fbpx

СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ В КАПАДОКИЯ

0
Цена
ОтBGN 730
Име и фамилия*
Email адрес*
Вашето запитване*
* Съгласен съм с Общи условия and политиката за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

36

Имате въпрос?

Имате въпрос или не откривате своята мечтана екскурзия? Свържете се с нас и споделете какво търсите – ние ще Ви предложим най-добрата оферта според интересите и бюджета Ви.

+359 (2) 981 50 91;
+359 (2) 981 40 26;

[email protected]

22-26.09.2022
Продължителност: 5 дни/4 нощувки
София, България
Невшехир, Турция

С директен чартърен полет от София

Програма

СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ В КАПАДОКИЯ – 4 нощувки

с възможност за еднодневна екскурзия до религиозното сърце на Турция- гр. Коня

директен чартърен полет от София

5 дни / 4 нощувки
22.09 – 26.09.2022

Дълбоко в сърцето на Турция съществува невероятно красива и магическа област. Кападокия или в превод „Земята на красивите коне“.
Земя на приказни комини, причудливи скални образувания и необичайни релефни форми, много история и завидна красота.
Трудно е да се повярва, че съществува такова място, докато не го видиш със собствените си очи и съпреживееш със своите сетива. Хиляди туристи посещават Кападокия всяка година и за да се насладят на спиращото дъха преживяване, докато градът още спи, преди изгрев слънце, стотици балони прелитат над древната област, а гледката отвисоко към долината е изумителна и безценна.

Ден 122.09.2022

Сборен час на Летище София – Терминал 1 – 2 часа преди полета. Отпътуване с полет София – Невшехир. Пристигане на летище Невшехир. Посрещане от представител на фирмата – партньор. Трансфер до избрания хотел. Информационна среща с туристите в хотелите по настаняване. По желание допълнително мероприятие-хамам. Вечеря в ресторанта на хотела: 19:30 – 21:30 ч. Нощувка.
Хамам – хамамът е преживяване както за тялото, така и за сетивата. Още по времето на Османската империя това е било мястото, където султанът и неговите приближени са вземали важните решения за Империята. Мястото, което премахва стреса, подобрява кръвообръщението, опреснява мисълта и носи успокоение

Ден 223.09.2022

07:00 – 09:00 – Закуска. Свободно време или целодневна допълнителна програма по желание.

 • Полет с балон над скалните образувания на Кападокия (по желание и срещу доплащане) – единствен по рода си в света над уникален пейзаж. В 05:00 ч. сутринта трансфер от хотела до станцията на балоните. Ранно кафе/чай или лека закуска, запознаване с екипажа и подготовка за издигане на балона, качване в просторни, обезопасени кошове и едночасов неповторим полет между и над скални, причудливи форми. След полета, всеки участвал получава поименен сертификат, шампанско и снимки за спомен (срещу доплащане).

Обратен трансфер до хотела. Време за закуска в ресторанта.

09:00 – Целодневен тур –> Ортахисар – Гьореме – Чавушин – Пашабаг – Долината на любовта – Долината на фантазиите

 • Посещение на Панорамата на града Ортахисар. Негов основател е Св. Нино, чийто родители са едни от първите християнски заселници в местността през 4 век. С кръст от лозови пръчки, той разпространява християнското учение и върши своите чудеса. Ще чуете невероятни истории и ще видите скални причудливи конуси. От тази площадка се вижда цялото величие на Двореца на Ортахисар и можете да си направите едни от най-невероятните снимки.
 • Отправяме се към Гьореме – музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО. Това е мястото с най-запазените фрески, най-ранната от която датира от 7 век. (Според местната легенда църквите на това място били 365 – по 1 за всеки ден от годината, но днес за посещение са отворени около 30). Тук ще можете да видите запомнящите се стенописи на светии, на царските образи на Иисус и Дева Мария.
 • Чавушин – една от най старите крепости на хетите, която времето е променило и разрушило. Ще Ви разкажем историята на нейното откриване за Европа в началото на 18 век от един френски изследовател. Време за впечатления и снимки.
 • Посещение на Аванос – очарователно градче, разположено на двата бряга на най-дългата река, течаща изцяло в Турция – „Червената река“. За тези земи керамичното добиване и производство е един от основните занаяти и до наши дни. Ще станем свидетели на целия процес на създаването на глинен продукт – от забъркването на глината, до нейното изпичане. Ще имате възможност някой от Вас – по желание – да пробва уменията си в оформянето на глината. На финала – ще посетим фирмения магазин и ще имате възможност да закупите прекрасни ръчни изработки, които ще спрат дъха ви.
 • Следва ОБЯД – ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА – в ресторант на бюфет, салати, основни храни, предястия, месни и вегетариански специалитети, десерти
 • Екскурзията продължава към Пашабаг (Лозето на Пашата) – още един музей на открито, който освен разкошните Комини на Духовете, показва и традициите на хората от различни епохи да засаждат и отглеждат местни лозя. Вкусът на виното в Кападокия оставя леко тръпчив вкус.
 • След обяда се отправяме към Долината на любовта. Това е мястото, където скалните образувания придават романтика и нежност. Има поверие за необвързаните посетители, че до година след посещението, намират своя спътник в живота си. Можете да запишете и закачите своето желание на Дървото на желанията.
 • Още една долина е включена в програмата ни, а именно Долината на фантазиите. Оформена от климатичните влияния – вятър, дъжд, ерозия, тази долина предлага прекрасни скални фигури и изображения. Ние ще покажем по-известните, Вие ще ни покажете нови – според Вас.

