fbpx

ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

0
Цена
ОтBGN 4,782
Име и фамилия*
Email адрес*
Вашето запитване*
* Съгласен съм с Общи условия and политиката за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

792

Имате въпрос?

Имате въпрос или не откривате своята мечтана екскурзия? Свържете се с нас и споделете какво търсите – ние ще Ви предложим най-добрата оферта според интересите и бюджета Ви.

+359 (2) 981 50 91;
+359 (2) 981 40 26;

[email protected]

16.02 - 27.02.2023
Продължителност: 11 дни/ 9 нощувки
София, България
Хо Ши Мин, Виетнам

Маршрут:  Хо Ши Мин / Сайгон/  – Сием Риеп (Ангкор Ват и Ангкор Том) – Хой Ан – Ханой – Ха Лонг Бей

Програма

Приключение със сламени шапки – Виетнам и Камбоджа

Маршрут:  Хо Ши Мин / Сайгон/  – Сием Риеп (Ангкор Ват и Ангкор Том) – Хой Ан – Ханой – Ха Лонг Бей

 11 дни/ 9 нощувки / 9 закуски/  
 
8 обяда /9 вечери / 1 брънч

Дата: 16.02.2023– 27.02.2023

Ден 1 - 16.02.2022София – Истанбул

Отпътуваме от летище София в 21:30 часа за Истанбул. Пристигаме в Истанбул  в 23:55 часа.

Ден 2 - 17.02.2022Истанбул – Хо Ши Мин /Сайгон/

В 02:05 часа полет за Хо Ши Мин/Сайгон/. Пристигаме в 16:15 часа.  Трансфер до хотел Aristo Hotel 4* или подобен, разположен в сърцето на столицата. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 - 18.02.2022Хо Ши Мин /Сайгон/

Закуска. Сутринта ще посетим тунелите Ку Чи /Cu Chi Tunnels/, един от малкото останали паметници на войната във Виетнам. Под земята се намира 200 километрова тунелна мрежа на три нива. Тунелната мрежа е изкопана на ръка и населена от силите на виетнамските партизани по време на конфликта във Виетнам. В пика на войната, преди офанзивата на Тет през 1968 г.,  в тунелния комплекс са били базирани близо 10 000 войници. До ден днешен той остава един от най-впечатляващите примери за това колко ожесточена е войната. Ще имате възможност да пропълзите няколко метра в тунел, специално разширен за туристи, гарантираме екстремни преживявания.

Обяд в местен ресторант.

Връщане в Сайгон. Следобед ще продължим нашата обиколка с разглеждане на централната част на града: разходка по улица Dong Khoi Street, по-рано улица Rue Catinat позната по  време на френските колониални дни, като централен търговски район на Сайгон  Следващото ни посещение е Паметникът на обединението, свидетел на ожесточената война,  както и Централната поща на Сайгон, проектирана от Густаф Айфел в готически стил, катедралата Нотр Дам построена през 1863 – 1880 г. по модел на парижката. Оттук, пеша ще се отправим към пазара Бен Тан / Ben Thanh/ един от най-типичните символи на Сайгон, за да изпитаме ежедневието на местните, да усетим живостта, колорита, екзотиката на източните пазари. Ще можете да изберете сувенири, ръчно изработени стоки и много други. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка в Хо Ши Мин.

Ден 4 - 19.02.2023Сайгон – My Tho

След закуска, отпътуване за  Ми  То /My Tho / родното място на кокосовия орех. Днес ни очаква романтична разходка по красивата Делта на Меконг. Ще наблюдаваме живота на местните хора по бреговете на реката, ще акостираме на един от 4- те острова по Делтата, ще се насладим  на пресни тропически плодове, поднесени в плантацията под акомпанимента на южно-виетнамска народна музика.

Обяд в местен ресторант. След това ще се качим на  традиционните плоскодънни местни лодки ”сампан”  и през малките канали на Делтата, обрасли с водни кокосови палми ще достигнем до местните производители, където ще опитаме традиционния меден чай и  сладко кокосово мляко. 

Връщане в Сайгон. Вечеря в индийски ресторант. Нощувка.

Ден 5 - 20.02.2023Сайгон - Сием Реап

Закуска. Полет до Сием Реап. Пристигане в Сием Реап около обяд и обяд в местен ресторант.
Посещение  на Плаващите села /Floating Villages/, разположени на 10 километра южно от Сием Реап. Ще се разходим с традиционна дървена лодка по Tonle Sap, „голямото езеро“ на Камбоджа и най-голямото в Югоизточна Азия. Тук ще видите много примери за кхмерския начин на живот .

