за кратера Нирагонго (срещу допълнително заплащане – 530 евро)
*Трекинга не е подходящ за хора със затруднена подвижност и изисква предварителна спортна подготовка за продължително ходене и издържане на високо надморско равнище.

Освобождаване на лоджата в 06:00ч.и отправяне към границата с Конго, където отново ще трябва да бъдат преминати граничните формалностите и да продължим за Кибати – основното място, откъдето се предприема изкачване до Нирагонго – един от активните вулкани. Към 08:00ч. пристигане в станцията на Кибати,  където ще бъде направен инструктаж и около 10ч ще започва изкачването. Тези, които желаят може да наемат носачи, които да пренасят багажа.
Нирагонго е 3 470 м и за изкачването до върха са необходими от 5  до 6 часа. Вулканът се намира на изток от Конго, на около 19 км  от град Гома. Той е най-активният вулкан в света. През 1997 и 2002г. потоци лава изригват от пукнатини по склоновете и покриват 17 км към Гома само за няколко минути, убиват десетки хора и оставят 100 000 души без домове. Сега гората се възстановява и дивият живот се връща обратно на мястото си. Изкачването няма да е от най-леките, но по време на него по пътя ще наблюдаваме много редки видове птици и малки бозайници.
Нощувка в Cabanas on top of the Volcanoes-Camping.

 

Ден 924.09.2022: Отпътуване за Кигали

Рано сутринта тези, които са били до Нирагонго се връщат по обратните стъпки до началната си точка, което ще отнеме около 3 часа, значително по-малко време, за отпътуване до Кигали с останалатта част от групата. Спокойно сгушен в хълмовете, Кигали е добре развиващ се афикански град, веднага забележим с чистотата, подредеността и гостоприемството си. Пътьом ще се обядва и в ранния следобяд настаняване в хотела и свободно време за разходка и почивка.
Нощувка в хотел Chez Lando  (или подобен).

Ден 1025.09.2022: Кигали - София

Закуска.
Кигали е чудесно място, откъдето да бъде започнато и приключено пътуването в Руанда. Той е чист и безопасен, с добросърдечни хора.  Посещение пазара за местни храни на Руанда, както и музея за Геноцид. Трагичните събития се случват между две етнически групи, населяващи Руанда: Hutus и Tutsis, между април и юни 1994 г. (около 100 дни), когато приблизително 800 000 жители на Руанда са били убити. Войници и полицаи насърчавали обикновените граждани да участват в убийствата. Цивилните Hutu са принуждавани от военни служители да убиват своите съседи, приятели и дори роднини, като срещу това получавали стимули под формата на пари, храна и да получат земята на убитите Tutsis. Но това днес остава назад в историята и Музея на Геноцида вече се счита за туристическа атракция.
Обяд и отпътуване за летището за полет за София.

Ден 1126.09.2022: Добре дошли у дома

Кацане в София по обяд.

Цената включва

 • Самолетен билет (с Катарски авиолинии изчислен на стойност 680 евро към деня на обявяване на офертата и подлежи на препотвърждение при резервация)
 • Разрешително за трекинг с шимпанзета
 • Разрешително за трекинг с горили
 • Каякинг на езерото Киву
 • Всички такси за национални паркове и сафарита
 • Всички трансфери описани в програмата
 • 1 нощувка в Ентебе в Lake Heights Hotel (или подобен)
 • 1 нощувка в Mpogo safari Lodge (или подобен)
 • 2 нощувки в Buffalo Safari lodge (или подобен)
 • 2 нощувки в Lake Mulehe Safari Lodge (или подобен)
 • 2 нощувки в Paradise Malаhide (или подобен)
 • 1 нощувка в Кигали в Chez Lando (или подобен)
 • Гранични такси за преминаванеИзхранвания закуска, обяд и вечеря през целия тур (без деня на пристигане)
 • Транспорт с 4х4 туристически миниван с подвижен покрив
 • 1 бутилка вода на ден по време на пътя
 • Английско говорящ гид-шофьор по време на пътуването
 • Медицинска застраховка и Застраховка евакуация

Цената не включва

 • Виза за Уганда, Руанда (75$)
 • Виза за Конго
 • Напитки по време на изхранванията
 • Носачи на багаж по време на трекингите с горилите и шимпанзетата – около 15 евро на носач)
 • Лични разходи
Условия

Цената е валидна при минимален брой от 6 туристи.