 Трансфер до хотела. Вечеря – 18:30 – 20:00 ч.

 Традиционна кападокийска вечер – срещу допълнително заплащане – 22 €.
 В 20:00, след вечерята в хотела, трансфер до скален ресторант. Турската традиционна вечер трае 2,5 ч. Вечеря не се предлага, тя се провежда в ресторанта. На място клиентите могат да консумират неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки, ядки и  плодове. Цялата програма е богата на музика и танци. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 3 24.09.2022

07:00 – 09:00 часа Закуска. Свободно време или целодневна допълнителна програма.

 • Полет с балон над скалните образувания на Кападокия (по желание) – единствен по рода си в света над уникален пейзаж. В 05:00 ч. сутринта трансфер от хотела до станцията на балоните. Ранно кафе/чай или лека закуска, запознаване с екипажа и подготовка за издигане на балона, качване в просторни, обезопасени кошове и едночасов неповторим полет между и над скални, причудливи форми. След полета, всеки участвал получава поименен сертификат, шампанско и снимки за спомен (срещу доплащане).

Обратен трансфер до хотела. Време за закуска в ресторанта.

 09:00 часа Целодневен Тур -> Подземните градове (Каймаклъ или подобен) – Долината на гълъбите – Учхисар – Розовата долина

 Посещение на един от Подземните градове ( Каймаклъ или подобен). Всички градове са свързани помежду си и са дълбани в скалите още от VIII-VII в.пр.н.е., 18-20 етажа под земята и служели за убежище на местните хора от нападатели и диви животни. Те са устроени с жилищна площ вкл. трапезарии, кухни, конюшни, църкви, изби, училища и др. Невероятно и до днес недоказано от науката как са изградени до толкова уникално, че имат естествена вентилация на толкова много етажи под земята. Обитавани от стотици хиляди древни хора. С всички необходими помещения за хората и животните. С възможност да имат храна и вода за месеци наред. (Екскурзията не е подходяща за хора, страдащи от клаустрофобия или други медицински диагнози, свързани с тесни пространства, липса на въздух, страх и фобия от подземни пространства)

 • Долината на гълъбите – тук се разкрива невероятна гледка към скални къщи за гълъби, отглеждани от всички етноси, обитавали земите на Кападокия. Ще Ви разкрием защо се е обръщало толкова голямо внимание на гълъбите и защо техният дом все още е Кападокия.
 • ОБЯД – ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА –  на богата блок маса ще опитате вкусовете на голямо разнообразие от ястия, салати, десерти по Ваш избор като вид и неограничено количество.
 • Посещение на Розовата долина – едно прекрасно място, където ще имате възможност да видите различните цветове на скалните образувания, да се насладите на прекрасни гледки, докато пиете традиционното турско кафе или сок от нар,  или да направите невероятни снимки сред прекрасни пейзажи.
 • Посещение на Учхисар и скалните образувания, където могат да се видят множество скални жилища, които са били обитавани допреди 20 години. Тук е и най-високият скален дворец, най-скъпите скални хотели. Ще Ви разкажем, покажем и ще направим своите снимки.
 • 18:00 часа – 19:00 часа Едночасов мистичен  свят с Въртящите се Дервишисрещу допълнително заплащане. Силата на духа, на божествената любов, която преминава през сърцето на суфистите, за да достигне до нашите човешки сетива. Това, което ще ни направи по – добри. Ще се докоснем до друг свят и ще се заредим с енергия.

Трансфер до хотела. Вечеря – 19:30 – 21:30 в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 425.09.2022

07:00 – 08:00 часа Закуска. Програма по избор:

Еднодневна екскурзия до Коня. Отпътуване за Коня. Посещение на кервансарая „Султан Хан“ от 13 в.

