fbpx

Страст в Тоскана

0
Price
FromBGN 1,146
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

688

Имате въпрос?

Имате въпрос или не откривате своята мечтана екскурзия? Свържете се с нас и споделете какво търсите – ние ще Ви предложим най-добрата оферта според интересите и бюджета Ви.

+359 (2) 981 50 91;
+359 (2) 981 40 26;

[email protected]

8 дни/ 7 нощувки
Availability : 18.06 - 29.10.2021
София
Рим

ТОСКАНА – пленителна и покоряваща, завладяваща Ренесансова приказка! Тоскана за ценители и експерти, романтици и любители на изкуство, пейзажи и вино! Приемете нашето предизвикателство  да се влюбите „под небето на Тоскана” !

Снимки
Програма

СТРАСТ В ТОСКАНА

8 дни / 7 нощувки

ТОСКАНА – пленителна и покоряваща, завладяваща Ренесансова приказка! Тоскана за ценители и експерти, романтици и любители на изкуство, пейзажи и вино! Приемете нашето предизвикателство  да се влюбите „под небето на Тоскана” !

Ще Ви изкушим с най-прелестните гледки в южна Тоскана, средновековни градчета кацнали високо по хълмовете, ще се потопите в ренесансовата атмосфера на великолепна Флоренция и  магнетична Сиена.

Ще откриете неподправената красота на „зеленото сърце” на Италия – регион Умбрия  – древна Перуджа и божествено Асизи. И на финала за разкош – Рим!

 

Ден 1

Събиране на летище София, 2 часа преди полета. Отпътуване с директен полет до Рим на Bulgaria Air. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

 • Рим – 125 лева за възрастен / 84 лева за дете 02-11.99 г.
  Пешеходна обиколка „Бароков Рим”, включващ площад Испания, Фонтана Треви, Пантеона, площад Навона.
  Цената включва: двупосочен трансфер от хотела, екскурзоводско обслужване на български език.
  Цената не включва: разходи от личен характер.

Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

 • Монтепулчано и Пиенца – 70 лева за възрастен / 50 лева за дете 02-11.99 г.

  Отправяме се към две от най-красивите тоскански градчета, разположени сред знаменитите пейзажи на Вал д’Орча– долината на река Орча под егидата на ЮНЕСКО.
  Монтепулчано – перлата на южна Тоскана е най-високо разположеното селище (605м.),запазило автентична атмосфера от 14-15 век , криещо интересни истории и легенди. Заобиколено от крепостни стени от епохата на Медичите. 
  Пешеходният тур ще премине през главната крепостна порта Прато, покрай дворците на аристократични фамилии, разположени от двете страни на главната улица Корсо. Ще се изкачите до най-високата точка на града – Пиаца Гранде с катедралата и кметството Палацо Комунале, умалено копие на Палацо Векио Флоренция. Монтепулчано се гордее от векове с прословутото си Вино Нобиле, което може да дегустирате в енотеките на местни благородници или в изби, разположени в подземия от времето на Етруските. Свободно време за обяд, разходка по виа Корсо с многобройни магазинчета и уютни ресторанти. Спрете за ароматно кафе в елегантното заведение ‘Полицияно”от 19 век, в него са се отбивали Федерико Фелини, Роселини, София Лорен , Бергман … Монтепулчано е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

  Пиенца – мечтата на един папа за съвършения Ренесансов град.
  Ако искате да видите есенцията на най-добрата Тоскана, не пропускайте Пиенца. Под егидата на ЮНЕСКО. Идеалният град на Ренесанса от 15 век ще откриете на една педя земя, побрала в перфектна хармония катедрала, дворци, папска резиденция. Родно място на хуманиста Енеа Силвио Пиколомини, станал папа Пий Втори. Ренесансов модел за град-мечта, отлично съхранен през вековете, кацнал на хълм към долината Орча и планината Амиата. Разходете се по улички с романтични имена  Via del’Amore , Via del Bacio – на любовта и на целувката. Именно в Пиенца е сниман част от знаменития филм „Ромео и Жулиета” на Франко Дзефирели. Папската резиденция се превръща в двореца на Капулети. От терасите на Пиенца ще се насладите на „картичката” Тоскана с безкрайни лозя, кипариси, маркиращи посоката към закътани ферми и имения.
  Цената включва: двупосочен трансфер от хотела, екскурзоводско обслужване на български език.
  Цената не включва: разходи от личен характер.