Обяд в  местен ресторант. След това ще се отправим към „Стария пазар“ в Сием Реап. Пазарът е най-популярния в региона, където може да се купи и търгува всичко.   
Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Memoire D`Angkor Boutique Hotel 4* или подобен.

Ден 6 - 21.2.2023Сием Реап

Закуска. Сутринта се отправяме към Величествения храмов комплекс Ангкор Том – последният административен и религиозен център на Кхмерската империя. Укрепеният град Ангкор Том е с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от 11 век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII – Байон, един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор, както и Храма Та Прохм. Построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. Храмът е погълнат от джунглата – дървета и лиани са оплели във времето основите и останките му .

Обяд в местен ресторант.

Следобед ще разгледаме Ангкор Ват – смятан за най-големия религиозен паметник в света. Основан в началото на XII век първоначално като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ангкор Ват е построен от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II в началото на XII век
в тогавашната столица Ясодхарапура (днешен Ангкор) като държавен храм и бъдещ мавзолей на монарха. Ангкор Ват е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни.  Сградата е образец на високия класически стил на кхмерската архитектура.  Превърнала се в символ на Камбоджа тя е изобразена на нейния национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната. 
Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Memoire D`Angkor Boutique Hotel 4* или подобен.

Ден 7 - 22.02.2023Сием Реап - Дананг – Хой Ан

Закуска.

Посещение на крафт пазар в Сием Реап. Ще имате възможност да видите как се обработва кокосовото олио, как се изработват от него сапуни и други натурални козметики. Ще опитате различни местни подправки, кафе, чай и сладка от екзотични плодове.

Обяд в местен ресторант.

Трансфер до летището за полет до Дананг в 14:35ч. Пристигане в 15:50ч, посрещане и трансфер до хотел Lasenta Hotel 4* в Хой Ан.

Хой Ан e град атмосфера, известен като архитектурен и културен център, разположен на двата бряга на река Ту Бон. Очарователните улици са изпълнени с десетки магазини, бутици, художествени галерии и прекрасни сгради.
В сърцето на малкото крайбрежно градче се намира едно архитектурно съкровище, което е илюстрация както за симбиозата от японско, китайско, европейско и виетнамско влияние, така и за славните дни, които селището преживява през 16 век. По онова време река Ту Бон е пълна с търговските кораби на различни народи, а пристанището Фай Фо играе важна роля в търговията по море. Европейските кораби доставят оръжие, сяра и олово, и заминават, натоварени с коприна, порцелан, екзотични масла и подправки от Далечния Изток. 
Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 8 - 23.02.2023Хой Ан

Закуска. Посещение на фермерско селище Кам Тан, където ще разберем за живота на рибарите, техните семейства и моряшката общност в региона и екстремните условия на живот по време на Виетнамската война. 
Ще се качим на малка лодка и ще плаваме по каналите на река Куа Дай, за да разгледаме селището отвътре и опознаем ежедневието на местното население.

Обяд в местен ресторант.

Следобяд ще направим панорамна обиколка на стария град на Хой Ан, за да разгледаме къщите на старите търговци, силно повлияни от китайската, японската и виетнамската архитектура; 400-годишният японски покрит мост; залата на конгрегацията с нейните изключителни дърворезби и цветния пазар..Свободно време за разходка. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 9 - 24.02.2023Хой Ан – Дананг - Ханой

Закуска. Трансфер до летището в Дананг за полет до Ханой, Виетнам.
Днес ни очаква интересна целодневна обиколка из забележителностите на Ханой – столицата на Виетнам, отличаваща се с характерна френска колониална архитектура.  Отправяме се към Площад Ба Динх  /Ba Dinh/ най-големият площад в Ханой, където се провеждат най-значимите  културни и политически събития в града, ще видим комплекса Хо Ши Мин / включително Мавзолея, отвън/, Президентския дворец, жилището,  в което е живял  Хо Ши Мин, къщата на кокилите на Хо Ши Мин, рибното му езерце и Пагодата на една колона /One Pillor Pagoda/. Разходката ни ще продължи с Храма на литературатa – построен в края на XI век от император Лай Тан Тонг в чест на Конфуций. Храмът се разполага в известната императорска академия, която се счита за първия университет във Виетнам.