 • Коня е бивша столица на империята на Селджуките. Посещение на Мавзолея на ислямския философ Руми. Мевляна Руми е основател на мистичния суфиски орден на „въртящите се дервиши“, чийто танц е божествена молитва и хипнотизираща медитация. Посещение на Музея на дервишите, Двореца на Аладин, Индже минаре. Връщане в Кападокия.

 

Ден 526.09.2022

07:00 – 09:00 часа Закуска. Програма по избор:

 • АТВ сред скални образувания – едночасова разходка в сърцето на мистичния свят.
 • Сафари с камила – невероятна емоция в долините на Кападокия. Полупустинният климат и невероятните скали ще Ви пренесат в Приказките на Шехерезада. .

Трансфер до летището – от хотела или от ресторанта. Полет до София.

Екскурзия

Вид

Цена за възрастен

Цена дете
2-11.99 г.

Описание

 

в лева

в лева

Програма Въртящите се дервиши

едночасова

45

35

Полет с балон над скалните образувания на Кападокия

*подлежи на актуализация преди отпътуването

Около 1 час

392

392

Екскурзия до Коня

целодневна

189

179

Пакет 2 тура:
Еднодневен тур – Ортахисар – Гьореме – Юргюп – Чавушин -Пашабаг – Долината на любовта – Долината на фантазиите.
ОБЯД – ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА

Еднодневен тур – Подземните градове (Каймаклъ или подобен) – Долината на гълъбите – Учхисар – Розовата долина
ОБЯД – ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА

  целодневни

194

174

Традиционна вечер в скален ресторант с неограничена консумация на безалкохолни напитки, вино и бира местно производство

2,5 часова-

75

55

Турска баня

75

Посещение на фабриката за керамика

 

БОНУС – включено в цената

БОНУС- включено в цената

Еднодневна екскурзия до Коня с включен обяд

 

Очаква се

Очаква се

АТВ в скалните долини

1 час

70

Сафари с камила

1 час

75

55

Цената включва

 • Самолетен билет до Невшехир с директен чартърен полет
 • Летищни такси и регистриран багаж 20 кг и 7 кг ръчен багаж
 • 4 нощувки на база съответната база в избран хотел в Кападокия
 • Трансфер летище – хотел – лет
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс
 • Застраховка „Отмяна на пътуване
 • Представител на туроператора на място в Кападокия

Цената не включва

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета
 • допълнителни екскурзии

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Хотел:

Възрастен в двойна стая

Единична стая

Дете 2-11,99 г. с 2-ма възрастни

DILEK KAYA HOTEL 4* Standard

закуска и вечеря

870 лева

1065 лева

699 лева

BURCU KAYA HOTEL 4* Standard

закуска и вечеря

789 лева

936 лева

699 лева

NOVA CAVE HOTEL 4* Premium

закуска и вечеря

стандартна стая

838 лева

994 лева

699 лева

ELIKA CAVE SUITES 5*

закуска

1015 лева

1503лева

Grand Uchisar Hotel 3*+

закуска

730 лева

829 лева

699 лева

Условия

Условия за резервация:

 • Депозит 30% платен до 24 часа след резервиране
 • Доплащане 21 дни преди тръгване
 • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Анулации:

 • До 24 часа след резервация без такса за анулация
 • До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
 • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
 • Под 21 дни 100% като такса анулация

Полетно разписание – в местни времена:
Превозвач: Bulgaria Air
София – Невшехир– 09:45 – 11:30
Невшехир – София – 12:10 – 14:00

Хотели

ELIKA CAVE SUITES ⭐⭐⭐⭐⭐

Ortahisar, Турция

Красивата, уникална обстановка и архитектура, комфортни и просторни стаи, прекрасна закуска, любезен и отзивчив персонал. Гостите на хотела са приятно изненадани с гледка общата тераса към крепостта Ортахисар и впечатляваща панорама към Кападокия.

Местоположение
Elika Cave Suites се намира в Ортахисар, в подножието на крепостта Ортахисар. Летище Невшехир е на около 40 километра. Откритият музей на Гьореме е на 3,5 километра, град Аванос на 16 километра, а Юргюп на 4 километра. Построен през 2015 г.

Стаи
Настаняването е в делуксни стаи за непушачи, елегантно обзаведени и индивидуално декорирани с естествен камък, керамика, дърворезба и ръчно тъкани покривки по леглата. Стаите нямат стандартни размери, поради непокътнатата им естествена структура. Размерът им варира между 25 м2 – 40 м2.Разполагат с подово отопление, HD LED телевизор и съоражения за приготвяне на кафе или чай, тоалетни принадлежности. Някои от тях имат и камина.