Вечеря. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

 • Сиена и Сан Джиминяно – 90 лева за възрастен / 70 лева за дете 02-11.99 г.
  Сиена – „червеният град“,построен на три хълма в средата на тосканското плато ,град на, на 8-вековната традиция на Палио – състезанието с коне, което превръща Сиена в средновековен спектакъл. Центърът на Сиена е едно от 53-те чудеса на Апенините, които са под закрилата на ЮНЕСКО като световно културно наследство. Ще имате възможност да се разходите по Пиаца дел Кампо – площадът, който наподобява обърната раковина, планиран и реализиран от правителството на Сиена в края на 13 век. На Пиаца дел Кампо се провежда знаменитото Палио  на 2 юли и 16 август, традиция на 800 години. Палацо Публико – седалище на правителството на Сиена, превърнат в градски музей с впечатляващи експонати. Торе дел Манджа – кулата, която се извисява на 102 метра и доминира над площада. Сиена се гордее с една от най-красивите катедрали в Италия. Дуомото поразява с красива готическа фасада от 13 век, с великолепен интериор с творби на Микеланджело, Донатело, Пизано, фрески на Пинтурикио. Мраморният под на катедралата е съставен от 56 пана-картини, дело на 40 художници от Сиена през 14-16 век. Велоколепие, което ще ви порази, както и атмосферата на средновековна Сиена.

  Сан Джиминяно – град на белите кули, наричан „средновековния Манхатън”. Разположен на хълм в долината на р. Елса, заобиколен от лозя и маслини, силуетът на Сан Джиминяно се откроява с емблематичните 14 кули-къщи, но преди векове (14 в.) те са наброявали 72 и символизирали богатството и могъществото на знатните фамилии. Средновековният център е под закрилата на ЮНЕСКО от 1990г. Ще се потопите в атмосферата на тосканското градче разглеждайки „Пиаца дела Чистерна”, ‘Пиаца дел Дуомо”, катедралата Санта Мария Асунта. В Сан Джиминяно  е отсядал  Данте Алигиери, Бокачо, отбивал се и Лоренцо Велоколепни Медичи. През вековете Сан Джиминяно се превръща в заможен център благодарение на производството на шафран и известното бяло вино ‘Вернача”. Свободно време за разходка, дегустация или късен обяд.
  Цената включва: двупосочен трансфер от хотела, екскурзоводско обслужване на български език.
  Цената не включва: разходи от личен характер, входна такса за Катедралата в Сиена

Вечеря. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

 • Перуджа Асизи (Умбрия) – 100 лева за възрастен / 70 лева за дете 02-11.99 г. Умбрия – зеленото сърце на Италия, малката сестра на Тоскана!Отправяме се към столицата на региона древна Перуджа. Разположен на  хълм, създаден от етруските 3-4 век пр.н.е., опасан от 11 км крепостни стени, изграден върху акропол , достигащ височина до 490 м.н.в. Наречен от римляните „Перузия”. Древен и съвременен университетски град, с исторически център от 13 век, до който ще ви отведе атрактивното „Мини- МЕТРО” само за 15-тина мин. Екскурзоводска пешеходна обиколка  до централния площад с Фонтана Маджоре, Катедралата Свети Лоренцо, Палацо дей Приори. Ще се разходите по главната улица „Пиетро Ванучи – Перуджино”, учител на великия Рафаело. Истинско приключение е  да надникнете в запазен Етруски кладенец на 40 метра дълбочина или да се разходите в подземен римски град. Перуджа е града на бонбоните „Бачи”(целувки), на фестивала Еврошоколад през октомври, на студенти и художници. Асизи – свещено място за католическия свят, разказва легенди за Свети Франциск от Асизи – покровител и патрон на Италия. Само на 20 км. от Перуджа, кацнало на живописен хълм в подножието на планината Субазио, средновековното градче носи особена атмосфера. Родно място на основателя на францисканския орден Свети Франческо, наричан „втория Христос” и „малкия просяк”, канонизиран и тайно погребан през 1226г. в криптата на Базилика, носеща неговото име. Посещение на грандиозния папски комплекс ‘Свети Франческо”, състоящ се от долна и горна църква с манастирски комплекс. Влизане в криптата с мощите на светеца в Долната църква. Базиликата е украсена със стенописи от 12 – 14 век на Джото, Чимабуе, Симоне Мартини. Пешеходна обиколка в Асизи –  централния площад с храм на Минерва от 1 век пр.н.е., кметството, готическата църква Света Клара, катедралата Сан Руфино. Над града се извисява Рока Маджоре – крепост от 14 век. Асизи е белязан и от българско присъствие – една царица … и един монах.
  Цената включва: двупосочен трансфер от хотела, екскурзоводско обслужване на български език, билети за мини-метро.
  Цената не включва: разходи от личен характер.