Обяд в местен ресторант.  

Следобед ще посетим Етнографския музей на Виетнам, където ще се запознаем с пъстроцветния бит и култура на виетнамския народ, съставен от множество етнически групи. 
Ще продължим със Стария квартал на Ханой, спирайки да посетим Храма  Нгок Сон /Ngoc Son/, разположен на езерото Хоан Кием /Hoan Kiem ,езерото „Sword/. Оттук  ще се поскитаме с велорикши  по тесните улици на Стария квартал, за да преживеем ежедневието на местните. В късния следобед ще се насладим на вълнуващо шоу – Куклено шоу над водата /Water Puppetry/ – традиционно изкуство на Северен Виетнам, някой ще каже, че това е инфантилно изкуство, но със своята простота и сърдечност, гарантираме, че ще впечатли вашите сетива. Вечеря в местен ресторант. Настаняване в  Flower Garden Hotel 4*. Нощувка.

Ден 10 - 25.02.2023Ханой – Халонг Бей

Закуска. Отпътуваме  с  автобус  до  залива  Ха Лонг (около 3 часа).  Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, която е част от списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Ха Лонг е и единодушно е приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. От столицата Ханой е на малко повече от 160 км. Заради удивителните природни гледки и дадености виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света. 
В буквален превод Ха Лонг означава Заливът на спускащия се дракон. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват с огън и нефрит, като създали естествена отбранителна стена от малки островчета и скали и така помогнали на виетнамците да опазят земите си. 
Настаняване на круизен кораб подобен на традиционната лодка „джонка”-  Era Cruise / Terrace Suite   или подобен. Отплаване. Обяд с морски деликатеси на кораба. Следобед, възможност за изучаване на красиви пещери и острови. Готварски клас преди вечеря.

Вечеря. Нощувка. 
*** Програмата по време на круиза е съобразена с програмата на круизния кораб, групата не е самостоятелна и е в комбинация с други туристи.

Ден 11 - 26.02.2023Ха Лонг Бей - Ханой

Закуска. Рано сутринта на слънчевата палуба на кораба ще имате възможност да посетите клас по Тай Чи (вид гимнастика). Следва разглеждане на пещерите Sung Sot. Ще се насладите на брънч по време на пътуването обратно към пристанището. 
След акостиране на кораба, трансфер до Ханой.
Посещение на „Тран Куок“ най-стария Будистки храм в Ханой, Виетнам. 
Посроен през 6-ти век по времето на император Ли Нам Де. Пагодата се намира на Западното езеро в близост до Ханой. Интересното за тази пагода е че, първоначално е била построена на бреговете на “Червената река“ и се казвала “Кай Куок“. Но след като не могли да се справят с приливите на реката, през 1615 била преместена до мястото на което се намира днес. 
П0-късно днес ще имате възможност да опитате прочутото Виетнамско кафе, което се приготвя с яйчен жълтък. 
Ранна вечеря, след което трансфер до летището в Ханой за полет до Истанбул, излитащ в 22:05.

Ден 12 - 27.02.2023Истанбул - София

Кацане в Истанбул в 05:20 ч. Кратък престой и излитане за София в 08:45. Кацане на летище София в 09:05 ч

Цената включва

 • Самолетни билети София – Истанбул – Хо Ши Мин– Ханой - Истанбул - София с Turkish Airlines с включени летищни такси и багаж 30 кг;
 • Самолетен билет Хо Ши Мин – Сием Реап, летищни такси и багаж 20 кг.;
 • Самолетен билет Сием Реап – Дананг,включени летищни такси и багаж 20 кг.;
 • Самолетен билет Дананг – Ханой – включени летищни такси и багаж 20 кг.;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 3 нощувки със закуски в Хо Ши Мин – хотел Aristo Hotel 4* или подобен ;
 • 2 нощувки със закуски в Сием Рийп Memoire D`Angkor Boutique Hotel 4* или подобен
 • 2 нощувки със закуски в Хой Ан, хотел Lasenta Hotel 4*или подобен ;
 • 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на круизен кораб ”- Era Cruise / Terrace Suite или подобен;
 • 1 нощувки със закуски в Ханой в Flower Garden Hotel 4* или подобен ;
 • 9 закуски, 8 обяда, 9 вечери, 1 брънч, Виетнамско кафе, съгласно програмата;
 • Всички екскурзии и посещавани забележителности, описани в програмата;
 • Тай Чи клас;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Бутилка минерална вода в автобуса по време на екскурзиите;
 • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език;
 • Медицинска застраховка за целия престой с покритие 10 000 евро със ЗАД“ Евроинс“;