В целия хотел е осигурен безплатен WiFi, 24-часова информация, 24-часов рум-сървиз и услуга за събуждане. Пране и гладене се предлагат срещу заплащане, както и СПА центърът с пълен набор от услуги, изискващи резервация.

NOVA CAVE HOTEL ⭐⭐⭐⭐

Ortahisar, Турция

Разположен в Ортахисар, на 2,2 километра от плажа Боялик и само на няколко километра от музея на открито и други забележителности. Летище  Невшехир, на 33 км от хотела, на 700 метра от центъра на Ortahisar. *В Nova Cave хотел не се продават и сервират алкохолни напитки.

Семеен хотел построен през 2021 година с изисканост и вкус за приятна почивка и идилична среда.Разположен в  отличителния за района стил, сливащ се с вулканичните скали, обзаведен в оригинален турски декор. Обстановката ще ви накара да се почувствате като част от историческото преживяване на Кападокия, като остави усещането в гостите, че са се пренесли назад във времето. Същевременно с това няма да ви липсват нужните удобства и комфорт, за една незабравима почивка. Обслужването е отлично и всеки турист ще бъде посрещнат като личен гост. Закуската е безупречно приготвена и поднесена.

Хотел Nova Cave гарантира добро настаняване, спокойни моменти и щастливи спомени, в автентични скални и каменни стаи. Стаите са изключително интересни и обзаведени в типичния за месността стил, което им придава неповторим чар. Ще се насладите на ръчно издълбани дървени детайли, които включват украсени тавани и красиво мебели. Въпреки че естественото дърво излъчва рустикално и историческо усещане, хотелът разполага с всички необходими съвременни услуги за удобство на гостите.

BURCU KAYA HOTEL ⭐⭐⭐⭐

Ортахисар, Турция

Хотел Burcu Kaya е разположен в района на Ортахисар в Кападокия, на 5 минути пеша от центъра на града. Музеят на открито в Гьореме е на 2,3 км, а. летище Невшехир на 45 км.

Всички 82 стаи са климатизирани  и разполагат с плоскоекранен телевизор със сателитни канали и минибар. Всяка е оборудвана със сейф и работно бюро. Баните са с душ или вана, и са снабдени със сешоар и безплатни тоалетни принадлежности. Някои стаи имат изглед към басейна, а някои от тях са с изглед към градината.

Хотел Burcu Kaya разполага със ресторант на бюфет и ‚A la carte‘.

Всеки ден в залата за закуска се сервира закуска на шведска маса. Срещу допълнително заплащане закуската може да бъде сервирана и в стаята.

За обяд и вечеря а ла карт ресторанта предлага местни специалитети, приготвени с произведени в района продукти. Можете да се насладите на ястията в ресторанта или да се храните на открито.

Хотел Burcu Kaya има автентична атмосфера със издълбаните в камъка стаи и изглед към градината. Разполага с открит плувен басейн с изглед към Вълшебните комини. Хотела е подходящ за семейна почивка ,спокойствие и  релакс.

DILEK KAYA HOTEL ⭐⭐⭐⭐

Ортахисар, Турция

Хотелът е разположен в уникално реставрирана старинна къща с типични тераси. Предлага на своите гости спираща дъха гледка към Кападокия и нейните приказни комини, а рано сутрин от терасите могат да бъдат видяни и летящите балони  на Кападокия. Комплексът е разположен на 3 км от Гьореме и на 5 км от Юргюп. Летище Невшехир е на 45 км.
На разположение на гостите са 78 стандартни стаи, 1 King suite, 10 Junior & Deluxe стаи.
Интериорът във всички стаи пресъздава домашен уют, някои от помещенията са изцяло изработени от камък, в други присъства и скална резба. Всички помещения разполагат с:Wi-fi, минибар, сешоар, климатик, цифров сейф, директен телефон, сателитно излъчване LCD телевизор, кана за чай и кафе, централно отопление.

Grand Uchisar Cave ⭐⭐⭐

Ючхисар, Турция

Grand Uchisar Hotel се намира в Учхисар, на 600 метра от замъка Учхисар. Летище Невшехир е на около 30 километра от хотела, Музея на открито в Гьореме само на 4 км.
Стаите в хотела разполагат с телевизор с плосък екран. Някои стаи имат вътрешен двор и изглед към градината. Стаите разполагат със собствена баня с душ, тоалетни принадлежности и сешоар. Хотелът разполага със фамилни стаи на запитване.
Предлага общ салон, градина и изглед към града, изгревите и залезите на Кападокия Сред удобствата в хотела са добър ресторант, денонощна рецепция, рум-сървиз и безплатен WiFi на цялата територия.

We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

 • Този сайт използва бисквитки

Този сайт използва бисквитки

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки“ и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.