Вечеря. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

 • Флоренция и галерия Уфици

  Обиколен Тур на Флоренция – 87 лева за възрастен / 66 лева за дете 02-11.99 г.
  Сутринта ще се отправим към Флоренция  „столицата на Тоскана”, събрала пищна красота и многовековна история. Мястото, където са творили великите умове на няколко цивилизации. Забележителностите са безбройни, но все пак това е селекция на задължителните спирки по време на обиколката: Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ на Пиаца дел Дуомо, която се нарежда сред първите по големина в света, с революционния за времето си осемстенен купол и кулата на Джото, с красивите стенописи и фрески и часовника; градският площад „Сеньория“, който измерва пулса на града със своите кафенета и gelaterii ; и Статуята на Давид, създадена от Микеланджело в годините между 1501 и 1504 г. 
  Цената включва: двупосочен трансфер от хотела, екскурзоводско обслужване на български език.
  Цената не включва: разходи от личен характер.входни такси на музеи, посещавани в свободното време

  Посещение на Галерия “Уфици“  – 88 лева за възрастен  / 68 лева за дете 02-11.99 г. 
  Дворецът Уфици, в който се намира галерията, е построен от Джорджо Вазари по поръчка на херцог Козимо I Медичи с цел в него да бъдат събрани административните служби (uffizi) на Медичите. 
  В наши времена, галерия Уфиции е най-важната художествена галерия  във Флоренция, Италия и музей на съвременна Европа, в който са показани уникални картини от различни епохи, забележителни скулптури от колекцията на Медичите и избрани италиански и европейски творби от XIII до XVIII в. Там са част от шедьоврите на Джото, Паоло Учело, Леонардо да Винчи, Микеланджело, едни от най-значимите творби в Уфици са тези на Алесандро Боричели и др.
  Цената включва: входна такса и екскурзоводско обслужване на български език.
  Цената не включва: разходи от личен характер.

Вечеря. Нощувка.

Ден 6

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

 • SPA в Тоскана – лечебните води на етруски и римляни – 70 лева на възрастен / 55 лева на дете 02-11.99 г.
  Кианчано терме е древно тосканско селище богато на лечебни извори, наречено „града на здравето”. Разположено по билото на живописен хълм, с впечатляващи панорами към пейзажите на южна Тоскана. Подарете си ден за релакс в най-модерния СПА комплекс Theia (Тея) в Кианчано терме. „Тея – тя, която свети” е майката на Селен в етруската митология. Обграден от борове и зелени хълмове комплексът предлага 4 външни и 3 закрити басейна с минерална вода 33-36 градуса, хидромасажни  зони, шезлонги и чадъри по зелените площи. На разположение на гостите са бар- ресторант, масажи срещу допълнително заплащане, безплатна Wi-Fi връзка. На рецепция може да получите срещу такса за ползване комплект хавлии, халат, чехли, шапка. Пакетната цена в СПА комплекса осигурява 4-часов престой, а всеки допълнителен час се заплаща.
  Цената включва: двупосочен трансфер от хотела, екскурзоводско обслужване на български език, входни такси.
  Цената не включва: разходи от личен характер.

Вечеря. Нощувка.

Ден 8

Ранна закуска. Трансфер до летището. Полет за София.

Екскурзия

Цена за възрастен

Цена дете

2 – 11,99 г.

 

в лева

в лева

Монтепулчано и Пиенца.

70

50

Сиена и Сан Джиминяно.

90

70

Обиколен Тур на Флоренция.

87

66

Посещение на Галерия „Уфици“

88

68

Умбрия – Перуджа и Асизи

100

70

На SPA в Тоскана – лечебните води на етруски и римляни.