Цената не включва

 • Виза за Виетнам за многократно влизане – заплаща се и се издава разрешително писмо за виза на пристигане, като се полага в паспорта на летището при влизане в страната – 50 ( 2 х 25$ ) щатски долара (необходими са две снимки с размери 4 x 6 см на хартия, които се подават на летището в Хо Ши Мин и Дананг, заедно с попълнен формуляр за пристигане). Визата се заплаща на място на гише“ Visa on arrival” във Виетнам
 • Виза за Камбоджа, заплаща се и се издава на място, 30 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см и копие на паспорта, всичко в JPEG формат;
 • Лични разходи;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 60 щатски долара на човек; Бакшишите се включват в договора за ТП и се заплащат предварително в България;

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Промоционална пакетна цена с включена отстъпка за ранни записвания, валидна при записване до 30.11.2022г.

Дата

Цена на човек в двойна стая

Единична стая

Цена на трети възрастен на доп. легло в двойна стая

16.02.2023

2445 € / 4782 лв.

2895 € / 5662 лв.

2300 € /4498 лв.

 Пакетна цена валидна след 01.12.2022г.

Дата

Цена на човек в двойна стая

Единична стая

Цена на трети възрастен на доп. легло в двойна стая

16.02.2023

2600 € / 5085 лв.

3050 € / 5965 лв.

2445 € /4782 лв.

Условия

Полетно разписание:

16.02.23 София – Истанбул 21:30 – 23:55
17.02.23 Истанбул – Хо Ши Мин 02:05 – 16:15
26.02.23 Ханой – Истанбул  22:05 – 05:20 – на 23.02.2023
27.02.23 Истанбул – София 08:45 – 09:05

Необходими документи:

 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Условия и Забележки:

 • При записване се внася депозит от 1000 лева, а пълно плащане се прави 35 дни преди тръгване.
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.95 лв.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
 • Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други 4*, но идентични по качество;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Хотели

Aristo Saigon Hotel ⭐⭐⭐⭐

Ho Chi Minh City, Vietnam

Memoire D`Angkor Boutique Hotel ⭐⭐⭐⭐

Сием Реап, Камбоджа

Този 4-звезден бутиков хотел Memoire d’Angkor осигурява персонално обслужване и лукс. Предлага красиви стаи в дзен стил, художествена галерия и открит басейн. Осигурен е безплатен Wi-Fi. Хотелът е разположен в центъра на Сием Реап на булевард Sivatha.

Помещенията са обзаведени с дизайнерски мебели, а гостите се посрещат с безплатно плато с плодове в стаите. Помещенията разполагат с телевизор с плосък екран, индивидуален сейф за лаптоп и бюро. Самостоятелните бани са снабдени с душ и безплатни тоалетни принадлежности. Гостите могат за се възползват от безплатно почистване на обувки и перални услуги на специални цени.

Бутиков хотел Memoire d’Angkor се намира на 10 минути пеша от известния Стар пазар (Phsar Chas) и оживената улица Pub Street. Хотелът е на 15 минути с кола от храма Ангкор Ват, който е част от световното културно наследство. Международно летище Сием Реап е на 7 километра.

Lasenta Boutique Hotel Hoian⭐⭐⭐⭐

Хой Ан, Виетнам

Flower Garden Hotel⭐⭐⭐⭐

Ханой, Виетнам

Хотел Flower Garden се радва на централно местоположение в историческия Ханой. Той е на 10 минути пеша от пазара Chợ Đồng Xuân и жп гара Га Лонг Биен.

Стаите в Flower Garden Hanoi се отличават с елегантен интериор и смело обзавеждане. Добре оборудваните стаи предлагат сателитна телевизия с над 47 канала, безплатен интернет и машина за чай и кафе.

В ресторант Van Xuan гостите могат да избират между а ла карт или на шведска маса. Crystal Lotus е изискан ресторант на покрива с невероятна гледка към града. В Piano Cafe се предлагат леки закуски и напитки, както и пиано музика на живо.

We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

 • Този сайт използва бисквитки

Този сайт използва бисквитки

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки“ и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.