Условия за записване:

 • 45% невъзвръщаем депозит при записване
 • пълно плащане до 50 дни преди отпътуване

Условия за анулация:

 • в случай на анулация след подписване на Договора за организирано пътуване и до 45 дни преди отпътуване неустойката е 45% от общата пакетна цена
 • в случай ан анулация по-малко от 45 дни преди отпътуване, неустоката е на 100% от пакетната цена

ВАЖНО: Предвид строгите анулационни срокове и невъзвръщаеми суми по самолетни билети и разрешителни за различните трекове препоръчваме Застраховка отмяна на пътуване. За повече информация може да се обърнете към нашия офис.

Хотели

Lake Heights Hotel Entebbe ⭐⭐⭐⭐

Ентебе, Уганда

Lake Heights Entebbe се намира в Ентебе, на 2,7 км от ботаническата градина на Ентебе. Предлага безплатен WiFi и открит плувен басейн. Всяка стая в Lake Heights Entebbe е оборудвана с плоскоекранен телевизор с кабелни и сателитни канали, бюро, минибар и електрическа кана. Някои стаи са с кът за сядане. Всички помещения за настаняване разполагат със собствена баня и безплатни тоалетни принадлежности.

Mpogo Safari Lodge

западна Уганда

Mpogo Safari Lodge е спокойно и ексклузивно съоръжение, удобно разположено на върха на хълм, в близост до националния парк Lake Mburo, западна Уганда. Този рай сред дивата природа на Уганда е заобиколен от удивителни гледки, които се виждат от всяка стая. От главната зона за хранене гостите могат да се насладят на гледката към близкия див живот, както и на зашеметяващите вечерни залези над националния парк Lake Mburo.

Buffalo Safari Lodge

Катунгуру, Уганда

Buffalo Safari Lodge се намира в Бушени и предлага градина, тераса, общ салон и безплатен WiFi. Сред разнообразните удобства са бар и ресторант. На разположение на гостите има детска площадка и денонощна рецепция. Стаите в комплекса разполагат с тераса. Стаите разполагат със собствена баня с вана или душ, а някои имат и балкон. Всички стаи в Buffalo Safari Lodge са с кът за сядане.

Lake Mulehe Safari Lodge

Езеро Мулехе, Уганда

The Lodge е спокоен оазис, където тишината се нарушава от щурци, това е дестинация на разнообразие, енергия и култура. От изисканите цветове, които се отварят в синьото му небе, до очарователния залез, който оставя много от посетителите му без думи. Lake Mulehe Safari Lodge разполага с общо 12 вили, от които всички са със собствен санитарен възел, уютни и просторни, където комфортът не е компрометиран, всяка от тях има самостоятелна веранда, където е гарантирано уединение с завладяваща гледка към езерото Мулехе.

Paradis Malahide

Жизени, Руанда

Paradis Malahide предлага безплатен Wi-Fi и тераса за слънчеви бани. Някои стаи са с изглед към планината или езерото. Всяка стая включва собствена баня с вана или душ. 

Hotel Chez Lando ⭐⭐⭐⭐

Кигали, Руанда

Разположен в оживения бизнес район на Ремера, хотел Chez Lando предлага настаняване в Кигали. Всяка от стаите в хотел Chez Lando разполага с балкон с изглед към поддържаните градини и е оборудвана с минибар, телевизор с плосък екран и сейф за лаптоп. Самостоятелните бани са оборудвани с вана и душ, както и безплатни тоалетни принадлежности за ваше удобство.

We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

 • Този сайт използва бисквитки

Този сайт използва бисквитки

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки“ и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.