70

55

Рим – Вечният град

125

84

Цената включва

 • Двупосочен самолетен билет с директен полет на Bulgarian Air с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг и речен багаж до 7 кг;
 • 7 нощувки на база закуска и вечеря + напитки във Fortuna Resort 4*
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Чадъри и шезлонги на басейна
 • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19
 • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване
 • Представител на туроператора с български език

Цената не включва

 • PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване и връщане– 60 лв в посока
 • Антигенен тест на лаборатория Рамус при отиване - 25,00 лв за възрастни и деца над 2 г.
 • Антигенен тест на лаборатория Рамус и връщане в България – 25,00 лв. в посока за възрастни и деца над 5,99 г.
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета
 • Общинска такса – 7,00 евро на човек за целия престой, определя се от общината и се заплаща на място. Деца под 16г., придружени от родителите си, не заплащат общинска такса.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база закуска и вечеря + напитки и включени летищни такси. Ранни записвания до 07.06.2021 г. или до изчерпване на промоционалните места.

7 HB

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти / 4-ти възрастен

Деца от 2 до 11,99

ЛЯТО

 

 

 

 

18.06-25.06

1146

1209

1046

956

25.06-02.07

1146

1209

1046

956

02.07-09.07

1198

1159

1043

956

09.07-16.07

1198

1159

1043

956

16.07-23.07

1198

1159

1043

956

ЕСЕН

 

 

 

 

03.0910.09

1198

1304

1043

956

10.0917.09

1198

1204

1043

956

17.09-24.09

1198

1204

1043

956

24.09-01.10

1198

1204

1043

956

01.1008.10

1198

1204

1043

956

08.1015.10

1146

1209

1046

956

15.1022.10

1146

1209

1046

956

22.1029.10

1146

1209

1046

956

Условия

Полетно разписание  

Авиокомпания: Bulgaria Air
София – Рим –  16:00 / 16:45 ч.
Рим  – София – 17:30 / 20:00 ч.

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: 200 км. около 3 час в посока с 3*/4*.

Резервации:
Първоначална вноска: 50 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 22 дни преди датата на пътуване.

Условия за потвърждаване и анулиране:

 • 20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва;
 • Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката;
 • При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване;
 • При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване.

Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ:

 • ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация – депозит при резервация 50 лв. и доплащане 20 дни преди тръгване
 • ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни
 • 50% ОТСТЪПКА от PCR тестове на лаборатория Рамус за самолетните и автобусните програми (Когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването)
 • ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19.
 • БОНУС без аналог – при установяване на covid-19 по време на пътуване – БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България. (Това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка)

 

Хотели

Fortuna Resort ⭐⭐⭐⭐

ОБЕДИНЕНИ АРАБСКИ ЕМИРСТВА, ДУБАЙ

Местоположение
Fortuna Resort 4* се намира в термалния курорт Кианчано Терме сред великолепен парк с площ от 5 000 м2. Заобиколен е от красивите пейзажи на Вал д’Орча ( долината на река Орча), част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Кианчано Терме е само на час път с кола от Сиена, на 60 км от Перуджа и Асизи, на 90 км от Флоренция.  Курортът е заобиколен от най-красивите  средновековни градчета в южна Тоскана – Монтепулчано, Пиенца, долината на река Орча.

Хотел
Престижен хотел на пешеходно разстояние от историческия център на Кианчано Треме и от термалните СПА центрове, известни още в етруските и римски времена.
Fortuna Resort 4* Ви приветства с красив басейн сред боров парк, където можете да се отпуснете през горещите летни дни, а вечер да се насладите на отлична винена селекция и аперитиви от лоби бара на хотела.

Стаите
Заобиколен от парк от вековни растения, Fortuna Resort предлага на своите гости 88 стаи, оборудвани с безплатен Wi-Fi, климатик, плазмен телевизор с плосък екран, мини бар.
Големите прозорци, които ги осветяват, предлагат релаксираща гледка към силуета на тосканската провинция.

Ресторант
Ресторантът Fortuna Resort разполага с просторна светла зала, обзаведена с внимание към детайлите. Ще се насладите на типична тосканска кухня, селекция от отлични вина поднесени от персонала.

We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

 • Този сайт използва бисквитки

Този сайт използва бисквитки

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки“ и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.